Antalya-Çeşme Uçak Bileti

En Ucuz Antalya- Çeşme Uçak Bileti Fiyatları

Antalya Hava Durumu

Antalya
TR .
25 °c
açık
2024-04-27 12:00:00

21 °c
21 °c
2024-04-28 12:00:00

22 °c
22 °c
2024-04-29 12:00:00

23 °c
23 °c
2024-04-30 12:00:00

22 °c
22 °c

Çeşme Hava Durumu

Çeşme
TR .
19 °c
az bulutlu
2024-04-27 12:00:00

19 °c
19 °c
2024-04-28 12:00:00

17 °c
17 °c
2024-04-29 12:00:00

19 °c
19 °c
2024-04-30 12:00:00

18 °c
18 °c

Antalya Hakkında

Genel Bilgiler

Antalya Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da pek çok yerinden misafir ağırlayan Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biridir. Antik çağlardan bugüne ulaşan tarihi ve kültürel yapısıyla gezilip görülecek kentlerin başında gelir Antalya. İklimi ve doğal güzellikleri nedeniyle dünyanın en çok turist çeken tatil bölgelerinden biri olan Antalya’ya Turizm Başkenti de denilebilir.

2.3 milyona varan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 5. Şehri olan Antalya, uluslararası festivalleri, şenlikleri ile gündeme gelirken, doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile de ilgiyi her zaman üzerinde tutar. Antalya üniversitelere de ev sahipliği yaptığı için öncelikle Akdeniz bölgesindeki yakın çevreden ve büyük şehirlerden öğrencileri de barındırmaktadır.

Antalya aynı zamanda Kaş, Alanya, Side gibi eşsiz kumsallara sahip dünyaca ünlü birçok tatil beldesini de barındırmaktadır. Bu nedenle Antalya’ya tatil için gidecekseniz otellerde uygun fiyatlı konaklama amacıyla erken rezervasyon yaparken, hemen bugün en ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’a girebilir ve Akdeniz’in bu harika kenti olan Antalya’ya en ucuz ve indirimli fiyatlarla güvenli ve konforlu uçabilirsiniz.

Tatil bölgesi olmasının ötesinde Antalya, aynı zamanda şehir merkezine 1 saat kadar uzaklıktaki kayak merkezi ile aynı gün içerisinde iki mevsimi yaşamanızı sağlayan dünyadaki ilginç şehirlerden biridir.

Tüm bunların dışında, sahip olduğu tesislerle Antalya; golf, rafting, bisiklet, tenis gibi farklı ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Akdeniz bölgesinin batısında yer alan Antalya, sıcak bir iklime sahiptir. Tatil için bir Antalya seyahati düşünüyorsanız Mayıs ayından Ekim sonuna kadar hava sıcaklığının 25-35 derece arasında seyrettiğini bilmelisiniz. Sıcaklık zaman zaman 40, 45 derecenin bile üzerine çıkabilmektedir.

Antalya kışın en soğuk zamanında sıfırın altında dereceleri görse de kış aylarındaki sıcaklık ortalaması 10-12 derece civarındadır, ancak kışın bolca yağış aldığı unutulmamalıdır.

Kısacası Antalya’ya sahip olduğu iklim nedeniyle bahar ve yaz aylarında tatil için gidilebileceği kadar tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmek için kışın da gidilebilecek en iyi kentlerden biridir. Antalya için en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com üzerinden işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, istediğiniz dönem için önceden alacağınız uygun fiyatlı uçak bileti ile Antalya’ya kolayca ulaşabilirsiniz.

Antalya’ya gitmek için birçok farklı yöntem kullanabilirsiniz. Örneğin İstanbul’dan YHT (Yüksek Hızlı Tren) ile Konya’ya, oradan da bir aktarma ile Antalya’ya tren yolculuğu yapabilirsiniz. Farklı şehirlerden de yine Konya üzerinden aktarma yaparak Antalya’ya trenle gidip gelebilirsiniz. 

Antalya’ya uçak ve tren dışında yine karayoluyla, yani seyahat şirketlerinin otobüsleriyle gidebilirsiniz (İstanbul-Antalya arası otobüsle yaklaşık 11-12 saat, İzmir-Antalya 7-8 saat, Ankara-Antalya 8-9 saat sürmektedir).

Ancak örneğin İstanbul’dan uzun süreli kara yolu ya da aktarmalı bir tren yolculuğu yerine havayolu şirketlerinin fırsatlarını takip edebilirsiniz. Antalya ucuz uçak biletleri için sonfiyat.com sitesine girerek hem ucuz uçak bileti bulabilir hem de kampanyalı ya da indirimli uçuşları takip ederek kolayca satın alabilirsiniz.

Antalya’ya uçakla gitmeyi tercih edenlerin gidecekleri bölgeye göre kullanacakları iki farklı havalimanı bulunuyor. Yaz kış birçok yerli ve yabacı turist ağırlayan Antalya’daki ilk havalimanı Antalya Havalimanı (AYT), şehir merkezine 10 km kadar uzaktadır ve 1960 yılında hizmete açılmıştır. 1989 yılından itibaren günün 24 saati, dış hatlar ve iç hatlar için tarifeli ve tarifesiz sivil havacılık hizmeti vermektedir. Antalya Havalimanı Telefonu 0242 330 30 30’dur.

Antalya’da 2009 yılında açılan diğer bir havalimanı ise Gazipaşa Havalimanı (GZP) olup şehir merkezine 13 km kadar uzaktadır. Gazipaşa Havalimanı Telefonu 0242 582 71 26’dır.

Dünyada en yoğun havayolu ulaşımı kullanılan şehirleri arasında ilk 15 içerisinde olan Antalya’ya, dünyanın en büyük ve konforlu havayolu şirketlerinin dışında ekonomik ve uygun fiyatlı uçuşlar yapan havayolu şirketleri de uçuş düzenlemektedir.

Türkiye’de havalimanı olan hemen hemen her şehrinden direkt Antalya’ya ya da Antalya’dan dünyanın herhangi bir noktasına direkt, ekonomik ve uygun fiyatlarla uçmak için, uçak bileti alternatiflerini sonfiyat.com’dan görüntüleyebilir; hızlı ve güvenli bir şekilde ucuz uçak biletinizi doğrudan satın alabilirsiniz. Böylece konforlu ve uygun fiyatlara uçak bileti bulup Antalya’ya uçakla kısa sürede, konforlu ve güvenle gidebilirsiniz.

Antalya sadece yaz tatili için gidilen bir şehir olmayıp kalabalık ve popüler şehirlerden biridir. Yaz tatili dışında bayram, yılbaşı, okul tatili gibi dönemlerde de bilet fiyatları yükselmektedir. Eğer Antalya’ya bir son dakika uçuşu ile gitmeyecekseniz çok çok ucuz uçak bileti için birkaç ay öncesinden sonfiyat.com web sitesinden bilet almanız çok daha uygun olacaktır.

Aynı web sitesinden Antalya’ya bugün için uçak bileti kaç TL diye bakabilirsiniz. En ucuz ve ekonomik uçak bileti ne kadar diye soracak olursanız örneğin Türk Havayolları ile tek gidiş ya da tek dönüş için 164 TL’den başlayan fiyatlarla İstanbul’dan Antalya’ya uçabilirsiniz. Ayrıca gidiş-dönüş uçak bileti alarak Antalya uçuşunuzu ekonomik olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Antalya bir turizm kenti olduğu için her yıl milyonlarca insan Antalya’ya gitmektedir. Bu nedenle özellikle havayolu ile Antalya’ya gidenler için havalimanları ile şehir merkezi arasındaki ulaşım da imkânları gelişmiştir. Antalya’da kent merkezi çok büyük olmasa da tatil beldelerinin çoğuna uzak sayılır. Antalya’da toplu taşıma için otobüsler ve dolmuşlar ağırlıklı hizmet veriyor. 

Turistler, havalimanı ve kent merkezi arasında otobüsleri tercih ederken, kent içi ulaşımda ise genellikle dolmuşlar tercih ediliyor. Kent içi ulaşımda toplu taşıma amacıyla çalışan metro hattı dışında raylı sistem olarak nostaljik tramvay da kullanılmaktadır. Taksi ücretleri biraz yüksek olsa da gideceğiniz bölgeye göre taksi şoförleri ile pazarlık şansınızı deneyebilirsiniz. 

Antalya bir sahil kenti olduğu için deniz otobüsleri de Antalya-Kemer arasında tarifeli seferler ile çalışmaktadır.

Havalimanından şehir merkezine ve otogara Antalya Ulaşım otobüsleriyle (otobüs servisleri sabah 6.15’ten akşam 22.15’e kadar 2 saatte bir karşılıklı yapılır) veya dilerseniz Havaş servislerini de kullanabilirsiniz.

Havaş servisleri, şehir merkezinden sabah 4.00’dan akşam 22.00’ye kadar saat başı ve son olarak gece 1.30’da, havalimanından şehir merkezine ise tüm iç hat seferlerine uygun saatlerde düzenlenir ancak dış hat yolcuları da bu servisleri kullanabilir. Antalya Havalimanı şehir merkezi arası yolculuk süresi Havaş servisi ile yaklaşık 35-40 dakika sürmektedir.

Antalya Havalimanı ile kent içerisine ulaşım için dilerseniz bir rent a car şirketinden araç kiralama yapabilir ya da havaalanı transferi yapan ve gideceğiniz bölgeye ekonomik transfer hizmeti veren özel araçlardan faydalanarak ucuz transfer yapabilirsiniz. Diyelim ki tüm en ucuz uçak bileti tarihleri için, ucuz bilet alma siteleri içinde en iyilerinden biri olan sonfiyat.com’a girdiniz.

Uçacağınız güne en uygun ve en ucuz uçak biletini Sunexpress havayolu şirketinden buldunuz ve aldınız, ardından uçuş saatinize uygun araç kiralama ya da transfer hizmeti satın alarak Antalya uçuşunuzu, uçuş öncesi ve uçuş sonrasını konforlu hale getirebilirsiniz.

Gazipaşa Havalimanı ile Alanya arasında da Havaş otobüslerini kullanabilirsiniz, yolculuk süresi süresi yaklaşık 60 dakikadır. Gazipaşa Havalimanı Anamur arasındaki Havaş seferleri ise düzenleme amacıyla geçici olarak hizmet dışıdır, yeniden hizmete girdiğinde ayrıca duyurulacaktır.

Hem bir turizm hem de ticaret merkezi olması nedeniyle Türkiye’nin hatta dünyanın çok ziyaret edilen şehirlerden biri olan Antalya’da nerede kalınır sorusuna çok fazla seçenek ile yanıt bulabilirsiniz. Antalya’da hem tatil hem de kongre turizmi için dünyanın en prestijli, en lüks, en büyük otellerini, tatil köylerini, butik otellerini bulabilirsiniz.

Ayrıca kalacağınız bölgelere göre küçük oteller, pansiyonlar, kamp tesisleri ve konaklamalı mavi tur tekneleri bulabilirsiniz. 

Antalya gibi büyük bir turizm kentinde, dünyaca ünlü plajlara yürüme mesafesinde olan ya da doğrudan kendi özel kumsalı olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır.

Tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Antalya’ya ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Antalya’da daha çok şehir merkezi dışındaki bölgeler de çok tercih edilmektedir, bu bölgelerin başında Belek, Side, Kemer gelir. Antalya’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Antalya’ya tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

?Akdeniz iklimini yaşayan ve yaşatan Antalya, sebze meyvenin bol ve çok çeşitli olduğu bir şehirdir. İç kısımlardaki bereketli topraklarında yetişen tahılları, seralarında yetişen sebzeleri, zeytin ağaçları kadar bir sahil kenti olması nedeniyle Antalya mutfağında deniz ürünleri de bolca kullanılmaktadır.

Bununla birlikte küçükbaş hayvancılığın gelişmiş olması da mutfağı etkilemiştir. Genel anlamda Antalya’nın tahıl, et, sebze ve deniz ürünleri ağırlıklı çeşitli tatlar barındıran, zeytinyağı ile zenginleştirilmiş sağlıklı bir mutfağı vardır. 

Yöreye has Hibeş (tahin ve bazı baharatlarla yapılan zeytinyağlı meze), Kiremitte Alabalık, Kölle (buğday unu ve nohut, fasulye, bakla gibi bakliyatlarla hazırlanan bir tür yemek), Enginarlı Girit Kebabı, Laba Dolması, Hülüklü Çorba, Antalya Piyazı, Biber Frigya Dolması, Cive (domatesli, pirinçli sebze yemeği), Gökçesu Pilavı, Sedik Aşı, Alanya Bohçası, Şilofta Tatlısı, Arap Kadayıfı, Finike Muz Tatlısı, Ege mutfağında da olan Kabak Çiçeği Dolması, Serpme Böreği, Tahinli Kabak Tatlısı, Yanıksı Dondurma, Toros Salatası gibi birçok lezzete sahip Antalya mutfağı sizi çağırıyor olabilir. 

Yukarıda sadece birkaçını sayabildiğimiz Antalya mutfağına ait bu lezzetleri bu lezzetleri tatmak için, Antalya’ya günübirlik giden birçok yerli turist de bulunuyor. Siz de yurt dışı ve Türkiye uçak bilet fiyatları için sonfiyat.com web sitesine göz atarken, Antalya’ya uçak bileti kaç TL diye bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız uçak bileti promosyonlarından faydalanıp Antalya için en ucuz uçak biletini satın alarak bu zengin mutfağı tatmaya gidebilirsiniz.

Eğer tatil sezonu içinde gitmişseniz uygun bir plajda güneşin ve denizin tadını çıkarabilir, aynı günün sonunda gece uçuşuyla evinize geri dönebilirsiniz.

Antalya’da yemek yenilebilecek bazı mekânları sizinle de paylaşmak isteriz.

  • 7 Mehmet Restoran – Atatürk Kültür Parkı Antalya
  • Zamora – Yanıksı Dondurma ve Tatlı Çeşitleri – Zerdalilik Mahallesi Antalya
  • Topçu Kebap Salonu – Antalya Piyazı – Muratpaşa Antalya
  • Antalya Balık Evi – Lara – Muratpaşa Antalya
  • Şişçi Ramazan’ın Yeri – Muratpaşa Antalya
  • Börekçi Tevfik – Kahvaltı – Sinan Mahallesi Antalya
  • Piyazcı Ahmet – Muratpaşa Antalya
  • Ekol Gurme – Kahvaltı – Fener Caddesi
  • Nar Beach – Atatürk Parkı
  • Beyoğlu Börek Salonu – Cebesoy Caddesi
  • Arkadaş Restoran – Kalhvaltı – Düden Şelalesi Yanı
  • Ayşe Bacı – Kahvaltı - Eski Lara Yolu
  • Özdoyum Restaurant – Et Kebap ve Tavuk – Fener Mahallesi – Antalya
  • Dilara Yaşar – Dondurma
  • Giliğ – Dondurma - Korkuteli
  • Seraser Fine Dining – Kaleiçi Tuzcular Mahallesi
  • Lara Balık – Konyaaltı Sahili
  • Club Arma – Kaleiçi Yat Limanı
  • Günaydın – Lara Çağlayan
  • Parlak – Kömürde Piliç – Kalekapısı - Antalya
  • Elmalı Değirmeni Fıtır Börek – Konyaaltı Altınkum

Antalya’da gezilecek yerlerin sayısı oldukça fazla, sizin için bir kısmını şöyle sıralayabiliriz;

Perge Antik Kenti, M.Ö. 4000 yıllarına kadar ulaşan yerleşim izlerinin bulunduğu ve Pamfilya’ya başkentlik yapmış Perge kenti bugüne kadar iyi korunmuş bir halde ziyarete açıktır.

Antalya Kaleiçi, tarihi evlerin bulunduğu, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen alanlardan biridir. Muratpaşa ilçesindeki Kaleiçi’ndeki Tarihi Osmanlı Evleri, zengin çarşısı, renkli dükkânları, ışıltılı yemek mekânları ve günün her saatinde hareketli caddesiyle her zaman ilgiyi üzerine çekmektedir. Yine çok ziyaretçi çeken Yivli Minare de yine bu bölge içerisindedir.

Antalya Müzesi, bölgede ve yakın çevresinde bulunmuş arkeolojik eserler sergilenir. 2011 yılından bu yana Yorgun Herakles adlı heykelin de sergilendiği müze, bölge tarihi kadar dünya uygarlık tarihi açışından da önemlidir.

Phaselis Antik Kenti, M.Ö. 7. Yüzyıla varan tarihe varan en önemli liman kentlerinden biridir. Geçmişte üç farklı amaca (Sivil, Askeri ve Ticari) hizmet eden doğal limanlarında bugün denize girmeniz de mümkündür.

Olimpos (Olympos) Antik Kenti ve Plajı, tarihi ve doğal yapısıyla Tanrılar Kenti olarak da anılan bölge Antalya’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir. Olimpos – Beydağları Milli Parkı içinde kalan bölge karlı tepelerden sahile doğru indikçe turkuaz mavisine karışan yemyeşil bir doğaya sahiptir.

Köprülü Kanyon, Isparta sınırlarından doğup Antalya’da denize dökülen Köprüçay’ın aktığı vadiye verilen isimdir. Rafting sporu için popüler bir alan olan kanyonda aynı zamanda iki adet de köprü bulunmaktadır ve adını buradan almıştır. Milli Park olarak bölge zengin bir doğal yaşamı da sergilemektedir. Manavgat bölgesindeki kanyon civarında, rafting dışında tırmanış, bisiklet turu, dağ bisikleti, cip safari, kanyoning, trekking gibi farklı etkinlikler gerçekleştirilebilir.

Yanartaş,Olimpos’un hiç sönmeyen ateşi! Çıralı kayalıklarında yer alan doğalgaz kaynağının yeryüzüne çıktığı yerde hiç sönmeyen bir ateş olan ve Yunan Mitolojisi’nde de yer alan Yanartaş’ı görmek için kısa bir tırmanış yapmanız gerekecek. 

Karain Mağarası, yaklaşık 50bin yıl öncesine dayanan oluşumları ile Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biri olup Antalya’ya 23 km kadar uzaktaki Yağca köyü içindedir.

Yanartaş,Olimpos’un hiç sönmeyen ateşi! Çıralı kayalıklarında yer alan doğalgaz kaynağının yeryüzüne çıktığı yerde hiç sönmeyen bir ateş olan ve Yunan Mitolojisi’nde de yer alan Yanartaş’ı görmek için kısa bir tırmanış yapmanız gerekecek. 

Karain Mağarası, yaklaşık 50bin yıl öncesine dayanan oluşumları ile Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biri olup Antalya’ya 23 km kadar uzaktaki Yağca köyü içindedir.

Aspendos ya da Belkıs adıyla bilinen antik kent bugün hala ayakta olan ve yaklaşık 15-20 bin kişilik açık hava tiyatrosuyla anılmaktadır. Serik ilçesinde bulunan antik kent her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Patara Plajı, Kaş ilçesi içerisinde bulunan plaj, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahiptir (18 km).  İnce kumu ve sığ deniziyle denizseverlerin gözdesi olan plaj, Caretta Caretta adı verilen bir tür deniz kaplumbağasının da yumurtlama alanıdır. Bölgede yer alan Kaputaş Plajı ise yer altı suları ile denizin birbirini kucakladığı, turkuaz renginin en güzel haliyle hayranlık uyandıran serin sulara, yol kenarından 187 basamaktan oluşan uzun bir merdiven yardımıyla ulaşılır.

Aşağı Düden ve Yukarı Düden Şelaleleri, kent merkezinde sayılabilecek bir mesafede bulunan bölge, piknik alanları, restoranlar, kafeler barındırır. Yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülen Aşağı Düden ve 20 metrelik falezden dökülen Yukarı Düden ziyaretçilerine inanılmaz güzellikte manzara keyfi sunar.

Batık Şehir, Noel Baba adıyla anılan Demre’nin yakınında yer alan Kekova içinde bulunan şehir, deniz altında kalmış büyük lahitleri ve tarihi yapılarıyla bir denizaltı müzesi görünümündedir. Kalıntı bulunan yerlerinde yüzmek yasaktır.

  • Konyaaltı Plajı,
  • Saklıkent Kayak Merkezi,
  • Tahtalı Teleferik,
  • Manavgat Şelalesi,
  • Kurşunlu Şelalesi,
  • Demre (Myra),
  • Termessos, 
  • St. Nicholas Kilisesi (Aziz Nikola),
  • Side Müzesi,
  • Alanya Müzesi,
  • Alanya Kalesi ve Kızılkule,
  • Hıdırlık Kulesi,
  • Likya Yolu,
  • Faselis,
  • Kleopatra Plajı

1964 yılından bu yana düzenlenen ve uluslararası bir kimlik kazanan Altın Portakal Film Festivali, 2015 yılında Uluslararası Antalya Film Festivali adını almıştır ve Türkiye’nin en önemli film festivallerinden biridir. Türk sinemacıların dışında her yıl dünya sinemasından da sanatçıları ağırlanmaktadır. Her yıl sonbahar aylarında gerçekleştirilen bu festivali izlemek amacıyla sonfiyat.com web sitesinden Antalya için en ucuz uçak biletini satın alabilir ve hem uçak konforuyla hem de en ekonomik fiyata uçarak Antalya seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tarihin her döneminde bir sanat kenti olarak da anılan Antalya’da sayısız tiyatro oyunları, opera ve balo gösterileri sergilenmektedir. Kent, kültür ve sanat dokusu içerisinde 

  • Sinemalar,
  • Müzeler,
  • Fuarlar,

Festival ve Şenliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Antalya’nın gece hayatı da en az gündüzleri gibi eğlenceli, renkli ve canlıdır. Gece geç saatlere kadar canlı müzik dinleyerek eğlenmek, bir şeyler içmek, dans etmek için çok fazla sayıda mekânlar bulunur. 

Turistik bir bölge olan Antalya ve çevresinde dünyanın her yerinden gelen turistlere yönelik eğlence mekânı olarak disco, pub, bar, meyhane, gece kulübü, rock bar sayılabilir. Sadece fikir vermesi açısından Antalya gecelerinde eğlenebileceğiniz bazı yerleri aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. 

  • Irish Pub Lara,
  • Jolly Joker,
  • Soho Night Club,
  • Sess Bar,
  • Aura Club Kemer,
  • Black Live,
  • Hangar Bar,
  • Massimo,
  • Robin Hood,
  • Club Ceila,
  • Bi’ Büyük Meyhane,
  • İsyan Meyhanesi,
  • Diyojen Meyhanesi,
  • Ally’s,
  • Club 29,
  • Inferno,
  • Up Shot Bar,
  • Simurg Temple,
  • Dem-lik,
  • James Joyce Irish Pub,
  • Uzaklar,
  • Monter Cristo Disco,

Antalya’da en iyi alışveriş mekânlarından biri olarak Kaleiçi sayılabilir. Özgün ve otantik ürünler, halılar, takılar, antika eşyaların satıldığı dükkânlarda çok vakit geçirebilirsiniz. İhtiyacınıza göre farklı çarşılar bulabilirsiniz, özellikle deri eşyalar, yörük halıları, takılar bu çarşıların ürünleri olarak tezgâhlarda yer almaktadır.

Antalya’da birçok ilçe ve mahallede farklı günlerde Semt Pazarları kurulmaktadır, bunlardan bazılarını sizler için derledik.

  • Siteler Pazarı – Konyaaltı – Pazartesi
  • Karaman Açık Pazaryeri – Döşemealtı – Pazartesi
  • Liman Pazar Yeri – Konyaaltı – Salı
  • Yeşilbayır Kapalı Pazarı – Döşemealtı - Salı
  • Bademağacı Belediyesi Pazarı – Konyaaltı – Çarşamba
  • Çamyuva Pazarı – Kemer – Çarşamba
  • Tosmur Pazarı – Alanya – Perşembe
  • Yalınlı Kapalı Pazaryeri – Döşemealtı – Perşembe
  • Döşemealtı Belediyesi Kapalı Pazarı – Döşemealtı – Cuma
  • Cuma Pazarı – Alanya – Cuma
  • Cumartesi Pazarı – Alanya – Cumartesi
  • Cumartesi Halk Pazarı – Manavgat - Cumartesi
  • Bahçelievler Kapalı Pazarı – Muratpaşa – Pazar
  • Sarılar Kapalı Semt Pazarı – Manavgat – Pazar

Antalya’da ister hesaplı isterseniz lüks alışveriş yapabileceğiniz AVM’lerin bazılarını ve bulundukları bölgeleri sizler için sıraladık.

  • Antalya Migros AVM
  • Özdilek Park Antalya AVM
  • Mall Of Antalya AVM
  • Nova MALL Manavgat
  • Terra City AVM Lara
  • Shemall AVM
  • Deepo AVM / Outlet
  • Laura Alışveriş Merkezi Lara
  • Agora Antalya AVM
  • Alanyum AVM Alanya
  • Erasta Antalya AVM
  • Mark Antalya AVM
  • The Land of Legends AVM

Antalya’da yılın farklı dönemlerinde gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası bazı önemli festivallere aşağıda yer verdik. Bu festival zamanlarını önceden takip ederek sonfiyat.com üzerinden ilgili ayın en ucuz uçak biletleri hangi havayolu şirketinde var diye bakabilir, örneğin Sunexpress ekonomik uçak bileti fiyatları ile İstanbul Antalya ucuza uçak bileti satın alarak uçabilirsiniz.

  • Uluslararası Antalya Film Festivali (Ekim ayı)
  • Uluslararası Antalya Piyano Festivali (Ekim ayı)
  • Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali (Eylül ayı)
  • Manavgat Film Festivali (Ekim ayı)
  • Uluslararası Antalya Kum Festivali – Sandland (Mayıs ayı)
  • Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali (Mayıs ayı)
  • Geleneksel Kumluca Deve Güreşi Festivali (Ocak ayı)
  • Antalya Çiçek Festivali (Mayıs ayı)
  • Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali (Haziran ayı)
  • Antalya Jazz Festivali (Temmuz ayı)
  • Akseki Yaz Festivali (Ağustos ayı)

Antalya için önemli günleri şöyle sıralayabiliriz.

  • Atatürk’ün Alanya’yı Ziyareti (18 Şubat)
  • Atatürk’ün Antalya’yı Ziyareti (6 Mart)
  • Atatürk’ün Aspendos Ziyareti (9 Mart)

Turizm sezonu boyunca Antalya’da yerli ve yabancı milyonlarca turiste konaklama hizmet veren oteller ve tatil köylerinde her şey dâhil tam pansiyon konaklama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Lüks tatil köyleri ve otellerin dışında kent merkezinde daha uygun fiyatlı ama konforlu ve güvenli oteller de bulabilirsiniz.

  • Maxx Royal Belek Golf Resort
  • Long Beach Resort Hotel & Spa Deluxe
  • Lykia World Antalya
  • Q Premium Resort
  • Klikya Resort Çamyuva
  • Hillside Su
  • Divan Talya
  • Adam&Eve
  • Robinson Club Çamyuva
  • Adora Golf Resort
  • Ramada Plaza Antalya
  • PGS Hotels Kremlin Palace
  • The Marmara Antalya
  • Dedeman Antalya Hotel & Convention Center
  • Grand Park Lara
  • Barut Kemer
  • Maya World Hote
  • Belek Golf Village
  • Sea Life Family Resort
  • Akra Hotel
  • İrem Garden Hotel
  • Bilem High Class Hotel
  • Club Sun Village
  • Kaleiçi Hotel
  • Triana Hotel
  • Von Resort Elite
  • Hotel Twenty
  • Teos Otel
  • Aska Lara Resort & Spa
  • The Land of Legends
  • Crystal Sunset Luxury
  • Club Mega Saray
  • Doğan Hotel
  • The Suite Apart Otel Antalya
  • La Paloma Otel
  • Delight Deluxe Apartments
  • Blue Sea Garden Otel

Hem bir turizm hem de ticaret merkezi olması nedeniyle Türkiye’nin hatta dünyanın çok ziyaret edilen şehirlerden biri olan Antalya’da nerede kalınır sorusuna çok fazla seçenek ile yanıt bulabilirsiniz. Antalya’da hem tatil hem de kongre turizmi için dünyanın en prestijli, en lüks, en büyük otellerini, tatil köylerini, butik otellerini bulabilirsiniz.

Ayrıca kalacağınız bölgelere göre küçük oteller, pansiyonlar, kamp tesisleri ve konaklamalı mavi tur tekneleri bulabilirsiniz. 

Antalya gibi büyük bir turizm kentinde, dünyaca ünlü plajlara yürüme mesafesinde olan ya da doğrudan kendi özel kumsalı olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır.

Tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Antalya’ya ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Antalya’da daha çok şehir merkezi dışındaki bölgeler de çok tercih edilmektedir, bu bölgelerin başında Belek, Side, Kemer gelir. Antalya’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Antalya’ya tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Çeşme Hakkında

Genel Bilgiler

Şifalı suların, eşsiz kum kalitesinin, sınırsız eğlence hayatının, güneşin ve berraklığın bir arada olduğu Çeşme, Ege bölgesinin en önemli turizm noktalarından birisidir. İzmir’in şirin bir ilçesi olan Çeşme, gemiciler tarafından küçük liman olarak adlandırılmaktadır. Fakat ilçe adını sürekli akan kaynak sularının etrafına yapılan Çeşmelerden almıştır.

Bir zamanlar yüz kadar olduğu bilinen bu çeşmelerin her birinin kendine has bir özelliği ve mimarisi olduğu bilinmektedir. Şehrin birçok noktasında yüzyıllar boyunca ayakta kalmış bu yapıları görmeniz mümkün. Günümüzde bu çeşmelerin bir kısmı kaynak sularının çekilmesi, yol çalışmaları gibi sebeplerden dolayı başka yerlere taşınmış veya kaybolmuştur.

Bu şirin belde İzmir’e yaklaşık 80 km. Uzaklıkta olmakla birlikte Doğu’da Urla, Güney ve batı da Ege deniz, kuzeyde ise Kara Burun ile çevrilidir. Aynı zamanda Yunanistan’a bağlı olan Sakız Adasına da 8 deniz mili uzaklıktadır. Urla yarımadasının batı tarafına uzanan bölümü Çeşme adası olarak anılmaktadır. Eşsiz doğal güzellikleri, antik zamanlardan kalma yapıları, küçük ovaları, tertemiz suları ile Çeşme, unutulmaz bir tatil için tercih edebileceğiniz yerlerin en başında geliyor.

Anadolu’nun batıdaki en uç noktası sayılan Çeşme’ye Akdeniz iklimi hâkimdir. Yılın büyük bir çoğunluğunda sıcaklık 30 derecenin altına düşmez. Yaz aylarında ise sıcaklık oranı 43 dereceye kadar çıkabilir ve kavurucu sıcakların etkisi hissedilmeye başlar, fakat ‘’İmbat’’ adı verilen rüzgârlar sayesinde bölge yaz aylarında serinleyerek kavurucu yaz sıcaklarını rahat geçirir.

Çeşme, kış aylarını ise ılık ve yağışlı geçirmektedir. Dondurucu türden soğuklar bölgeye uğramasa da sıcaklık zaman zaman eksilere kadar inebilmektedir. Bölgenin en soğuk ayları Ocak ve Şubat en sıcak ayları ise Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Envaiçeşit bitkiye, ormanlara, fundalıklara, Zeytin ağaçları, Kızılçam, Fıstık Çamı, Karaçam, Selvi, Maki ve daha birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapması Çeşme ikliminin güzelliğine güzellik katmaktadır. Özellikle akciğer hastaları için tavsiye edilen bölgelerden bir tane olduğunu belirtmemizde de fayda var. 

Çeşme’yi yılın her vakti ziyaret edebilirsiniz fakat en güzel zamanları yerli ve yabancı turistlerin yoğunlukta olduğu, tüm ormanların çiçek açtığı ve eğlencenin doruk noktasına ulaştığı yaz ayları. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarına Çeşme’ye gelirseniz tüm doğal güzelliklerini, tarihi yapılarını ve şehri gönül rahatlığıyla gezebilirsiniz. Çok sıcaklara gelemem diyenler içinse Eylül, Ekim, Kasım aylarında gitmelerini öneririz zira Çeşme’de Kasım ayına kadar deniz sezonu devam ediyor.

Çeşme’ye kara ve hava yolu ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kara yolu ile İstanbul (6 Saat 50 Dakika) Ankara (7 Saat 55 Dakika) İzmir (1 Saat) Antalya (6 Saat 20 Dakika) Bursa (5 Saat 16 Dakika) ve ülkenin her yerinden kalkan seyahat firmalarının otobüsleriyle Çeşme’ye ulaşabilirsiniz. Fakat İzmir otogarına indikten sonra otogardan kalkan otobüsler ile (1 Saat) Çeşme’ye gitmeniz gerekiyor. Eğer özel aracınız ile Çeşme’ye geliyorsanız İstanbul’dan Yenikapı-Bandırma feribotuna oradan da Balıkesir- Manisa - İzmir güzergâhını takip ederek, Antalya’dan Afyon-Uşak-Manisa-İzmir güzergâhını takip ederek Çeşme’ye ulaşmanız mümkün. 

Bir diğer alternatifi ise rahat ve hızlı bir yolculuk geçirmek isteyenler için hava yolunu kullanmak. Çeşme’ye İstanbul, Ankara, Adana, Antalya gibi şehirlerden ortalama 1 saat içerisinde ulaşabilirsiniz. Türk Hava Yolları haricinde Pegasus, Onur Air, Sun Express, Atlas Global İzmir Adnan Menderes'e Havalimanına (ADB) düzenli seferler düzenlemektedir. Haftanın 7 günü www.sonfiyat.com üzerinden Adnan Menderes Havalimanına bilet bulabilir ve seyahat planınız için ekonomik uçak bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz. 

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akımına uğrayan Çeşme’ye uçak bileti bulmak neredeyse imkânsız. Son dakika alacağınız biletler ise dudak uçuklatan fiyatlarla karşınıza çıkabilir.

Bu sebeple www.sonfiyat.com'a tıklayarak haftalar öncesinden biletinizi satın alabilir ve son dakika aksilikleriyle tatil planlarınızın suya düşmesine engel olabilirsiniz.

Çeşme’ye yoğun bir şekilde uçak seferleri olduğu için İzmir Adnan Menderes Havalimanının ulaşım imkânları oldukça gelişmiştir. Havalimanına indikten sonra dilerseniz HAVAŞ (90 Dakika) servislerini kullanarak, transfer hizmeti alarak veya araç kiralayarak Çeşme’ye ulaşabilirsiniz. Havaş servislerinin ücreti 25 TL’dir.

Eğer kara yolu ile geldiyseniz, İzmir otogarından Çeşme Seyahat otobüsleriyle kente ulaşabilirsiniz. Yaz aylarında saat başı bulabileceğiniz bu otobüsler sizi 19 TL’ye Çeşme’ye götürebilir. Veya seyahat ettiğiniz firmanın Çeşme’ye giden servisleri olup olmadığını sorabilirsiniz. Genellikle bu dönemlerde seyahat firmaları müşterilerine servis hizmeti sağlamaktadır. Bir diğer ulaşım alternatifi ise İzmir’den Çeşme’ye yapılan yolculukların en sık olduğu Üç Kuyular Semt Garajından. Çeşme Seyahat’in Üç Kuyular – AlaçatıIlıca - Çeşme güzergâhında giden otobüslerini kullanarak Çeşme’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu otobüsler sizi 17 TL’ye Çeşme Merkezine ulaştıracaktır.

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çeşme’ye giden otobüslerinden faydalanarak ekonomik bir şekilde Çeşme’ye ulaşabilirsiniz. 

Yine en ekonomik uçak bileti fiyatlarına da www.sonfiyat.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir turizm şehri olması sebebiyle “Çeşme’de Nerede Kalınır?” sorusunun cevabını uzaklarda aramanıza gerek yok zira yüzlerce konaklama seçeneği sizi bekliyor. Haziran ayından Kasım ayına kadar yerli ve yabancı turistlerin, sporcuların, ünlü simaların ve ailelerin uğrak noktası olan Çeşme aynı zamanda Alaçatı, Ilıca ve Dalyan gibi bölgelere ulaşım imkânlarının kolaylığı sebebiyle beş yıldızlı otellerden butik otellere, kamp alanlarından bungalovlara ve şirin pansiyonlara kadar birçok seçeneği size sunmaktadır.

Çeşme İlçe Merkezi, Alaçatı ve Ilıca ise en çok tercih edilen konaklama merkezlerinden. Her bütçeye göre alternatif sunan Çeşme’de KondoSuites, Best Western Plus, Sisus Hotel, Boyalık Beach Hotel & SPA, Altın Yunus Resort ve Thermal Hotel, RadissonBluResor&Spa, Çeşme gibi farklı fiyatlardaki otelleri tercih edebilirsiniz. Ucuz konaklama seçeneklerinden faydalanmak için seyahat planınızı şimdiden yaparak önden otel rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Çeşme’de daha çok şehir merkezine yakın bölgeler (Ilıca, Alaçatı, Dalyan vb.) tercih edilmektedir. 

Ege mutfağının tadından yenmeyen lezzetleri ile meşhur olduğunu bilmeyen yoktur. Bu yüzden Çeşme tatiliniz boyunca kendinizi unutulmayacak bir gastronomi yolculuğuna hazırlayın. Zeytinyağlıları ve deniz ürünleri ile meşhur olan Çeşme’de yılın her mevsimi Barbun, Lüfer, Orkinos, Kalamar ve Istakoz gibi lezzetleri bulabilirsiniz. Bu ürünlerin yanında meşhur Ege mezeleri ile sofranızı şenlendirebilirsiniz. Deniz börülcesi, fava, Girit ezmesi, Şakşuka, Kabak Çiçeği Dolması ise yörenin meşhur lezzetlerindendir.

Çeşme’ye geldiğinizde mutlaka yemeniz gereken bir diğer lezzet ise Kumru. Özellikle Deniz’den çıktıktan sonra tadına doyamayacağınız bu lezzet sucuğu, erimiş kaşar peyniri ve susamlı ekmeği ile tekrar tekrar tatmak isteyeceğiniz bir lezzet fırtınasıdır. Unutmadan, sakızlı kurabiye, sakızlı dondurma ve lokma tatlısını da denemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

  • Asma Yaprağı - Alaçatı Mahallesi
  • Kumrucu Erol - Alaçatı Mahallesi
  • Ferdi Baba - Çeşme Marina
  • Yusuf Usta Ev Yemekleri - Alaçatı Mahallesi
  • Doruk Döner - Ilıca Mahallesi
  • Dost Pide - Celal Bayar Mahallesi
  • Sedir Kahvaltı - Fahrettin Paşa Mahallesi
  • Asude - İsmet Paşa Mahallesi
  • Reyhan Pastanesi - Altın Yunus Mahallesi 
  • Fava Restaurant - Alaçatı Mahallesi
  • İmren Lokantası - İsmet İnönü Mahallesi 
  • Bumba Breakfast Club - Alaçatı Mahallesi
  • Su’dan Restaurant - Alaçatı Mahallesi

Çeşme'de gezilecek yerleri şöyle sıralayabiliriz;

1508 yılında Beyazıt tarafından dikdörtgen biçimde inşa edilen, 6 kulesi ve üç hendeği ile denize sıfır olan bu kale Çeşme’nin en önemli tarihi yapılarındandır.

Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1528 yılında inşa edilen Kervansaray, Çeşme’nin önemli tarihi yerlerinden birisi konumundadır. Günümüzde otel olarak kullanılan bu yapı içinde aynı zamanda eğlence mekânları ve alışveriş merkezleri de bulunuyor. 

Çeşme’nin antik çağdan günümüze kadar gelmiş değerli eserlerini bulunduran Çeşme Müzesi tarihi eserlerin fazlalığı ve korunmuş bir şekilde muhafaza edilmesi ile sizi tarihin içinde bir yolculuğa çıkartacak.

Erythrai diğer adıyla Kızıl Kent, Tunç çağından bu yana çeşitli uygarlıkların bulunduğu bir yerleşim noktası. Binlerce yıl öncesine dayanan tarihiyle bu kent, Lidya, Pers, Roma gibi büyük ve güçlü uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Fakat doğal afetler ve savaşlardan büyük zarar gören bu kent günümüzde yıkık bir haldedir.

Çeşme plajları ve koyları ile meşhur bir kenttir. Altınkum Plajı, Ilıca Plajı, Pırlanta Plajı gibi birçok eşsiz güzelliği barındırmaktadır. Çeşme seyahatiniz sırasında mutlaka bu plajlardan en az bir tanesine gitmenizi tavsiye ederiz.
Son yılların en popüler yerlerinden birisi olan Aya Yorgi Koyu, masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile yaz aylarında özellikle gençlerin uğrak noktası. Gece ve Gündüz durmaksızın devam eden ünlü eğlence mekânlarıyla Aya Yorgi, Çeşme gecelerinize renk katacak.

Delikli Koy, Alaçatı’nın el değmemiş nadir koylarından bir tanesi. Bembeyaz kayalıklarla çevrili bu yer de herhangi bir yapılaşma mevcut olamamakla birlikte küçük bir plaja sahiptir. Açılır sandalyenizi, kitabınızı ve havlunuzu yanınıza alarak huzurlu bir geçirmek isterseniz Delikli Koy’u tercih edebilirsiniz.

Çeşme’nin en meşhur yerlerinden biri olan Alaçatı’yı tabi ki es geçmeyin. Her yıl rüzgâr sörfü sebebiyle binlerce sporcuyu ve spor tutkunlarını ağırlayan Alaçatı aynı zamanda eğlence hayatının merkezi. Alaçatı gecelerini de tabi ki unutmamak gerekiyor. Gecenizi gündüz edeceğiniz Alaçatı’da yaz ayları eğlence dur durak bilmeden devam ediyor. 

Türkiye’de ilk kez “Slow Food” hareketinin parçası olan Germiyan Köyü, Çeşme’de bulunan tek Türkmen Köyü özelliğini taşımaktadır. Dört bir yani şirin evler ve çiçek motifleriyle kaplanmış bu köy yerel, doğal ve katkısız ürünleri ile organik ürünlerin üretimi ve tüketimine öncülük etmektedir. Germiyan Köyü’nü ziyaret ederseniz mutlaka katkısız ürünlerden ve köy yemeklerinden tatmayı unutmayın.

Eşek Adası, eski adıyla Godi Adası Çeşme’ye bağlı olan ufak bir adadır. Geçmişte adaya bırakılan eşeklerin üremesi ve serbest dolaşması sonucu Ada’nın ismi eşek adası olmuştur. Çeşme’den kalkan tekneler aracılığıyla bu adaya ulaşmanız mümkün. Kıyıya yanaşan tekneleri gören eşeklerin kıyıya yanaşması sonucu ilginç bir manzara ile karşılaşabilirsiniz. Koruma altına alınan ada da herhangi bir konaklama seçeneği mevcut olmamakla birlikte muhteşem bir doğaya ve berrak bir denize sahiptir.

Ege kıyılarına en yakın Yunan adalarından birisi olan Sakız adası, Çeşme’nin tam karşısında yer almaktadır. Dünya üzerinde sakız ağaçlarının yetiştiği nadir yerlerden olan bu ada olağanüstü doğası ve tarihi ile sizi unutulmayacak bir yolculuğa çıkartacak. Çeşme’den kalkan feribotlar aracılığıyla veya tur firmalarının sağlamış olduğu taşıma hizmetlerinden faydalanarak adayı günü birlik ziyaret edebilirsiniz.

Bu harika tatiliniz için de uygun fiyatlı uçak bileti araştırmasını www.sonfiyat.com adresinden yapabilirsiniz.

Yılın her döneminde farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapan Çeşme’de onlarca kültürel ve sanatsal etkinlikle karşılaşmanız mümkün. Yöresel lezzetlerin olduğu etkinliklerden tutun da sanat etkinliklerine kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan bu kent seyahatinize unutulmaz anılar bırakacak. Adından sıkça söz ettiren Alaçatı Ot Festivali, Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali ve Hıdrellez şenlikleri popüler etkinliklerden sadece birkaçı. Ayrıca Sanat Galerileri de bölge de yaygın bir şekilde bulunmaktadır.

  • Ildırı Kültür ve Sanat Festivali,
  • Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği,
  • Çeşme Open Satranç Turnuvası,
  • Çiftlik Festivali,
  • Aşk Festivali,
  • Germiyan Festivali,
Bölgede gerçekleşen bazı popüler kültür sanat aktivitelerindendir.

Çeşme’de gece hayatı ve eğlence dendiği zaman durup bir dakika soluklanmanız ve düşünmeniz gerekiyor. Çünkü meyhanelerden tutun da “beach” partilere, özel eğlence etkinliklerden Clublara kadar onlarca seçenek önünüze seriliyor. Eğlencenin hiç hız kesmediği Çeşme’de popüler diyebileceğimiz bir mekân yok. Çünkü nereye giderseniz gidin eğlenmeden dönmeniz pek mümkün değil. Aşağıda Gündüzü kadar gecesini de seveceğiniz eğlence mekânlarını sizler için derledik.
  • Sole Mare
  • Paparazzi Bar
  • Kafe Pi
  • Öküz Bar
  • Fly-InnBeach Club
  • Jolly Joker
  • DuskNight Club
  • BeforeSunsetBeach
  • Modeo
  • MomoBeach
  • Tektekçi
  • Nar Bar
  • Göz Lounge
  • Adı Memiş
  • Köyün Delisi
  • Cancun
  • Marrakech
  • Babylon Aya Yorgi
  • Zilly
  • Alaçatı Shot Bar
  • Meyhane Şerefe
  • Su Balık
  • Varla Restaurant

Çeşme’de alışveriş için ziyaret edebileceğiniz birçok alternatifiniz bulunmaktadır. Burada alışveriş yapmanın ayrı bir keyfi olduğunu belirtmemizde fayda var. Semt pazarlarından tutun da rengârenk çarşılar ve ünlü markalara kadar envaiçeşit hediyelik eşya, takı, yöresel ürünler, kumaşlar, ev eşyası ve kıyafetler bulabileceğiniz Çeşme’de ne tarafa doğru gideceğinizi şaşıracaksınız. Bölgenin en meşhur pazarlarından olan Alaçatı Pazarı’na birçok yerli ve yabancı turist alışveriş yapmak için günü birlik gelmektedir. Üstelik gezmekten yorulduğunuzda otlu gözleme ve çay eşliğinde ufak bir mola verebilirsiniz.

Çeşme’nin farklı bölgelerinde bulunan semt pazarlarını sizler için derledik;

  • Dalyan Açık Halk Pazarı - Salı
  • Reis Dere Halk Pazarı - Çarşamba
  • Çeşme Merkez (Köy Ürünleri Üretici Pazarı) - Çarşamba
  • Ilıca Açık Halk Pazarı - Perşembe
  • Ovacık Açık Halk Pazarı - Cuma
  • Çiftlik Pazarı - Cuma
  • Alaçatı Pazarı - Cumartesi
  • Çeşme Merkez Açık Halk Pazarı - Pazar

Çeşme AVM kültürünün çok gelişmiş olduğu bir belde değildir. Burada AVM’ler yerine markaların ve marketlerin ufak dükkânları vardır. Hepsinin tek bir noktada buluştuğu bir AVM noktası bulunmamaktadır. Fakat tüm saygın markaları ve ihtiyacınız olabilecek herhangi bir ürünü Çeşme içerisinde kolaylıkla bulabilirsiniz.

  • Cadde Plus AVM 
  • Çeşme Marina
  • Bamboo Urla AVM

  • Alaçatı Ot Festivali (Nisan)
  • Hıdrellez Şenliği (Mayıs)
  • Reisdere Uçurtma Festivali (Mayıs)
  • Ilıca’dan Ata’ya Selam (Ağustos)
  • Alaçatı Windsurf Dünya Kupası (Ağustos)
  • Ildırı Sanat Festivali (Ağustos)
  • Çeşmenin Kurtuluşu: 16 Eylül
  • Uluslararası Çeşme Müzik Festivali ve Deniz şenlikleri (Eylül)
  • Şarap Festivali (Eylül)
  • Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği (Eylül)
  • Germiyan Festivali (Ekim)
  • Çeşme Aşk Festivali (Ekim)
  • Çeşme Gran Fondo (Kasım)

  • Altın Yunus Resort&Thermal Hotel
  • Çeşme Ilıca Hotel SPA &ThermalResort
  • Pırıl Hotel
  • Alaçatı Alalucca
  • Alaçatı Mor Salkım Konağı
  • 128A by Aslışah Alkoçlar
  • Sheraton Çeşme Hotel Resort& SPA
  • RadissonBlu Resort& SPA Çeşme
  • Boyalık Beach Hotel & SPA
  • Best Western Plus Çeşme
  • Alaçatı Marina Palace

Bir turizm şehri olması sebebiyle “Çeşme’de Nerede Kalınır?” sorusunun cevabını uzaklarda aramanıza gerek yok zira yüzlerce konaklama seçeneği sizi bekliyor. Haziran ayından Kasım ayına kadar yerli ve yabancı turistlerin, sporcuların, ünlü simaların ve ailelerin uğrak noktası olan Çeşme aynı zamanda Alaçatı, Ilıca ve Dalyan gibi bölgelere ulaşım imkânlarının kolaylığı sebebiyle beş yıldızlı otellerden butik otellere, kamp alanlarından bungalovlara ve şirin pansiyonlara kadar birçok seçeneği size sunmaktadır.

Çeşme İlçe Merkezi, Alaçatı ve Ilıca ise en çok tercih edilen konaklama merkezlerinden. Her bütçeye göre alternatif sunan Çeşme’de KondoSuites, Best Western Plus, Sisus Hotel, Boyalık Beach Hotel & SPA, Altın Yunus Resort ve Thermal Hotel, RadissonBluResor&Spa, Çeşme gibi farklı fiyatlardaki otelleri tercih edebilirsiniz. Ucuz konaklama seçeneklerinden faydalanmak için seyahat planınızı şimdiden yaparak önden otel rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Çeşme’de daha çok şehir merkezine yakın bölgeler (Ilıca, Alaçatı, Dalyan vb.) tercih edilmektedir. 

Diğer Türkiye Destinasyonları

Etkinlikler