İstanbul-Doha Uçak Bileti

En Ucuz İstanbul- Doha Uçak Bileti Fiyatları

İstanbul Hava Durumu

İstanbul
TR .
12 °c
orta şiddetli yağmur
2024-11-15 12:00:00

14 °c
14 °c
2024-11-16 12:00:00

10 °c
10 °c
2024-11-17 12:00:00

13 °c
13 °c
2024-11-18 12:00:00

13 °c
13 °c
2024-11-19 12:00:00

14 °c
14 °c

Doha Hava Durumu

Doha
QA .
23 °c
açık
2024-11-15 12:00:00

28 °c
28 °c
2024-11-16 12:00:00

28 °c
28 °c
2024-11-17 12:00:00

30 °c
30 °c
2024-11-18 12:00:00

29 °c
29 °c
2024-11-19 12:00:00

28 °c
28 °c

İstanbul Hakkında

Genel Bilgiler

Tarih boyunca şarkılara, şiirlere, romanlara konu olmuş kültür zenginliği ve jeopolitik konumu ile her daim dikkatleri üzerine çeken İstanbul şehri, dünya üzerinde eşi benzeri bulunmayan bir güzelliğe ve çekiciliğe sahiptir. Marmara Bölgesinde yer alan şehir, Türkiye toprakları içindeki en gelişmiş kent ve metropol olma ünvanına sahip tek şehirdir.

Aynı zamanda Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada yer alması nedeniyle görkemli medeniyetlerin her daim gözdesi olmuştur. Asya ve Avrupa kıtaları arasında köprü görevi gören İstanbul, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca içinde Haliç'inde bulunduğu bölgeyi çevreleyecek şekilde kurulmuştur. Şehrin Avrupa kıtasında kalan bölümüne Avrupa Yakası nam-ı diğer Rumeli Yakası, Asya kıtasında kalan bölümü ise Anadolu Yakası olarak adlandırılmaktadır. 

İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilmeden önce, Bizans (Doğu Roma) İmparatorluğunun başkent velayetiydi. Bundan önceki süreçte ise Yunanistan’dan gelen Megaralılar kentte hüküm sürmekteydiler.

Her ne kadar Bizans döneminde şehrin adı “Konstantin'in Şehri” anlamına gelen “Konstantinopolis “ olarak bilinse de Konstantin Roma’nın başkentini buraya taşıdığında şehre ‘‘Nova Roma’’ (Yeni Roma) adını vermiş fakat ölümünden sora şehir Konstantinopolis adı ile anılmıştır. Bizans İmparatorluğu her ne kadar güçlü bir medeniyet olsa da iç çatışmalar, Arap akınları ve bilumum savaşlar Doğu Roma’ya büyük oranda zarar vermiştir.

Özellikle Haçlı orduları Boğaz’a yelkenlileri ile gelip Kostantinopolis’i gördüklerinde kenti elde etme arzusuna kapılmış ve kenti yağmalayarak ateşe vermişlerdir. 

Yağmanın ardından kente bir Latin İmparatorluğu kurulmuş ve 57 yıl kente hükmetmiştir. Latinler şehri terk ettiklerinde ise imparatorluğun topraklarının büyük bir çoğunluğu kaybedilmiş, otorite zayıflamış ve halk yoksulluk içinde kalmıştır.  Bu esnada Anadolu’da Türkler, Akdeniz ve Ege kıyılarına kadar gelmiştir.

Ardından Trakya’yı ele geçiren Türkler, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han öncülüğünde Bizans İmparatorluğu’nu devirerek kentin hâkimiyetini ele geçirmiştir. Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilen şehir yağmalanıp yıkılmak yerine Padişahlar tarafından tüm halk ve önemli mimari yapılar hoşgörü ile karşılanmış olup, İstanbul’un bugün ki kozmopolit yapısının temelleri atılmıştır. 

İstanbul muhteşem doğal güzellikleri, gökyüzüne kadar uzanan minareleri, altın yaldızlı kubbeleri, sarayları, köşkleri, müzeleri, parkları, anıtları, her bir yanı farklılık ve bütünlük barındıran kültürü ile değerli ziyaretçilerini büyüsüne kaptırmaktadır. Tarih boyunca ev sahipliğini yaptığı Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluklarının tarihi eserlerine İstanbul'un eşsiz güzelliği de eklenince ortaya muhteşem bir tablo çıkmaktadır.

18 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük kentlerinden biri olan İstanbul’un baş döndürücü ve göz kamaştırıcı güzelliğine hayran kalacaksınız. İstanbul seyahatinize çıkmadan önce otellerde uygun fiyatlı konaklama amacıyla erken rezervasyon yaparken, hemen bugün en ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’a girebilir ve her yıl binlerce kişinin akın akın ziyaret ettiği İstanbul’a en ucuz ve indirimli uçak bileti fiyatlarına erişerek, güvenli ve konforlu seyahat edebilirsiniz.

İstanbul, tıpkı farklı kültürleri içinde barındırması gibi iklim açısından da farklı iklimleri içinde barındırıyor. Yaz aylarında Akdeniz, Kış aylarında Karadeniz ve Anadolu, Yaz aylarında ise Balkan iklimlerini yaşamanız mümkün. Yıllık ortalama sıcaklığın 13,5 derece olduğu İstanbul da genel olarak yazları sıcak ve kurak kışları ise ılık ve yağışlıdır.

İlkbahar döneminde İstanbul’u ziyaret etmek isteyenleri Boğaziçi'nin masmavi denizi, parlak bir gökyüzü, dört taraf Erguvan korularının pembesine bürünüp sizi kucaklayan bir boğaz, diğer tarafınızda lale ve çiçeklerle bezenmiş parklar sizi bekliyor. Eğer kültür ve tarih turu yapmayı düşünüyorsanız Nisan ve Mayıs ayları sizin için idealdir.

İlkbahar’ın etkisiyle İstanbul’u etkisi altına alan ılık rüzgârlar ve güneş ile birlikte şehri keşfetmenin tadına varabilirsiniz. İstanbul’u gezmek için ideal dönemlerden birisi İlkbahar dönemidir.

Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklıklar beklenenden biraz daha fazla oluyor diyebiliriz. İstanbul’un farklı noktalarına deniz ve güneş tatili için gelmeyi planlıyorsanız,  güneş kremlerinizi yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Yazın şehir turu yapmak isteyenler ise mutlaka yanlarında ince kıyafetler, şapka ve terlik getirmelidirler. İstanbul yaz aylarında diğer dönemlere göre daha boştur çünkü şehrin büyük bir yoğunluğu sıcaklardan bunalarak Ege ve Akdeniz bölgelerine tatile gitmektedir.

İstanbul’u gezmek için ideal dönemlerden bir diğeri ise Sonbahar dönemidir. Sonbahar ile birlikte şehrin renkleri değişerek farklı bir havaya bürünmektedir. Eğer çok soğuğu sevmiyor ama hem de çok sıcak havalara tahammül edemiyorsanız. Ekim ve Kasım ayları arasında İstanbul’u ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda şehirde Serin, Kuzey nam-ı diğer “Poyraz” rüzgarları ve yağışlı, ılık güney “Lodos” rüzgarları yıl boyu hakim rüzgarlardır.

  1. İstanbul'a farklı şehirlerden ulaşım seçenekleri:

    Uçakla: Türkiye'nin diğer şehirlerinden İstanbul'a uçakla gitmek en hızlı ve yaygın seçenektir. Ülkenin birçok büyük şehri, İstanbul'a direkt uçuşlarla bağlanmaktadır.

  2. Trenle: Bazı şehirlerden İstanbul'a trenle seyahat etmek mümkündür. Ancak Türkiye'nin tren ağı gelişmemiş olduğu için bu seçenek sınırlı olabilir.

  3. Otobüsle: Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a otobüsle seyahat etmek mümkündür. Birçok şehirde bulunan otobüs terminallerinden İstanbul'a seferler düzenlenmektedir. Otobüsler genellikle konforlu ve uygun fiyatlı bir seçenektir.

  4. Arabayla: Kendi aracınız varsa veya araç kiralayarak seyahat etmek istiyorsanız, Türkiye'nin çoğu şehrinden İstanbul'a arabayla seyahat etmek mümkündür. Ana yollar genellikle iyi durumdadır ve seyahat etmek kolaydır. Ancak trafik, özellikle büyük şehirlere yaklaştıkça yoğun olabilir, bu yüzden seyahat planınızı buna göre ayarlamanız önemlidir.

    Deniz Yoluyla: Bazı şehirler, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan limanlardan İstanbul'a deniz yoluyla feribot veya deniz otobüsü ile seyahat edilebilir. Özellikle yaz aylarında, sahil şehirlerinden İstanbul'a deniz yoluyla seyahat etmek popüler bir seçenektir. Bu seçenek genellikle yaz aylarında daha yaygın olup, farklı limanlardan İstanbul'a düzenlenen feribot seferleri bulunmaktadır. Deniz yoluyla seyahat etmek, özellikle manzara keyfi ve farklı bir deneyim arayanlar için tercih edilebilir bir seçenektir.

İstanbul'a ulaşım seçenekleri ve detayları, seyahat edilen şehre ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir.

İstanbul’a ucuz uçak biletleri için sonfiyat.com sitesine girerek hem ucuz uçak bileti bulabilir hem de kampanyalı ya da indirimli en uygun uçuşları takip ederek kolayca satın alabilirsiniz.

İstanbul’da bir yerden bir yere ulaşmak için onlarca seçeneğe sahip olduğunuz söylenebilir. Şehir içi ulaşım konusunda oldukça gelişmiş bir kent olan İstanbul’un karayolu ve denizyolu ulaşımı İETT tarafından yürütülmektedir.

Bunun yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Otobüs A Ş. firması ve minibüsler şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahiptir. İstanbul geziniz sırasında raylı sistem ile de şehir merkezine erişmek mümkün. Aynı zamanda Avrupa ve Asya yakasında ki bazı bölgeler ve adalar arası ulaşımı sağlamak için vapur seferleri bulunmaktadır.

İsteğinize bağlı olarak belediye otobüsleri, metrobüs, dolmuşlar, tramvay ve Marmaray hizmetinizdedir. Bu vasıtalardan bir veya bir kaçını kullanarak İstanbul’da dilediğiniz noktaya gidebilirsiniz.

Havalimanından şehir merkezine erişmek istiyorsanız Havabus ve Metro hizmetleri ile bu talebinizi gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Atatürk havalimanı için Yenikapı-Havalimanı metro hattını kullanabileceğiniz gibi taksi, özel araç ve transfer ile de İstanbul’un istediğiniz bir noktasına kolayca ulaşabilirsiniz.

Havabuslar kişi başı 17 TL olmakla birlikte sizi Avrupa veya Anadolu yakasındaki merkezi noktalara kadar götürebilmektedir. Eğer Atatürk Havalimanından yani Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçecekseniz gideceğiniz yere ve trafiğe bağlı olarak yolculuk ortalama 1 saat kadar sürebilmektedir.

Atatürk Havalimanı’na kıyasla Sabiha Gökçen’de ulaşım konusu biraz daha sınırlıdır. Eğer buradan şehir merkezine geçmeyi planlıyorsanız ilk olarak Havabusları değerlendirebilirsiniz. Daha ekonomik bir tercih ulaşım şekli isterseniz toplu taşımaları tercih edebilirsiniz. Veya havalimanı çıkışından özel araç kiralama, transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’na maalesef direkt metro ile ulaşabilmeniz mümkün değil.

Unutmadan, şehir içi toplu taşımada İstanbul kartınız ve elektronik biletler geçerli kılınmaktadır. Bu sebepler toplu taşıma kullanmadan önce mutlaka İstanbul kartınızı edinmeyi unutmayın. İstanbul kartınızı metroların içindeki veznelerden, büfelerden ve şehir içindeki çeşitli noktalardan bulabilmeniz mümkün.

Yeni İstanbul Havalimanı’na toplu taşıma hizmetleri İETT ve İstanbul Otobüs A.Ş tarafından sunuluyor.

İETT seferleri Halkalı, Mecidiyeköy ve Atatürk Havalimanı’dan (https://www.iett.istanbul/tr/main/announcement/yeni-havalimani-otobus-ulasim-hatlari/1603) İstanbul Otobüs A.Ş ise Taksim, Kozyatağı, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, Yenikapı ve Tüyap’tan yapılıyor. (http://www.hava.ist/)

Özel araçları ile İstanbul Havalimanı’na gidecekseniz otopark 7 Nisan 2019’a kadar ücretsiz hizmet veriyor. Dünyanın sayılı büyük otoparklarında biri olan bu otoparkta birçok hizmeti aynı anda alabilirsiniz. (https://www.istanbulhavalimani.com/tr/yolcu/ulasim/havalimani-otopark)

Taksi kullanarak ulaşımı düşünürseniz İstanbul Havaliman’nda 3 farklı segmentte Siyah, Mavi ve Turuncu renkli araçlardan gelişinizde yararlanabilirsiniz.

İki kıtayı birleştiren muhteşem şehir İstanbul’un tadına varmak için yaklaşık 3-4 gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde birçok farklı tadı, kültürü ve mimariyi barındıran bu eşsiz şehir de gezilecek yer, yapılacak aktivite bolluğu çok fazla olduğundan akıllara ilk gelen soru “nerede kalınır?’’ oluyor.

Konaklama için tercih edebileceğiniz ilk nokta Taksim bölgesidir. Bu bölge lüks zincir otellerden, mütevazı kent otellerine kadar pek çok seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Otellerin çoğunun meydan bölgesinde toplandığı Taksim’de konaklayarak hem eğlence mekânlarına hem de gezilecek tarihi yerlere eşit uzaklıkta bulunmak gibi bir avantaja sahip olursunuz.

Taksim’i özel kılan bir diğer özelliği toplu ulaşım ağının merkezinde yer alması. Bu sayede şehrin istediğiniz noktasına kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer nokta ise Galata, Taksim gibi Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde yer alan bu yer İstanbul’un tarihi açıdan en zengin bölgelerinden birisi.

Burada konaklayabileceğiniz oteller Taksim’de ki üst düzey oteller kadar büyük tesisler değil. Ancak hizmet kalitesi bakımında onlardan aşağı kalır yanı yok. Galata’da ki butik otel, apart ve residence tipi tesisler kentsel dönüşüm ile yenilenmiş binalarda veya tarihi yapılarda hizmet vermektedir.

Kültür ve tarih turu için gelenlere önerebileceğimiz Sultanahmet, İmparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul’un tarihi yarımadasının merkezinde bulunmaktadır. Tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için kusursuz bir konaklama bölgesi diyebiliriz. Bölgede 800’ün üzerinde tesis hizmet vermektedir. Gecelik konaklama fiyatlarının otellerin meydana olan konumlarına göre değişiklik gösterdiği Sultanahmet’te, sokak aralarında ki tesislerin fiyatları ortalama bir tatil bütçesini zorlamayacak seviyede tutuluyor, bu da elbette size konaklama bütçeniz konusunda avantajlar sağlıyor.

Eşsiz manzaraları ile öne çıkan Sultanahmet otelleri, Bizans ve Osmanlı mimarilerinin en önemli örneklerinden sayılan Sultanahmet Camisi’ne, Ayasofya Müzesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. 

Lüks konaklama tesislerini tercih edenler için ise tavsiye edebileceğimiz semtlerin başında ise Bebek, Etiler, Tarabya ve Levent geliyor. Bu bölgelerde dünyaca ünlü otellerde sınırsız hizmetlere sahip olarak konaklamanızı yapabilirsiniz.

İstanbul’da konaklamak için Best Western Empire Palace, Sirkeci Mansion, Doubletree by Hilton, Lalahan Hotel, Orient Express, Novotel, The Marmara Taksim, Innpera Hotel, InterContinental İstanbul, Gezi Hotel Bosphorus, Golden Park Hotel ve Divan Otel’i tercih edebilirsiniz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İstanbul’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan İstanbul’da konaklama için daha çok Taksim, Galata ve Sultanahmet bölgeleri tercih edilmektedir. İstanbul’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İstanbul’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Pek çok köklü kültüre ev sahipliği yapmış İstanbul’da, Türk ve Dünya mutfağından pek çok farklı lezzeti bulabilmeniz mümkün. Yerel lezzetlerin yanı sıra İstanbul’da Dünya mutfağı yakınlardaki Yunan, Bulgar mutfakları gibi farklı ülkelerden lezzetleri de tatma imkânınız var. Orijinal Osmanlı yemeklerini tadabileceğiniz İstanbul’da öyle ki Osmanlı saray yemeklerini yapan restoranlar dahi mevcut.   

Hemen her köşede fast-food restoranı, tost ve gözleme gibi aperatif ürünleri görebileceğiniz gibi sokak lezzetlerine de gezinizde yer verebilirsiniz. Izgara et ve tavuk çeşitlerini, kebap, pide, lahmacun gibi ürünleri yapan restoranları, döner, kumpir ve daha pek çok lezzeti tadabileceğiniz yerleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda Japon mutfağından Çin mutfağına kadar farklı restoranları bulabilirsiniz.

İstanbul’da hemen her mevsim Boğaz’da balığın keyfi bir başkadır Bu sebeple İstanbul’a ziyaretiniz sırasında mutlaka gün batımında, muhteşem denize ve Boğaz’a karşı güzel bir balık keyfi yapmanızı tavsiye ederiz. Kıyı kenarındaki restoranlarda taze mevsim balıkları, deniz ürünleri ve çeşit çeşit zeytinyağlı mezeler de size eşlik edecektir.

Siz de bu eşsiz lezzetleri tatmak için İstanbul uçak bilet fiyatlarına sonfiyat.com web sitesinden göz atarken, İstanbul’a uçak bileti fiyatlarına bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız indirimli uçak bileti promosyonlarından faydalanıp İstanbul için en ucuz uçak biletini satın alarak bu zengin mutfağı tatmaya gidebilirsiniz. 

Sizin için derlediğimiz mekanların listesi şu şekildedir.

  • O Maestros
  • Neşemore
  • Giritli Restaurant
  • Cunda Balık
  • Kuleli Yakamoz Restaurant
  • Tuzla Balıkçısı
  • Zübeyir Ocakbaşı
  • Adana Ocakbaşı
  • Tahtasaray
  • Çınaraltı Mangalbaşı
  • P.F Chang’s
  • Far East
  • Great Dong Fang
  • The Crepe Escape
  • Mangerie
  • Kanaat Lokantası
  • Borsam Taşfırın
  • Hamdi Restaurant
  • Azur Yeniköy

İstanbul, tarihte iki büyük imparatorluğa, yüzlerce farklı kültüre ve de dine ev sahipliği yapmıştır. Geçmişin geride kalan izleri ise şehrin dört bir yanında görülebilmektedir. Tarih ve doğal zenginlik açısından Dünya'nın en önde gelen, Batı'nın ve Doğu'nun kesiştiği İstanbul’da hemen her noktada iyi ve kötüyü, güzel ve çirkini, eski ve yeniyi yan yana görebilirsiniz. Her noktasında ayrı bir tarih yatan İstanbul’un sizi bambaşka yolculuklara çıkaracağı kesin.

İki kıtayı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı, en güzel kent manzaralarını gözler önüne sererken dokusuyla gezginleri kendisine hayran bırakıyor. Boğazı gezmenin en keyifli ve kolay yollarından bir tanesi ise şehrin çeşitli noktalarından düzenlenen Boğaz Turlarına katılmak... Ortaköy, Eminönü ya da Üsküdar gibi noktalardan kalkan turlar genellikle 1-2 saat sürüyor. Turda gezerken çevrenizde ki yapılar hakkında GPS bazlı otomatik bilgilendirmeler yapılıyor.

Sarayburnu’nda ki 700.000 metrekarelik alana 1460-1478 yılları arasında inşa edilen Topkapı Sarayı, 400 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. İç içe geçmiş 4 avludan oluşan saray, 1924 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müzesi haline getirilerek halka açılmıştır. 300.000 parçalık koleksiyona ev sahipliği yapan görkemli yapının en çok ilgi çeken bölümlerini ise Divan-ı Hümayun, Bağdat Köşkü, Harem ve Kutsal Emanetler oluşturuyor. 

Müslüman alemi kadar Hıristiyanlar açısından da büyük önem taşıyan Ayasofya Müzesi, mimari açıdan günümüzdeki şeklini 532-537 yılları arasında I. Jüstinyen tarafından 3.kez inşa ettirildiği zaman almış. Tamamlanmasının ardından 1.000 yıl boyunca dünyanın en büyük katedrali unvanını taşıyan dini yapı, İstanbul’un fethinin hemen ardından İslami unsurlar eklenerek camiye dönüştürülmüştür. Görkemli mimarisinin yanı sıra bahçesindeki padişah türbeleri ile ilgi odağı olan Ayasofya, Atatürk’ün isteği doğrultusunda 1930-1935 arasında yapılan çalışmalarla müze haline getirilmiştir.

İç kısmını süsleyen 22.000 çininin rengi nedeniyle “Mavi Cami” adıyla da anılan Sultanahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında dindarlığı ile bilinen I. Ahmet tarafından Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’ya inşa ettirilmiş. Yapının en önemli özelliği, İstanbul’un tek 6 minareli camisi olması. Ayasofya’nın tam karşısında yükselen kudretli cami, medrese bölümü günümüzde başbakanlık arşivi olarak kullanılan ve mektep, çarşı, darüşşifa, imaret ve türbe gibi bölümleri de bulunan geniş bir külliye içerisinde yer almaktadır.

Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerine ışık tutan en önemli yapı konumundaki Dolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecid’in emriyle dönemin gözde mimarı Garabet Balyan ve oğlu gözetiminde, 1856 yılında inşa edilmiştir.Tasarımında geleneksel “Türk Evi” mimarisine sadık kalınan tarihi yapı Rokoko, Barok ve Neo-Klasik anlayışlardan izler taşıyor. 1984’e kadar imparatorluğun yönetim merkezi olarak kullanılan saray, 1924’te müze haline getirilmiştir.Başta Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu oda olmak üzere Mabeyn, Harem ve Muâyede Salonu sarayın en çok ilgi çeken bölümleridir. 

Benzerleri arasında dünyanın en eskilerinden biri olan Galata Kulesi, ilk olarak 528 yılında Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından inşa ettirilmiştir. Geçirdiği felaketler sonrasında değişik dönemlerde köklü revizyon süreçleri geçiren kuleye günümüzdeki şekli II. Mahmut zamanında verilmiştir. Turizme kazandırıldığı 1967 yılından beri gezginlerin İstanbul gezilecek yerler listelerinin vazgeçilmezi konumundaki 70 metre yüksekliğe sahip yapıda kent manzarası izleyebileceğiniz seyir terası ve konuklarına lezzetli yemekler sunan bir restoran sizi bekliyor.

Tarihi kaynaklarda adından ilk kez M.Ö. 410 yılında bahsedilen Kız Kulesi, Atinalı Alkibiades tarafından yaptırılmıştır. Tamamlanmasının ardından yüzyıllar boyunca boğazdaki gemi trafiğini kontrol etmek amacıyla kullanılan kule, karaya yakın ancak şehirden izole olması nedeniyle zaman içerisinde pek çok efsaneye konu olmuştur.

1995-2000 arası gerçekleştirilen geniş çaplı yenileme çalışmaları sonrasında halka açılan yapı, günümüzde müze ve restoran olarak hizmet veriyor. Salacak‘tan kalkan ufak teknelere binerek kuleye ulaşabilirsiniz.

İstanbul’un ikonik caddelerinden birisi olan ve yüz binlerce insanın her gün yürüyerek geçtiği İstiklal Caddesi, İstanbul’un en büyük ve en önemli caddelerinden. İstanbul seyahatiniz sırasında mutlaka en az bir kez İstiklal caddesini gezmenizi tavsiye ederiz.

Ziyaretçilerine kültür ve sanat konusunda çok sayıda seçenek sunan Dünya’nın en büyük iki medeniyete ev sahipliği yapmış,içeriğinde farklılıkları barındıran İstanbul, kültür ve sanat alanında da oldukça fazla etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Tiyatro, Sinema, Müzik,Yarışmalar,Festivaller ile dolu bir bölge desek sizi asla yanıltmış olmayız. Yıl içerisinde sayısız etkinliğin gerçekleştiği İstanbul’da kültür ve sanata doyacaksınız.

  • İstanbul Uluslararası Kukla Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Dans Festivali (Nisan)
  • İstanbul Film Festivali
  • İstanbul Sahaf Festivali (Eylül-Ekim)
  • İstanbul Shopping Fest (Haziran)
  • İstanbul Tasarım Bienali (Ekim)
  • İstanbul Caz Festivali 
  • İstanbul Uluslararası Opera Festivali (Haziran)
  • İstanbul Müzik Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Doğaçlama Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Tiyatro Festivali (Kasım)
  • İstanbul Lale Festivali (Nisan)

İstanbul, boğaza nazır lokantalarıyla olduğu kadar gece hayatı, akşamüstü durakları, konser sahneleriyle de bilinir. Gece hayatı konusunda oldukça geniş seçeneklere sahip olan İstanbul’da mekanlar daha çok Beyoğlu, Kadıköy, Beşiktaş ve Ortaköy’ü merkez almak üzere, şehrin dört bir yanına yayılmıştır. İstanbul gecelerinde her zevke göre bir eğlence bulunduğunu söyleyebiliriz.

Lüks  gece mekanlarından, punk ve rock gruplarının sahne aldığı alternatif yerlere, elektronik müziğin kalesi sayılan gece kulüplerinden, oryantal eğlenceler sunan egzotik barlardan türkü barlara kadar kendi zevkinize hitab eden yerler bulabilebilirsiniz. İstanbul’a gitmeden önce mutlaka konser ve gösterilerin tarihlerine bakmayı da unutmayın. Kısacası, İstanbul gece hayatında, her renge yer var.

  • Klein
  • Ruby
  • Sortie
  • Beer Point
  • Limoncello
  • 45’Lik
  • Jolly Joker
  • Urban Picnic
  • Le Fumoir
  • Zeplin
  • Dorock XL
  • Eskici
  • Ayı
  • Karga 
  • The Bite
  • Hard Rock
  • La Boucherie

İstanbul’da alışveriş, en ucuz fiyatlardan en lüks deneyimlere kadar içerisinde her şeyi barındıran bir dünya. İstanbul seyahatiniz sırasında yöresel ve dünya lezzetleri, hediyelik eşyalar, ipek kumaşlar, el yapımı eşyalar, deriler hatta Dünyaca ünlü markaların birebir replikalarına kadar bulabilmeniz mümkün.

İçerisinde her türden rengi ve her çizgiyi barındıran İstanbul’da aynı zamanda ucuz alışveriş yapmak için gidilebilecek bit pazarları, alışveriş sokakları ve ikinci el dükkânları var. Otantik ürünlerden egzotik baharatlara, el dokuması kilimlerden değerli mücevherlere kadar birçok şeyin bulunduğu İstanbul; gezmesi çok keyifli, alışverişi bol pazarlıklı bir yerdir. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı ise en çok bilinenler arasında.

Alışveriş için tercih edebileceğiniz semtleri ve mekanları sizler için derledik:

  • Kapalı Çarşı
  • Mısır Çarşısı 
  • İstiklal Caddesi
  • Teşvikiye Caddesi
  • Bağdat Caddesi
  • Nişantaşı (Lüks Alışveriş)
  • Eminönü (Züccaciye, Tabak, Tencere, Ev Eşyaları)
  • Beşiktaş (Butikler, Hobi Merkezleri vs.)
  • Kadıköy (Tasarım Eşyalar, Vintage ürünler, Takı, Kitap, Dekorasyon vs.)
  • Kadıköy Salı Pazarı
  • Yeşilköy Çarşamba Pazarı
  • Fındıkzade Cuma Pazarı
  • Erenköy Perşembe Pazarı
  • Beşiktaş Cumartesi Pazarı
  • Beylikdüzü Pazar Pazarı

  • Vadi İstanbul
  • Forum İstanbul
  • Mall of İstanbul
  • Emaar Square
  • Marmara Forum
  • İstanbul Cevahir
  • Vialand
  • Marmara Park
  • Torium
  • Akasya Acıbadem
  • İstinye Park
  • Zorlu AVM
  • Kanyon

İstanbul’da yılın farklı zamanlarında çeşitli festivaller düzenlenmektedir. Bu festival zamanlarını önceden takip ederek sonfiyat.com üzerinden ilgili ayın en ucuz uçak biletleri hangi havayolu şirketinde var diye bakabilir, örneğin THY ile ekonomik uçak bileti fiyatları ile İstanbul’a ucuza uçak bileti satın alarak uçabilirsiniz.

  • Ekşi Fest (Mayıs)
  • Chill Out Festival (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Kukla Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Dans Festivali (Nisan)
  • İstanbul Film Festivali
  • İstanbul Sahaf Festivali (Eylül-Ekim)
  • İstanbul Shopping Fest (Haziran)
  • İstanbul Tasarım Bienali (Ekim)
  • İstanbul Caz Festivali 
  • İstanbul Uluslararası Opera Festivali (Haziran)
  • İstanbul Müzik Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Doğaçlama Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Tiyatro Festivali (Kasım)
  • İstanbul Lale Festivali (Nisan)

  • İstanbul’un Fethi (29 Mayıs)
  • Atatürk'ün İstanbul'un fahri hem şehrisi oluşu (28 Şubat)

  • Florya House Hotel 
  • Swissotel The Bosphorus 
  • Hagia Sophia Hotel 
  • Sumengen Otel 
  • Yaşmak Sultan Otel 
  • Esans Otel 
  • The Marmara Taksim Otel 
  • Titanic Hotel Kartal 
  • Karaköy İstanbul Otel 
  • Richmond İstanbul 
  • Best Western Empire Palace
  • Sirkeci Mansion
  • Doubletree by Hilton
  • Lalahan Hotel
  • Orient Express
  • Novotel
  • The Marmara Taksim
  • Innpera Hotel
  • InterContinental İstanbul
  • Gezi Hotel Bosphorus
  • Golden Park Hotel 
  • Divan Otel
  • Manna Hotel

İki kıtayı birleştiren muhteşem şehir İstanbul’un tadına varmak için yaklaşık 3-4 gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde birçok farklı tadı, kültürü ve mimariyi barındıran bu eşsiz şehir de gezilecek yer, yapılacak aktivite bolluğu çok fazla olduğundan akıllara ilk gelen soru “nerede kalınır?’’ oluyor.

Konaklama için tercih edebileceğiniz ilk nokta Taksim bölgesidir. Bu bölge lüks zincir otellerden, mütevazı kent otellerine kadar pek çok seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Otellerin çoğunun meydan bölgesinde toplandığı Taksim’de konaklayarak hem eğlence mekânlarına hem de gezilecek tarihi yerlere eşit uzaklıkta bulunmak gibi bir avantaja sahip olursunuz.

Taksim’i özel kılan bir diğer özelliği toplu ulaşım ağının merkezinde yer alması. Bu sayede şehrin istediğiniz noktasına kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer nokta ise Galata, Taksim gibi Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde yer alan bu yer İstanbul’un tarihi açıdan en zengin bölgelerinden birisi.

Burada konaklayabileceğiniz oteller Taksim’de ki üst düzey oteller kadar büyük tesisler değil. Ancak hizmet kalitesi bakımında onlardan aşağı kalır yanı yok. Galata’da ki butik otel, apart ve residence tipi tesisler kentsel dönüşüm ile yenilenmiş binalarda veya tarihi yapılarda hizmet vermektedir.

Kültür ve tarih turu için gelenlere önerebileceğimiz Sultanahmet, İmparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul’un tarihi yarımadasının merkezinde bulunmaktadır. Tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için kusursuz bir konaklama bölgesi diyebiliriz. Bölgede 800’ün üzerinde tesis hizmet vermektedir. Gecelik konaklama fiyatlarının otellerin meydana olan konumlarına göre değişiklik gösterdiği Sultanahmet’te, sokak aralarında ki tesislerin fiyatları ortalama bir tatil bütçesini zorlamayacak seviyede tutuluyor, bu da elbette size konaklama bütçeniz konusunda avantajlar sağlıyor.

Eşsiz manzaraları ile öne çıkan Sultanahmet otelleri, Bizans ve Osmanlı mimarilerinin en önemli örneklerinden sayılan Sultanahmet Camisi’ne, Ayasofya Müzesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. 

Lüks konaklama tesislerini tercih edenler için ise tavsiye edebileceğimiz semtlerin başında ise Bebek, Etiler, Tarabya ve Levent geliyor. Bu bölgelerde dünyaca ünlü otellerde sınırsız hizmetlere sahip olarak konaklamanızı yapabilirsiniz.

İstanbul’da konaklamak için Best Western Empire Palace, Sirkeci Mansion, Doubletree by Hilton, Lalahan Hotel, Orient Express, Novotel, The Marmara Taksim, Innpera Hotel, InterContinental İstanbul, Gezi Hotel Bosphorus, Golden Park Hotel ve Divan Otel’i tercih edebilirsiniz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İstanbul’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan İstanbul’da konaklama için daha çok Taksim, Galata ve Sultanahmet bölgeleri tercih edilmektedir. İstanbul’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İstanbul’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Doha Hakkında

Genel Bilgiler

Doha başkent olmasının ötesinde 1 milyonun üzerindeki nüfusuyla da Katar’ın en büyük ve en kalabalık kentidir. Basra Körfezi içerisinde kalan Katar, dünyanın en zengin ülkelerinden biridir ve bu zenginlik hem kültürel anlamda hem de mimari ihtişamıyla başkent Doha’ya da yansımıştır. 

1971 yılında bağımsızlığı ilan eden Katar’ın başkenti kurulduğundan bu yana Doha’dır. Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Doha, finansal gücü ve devam eden yatırımlar nedeniyle özellikle hizmet ve inşaat sektöründe birçok farklı ülkeden işçi, teknik personel ve yönetici çalışmak üzere gelenleri de barındırmaktadır. Bu da büyük göç alan diğer kentlerde olduğu gibi çok kültürlü bir yapıya bürünmesine neden olmuştur Doha’nın.

Petrol yataklarının keşfiyle finansal anlamda bir anda devler ligine geçiş yapan Doha’da, geçmişte inci avcılığı ve balıkçılık yapmaktaydı ki bugün bile bölgede kaliteli incilerin satıldığını görebilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai ile adeta gizli bir yarış içerisinde bulunan Doha, bu yarışı kazanmak için 2022 FIFA Dünya Kupası gibi ses getirecek ve turist çekecek pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapmayı hedeflemektedir.

Gelişmişliğin göstergesi diye görüldüğü için olsa gerek Doha’da yöresel doku ve özgün mimariden çok çağdaş yapıların yer alması sizi şaşırtmasın. Doha’da sizi devasa gökdelenler, büyük alışveriş merkezleri, lüks oteller ve restoranlar karşılayacaktır.

Genel Doha Bilgileri

Resmi Dil: Arapça (İngilizce yaygın olarak kullanılır)

Para Birimi: Riyal (QAR)

Doha Vize Uygulaması: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kapıda vize uygulanır.

Zaman dilimi: Türkiye ile aynı zaman diliminde olduğu için saat farkı yoktur.

Katar Telefon Çağrı Kodu: +974 

Doha Telefon Çağrı Kodu: (0)7

Doha Hamad Uluslararası Havalimanı (DOH) Telefon Numarası: +974 4010 6666

Türk Vatandaşları Katar’a seyahat ederken Düşük Riskli Ülkelerden Gelen Yolcular kategorisne girmektedir.

Katar Covid-19 Düşük Riskli ülkeler kategorisi linki: https://covid19.moph.gov.qa/EN/Pages/Countries-Classified-Low-Risk-of-COVID-19.aspx

Katar’a seyahat etmeden önce, 48 saati geçmeyen bir zaman dilimi içinde, onaylı bir sağlık kuruluşu veya hastaneden COVID-19 testi yaptırılması gereklidir. Koronavirüs test sonucunun bir kopyasının seyahat süresinde yolcunun yanında olmalıdır.

COVID-19 testi yanında olmayanlara Hamad Uluslararası Havalimanı'nda test yapılır.

Katar’a varışta düşük riskli ülkenden yani Türkiye’den gelindiğinde en az 7 gün ev karantinasında kalınacağı resmi tahahütü alınır. Daha sonra EHTERAZ uygulaması seyahat edenler takip edilir.

Ehteraz uygulaması akıllı telefonlara indirilir.  Seyahatin 5. veya 6. Günü kişi onaylanmış sağlık merkezine giderek test yaptırır.

Sonuç pozitif ise Covid-19 izolasyon uygulamasına geçilir. Sonuç negatif ise 7. günün sonunda karantina uygulaması bitirilir.

İstisna izinleri almak için https://portal.www.gov.qa/wps/portal/qsports/home

Temel Bilgiler


Özel Bilgiler




Turist Vizesi


Ticari Vize


Öğrenci Vizesi


Konsolosluk


Fahri Konsolosluk

Doha’da genel olarak çöl iklimi egemendir ve yılın büyük bir zamanı güneşli geçmektedir. Yazları (Mayıs – Eylül arası) hava sıcaklığı 38 derece civarında seyreder, ancak yazın 45 derece sıcaklığı da görebilirsiniz. Kış döneminde sıcaklık 7 dereceye kadar düşebilir. Nem nedeniyle hissedilen sıcaklık arttığı için seyahat dönemi tercihinizi nemin biraz daha düşük olduğu Mayıs – Haziran aylarını seçebilirsiniz.

Türkiye’den Doha’ya her gün doğrudan yapılan seferlerle havayolu ile güvenli ve konforlu bir yolculuk yaparak gidebilirsiniz. Yaklaşık 4 - 4.5 saatlik bu yolculuk için Türk Hava Yolları, Emirates Havayolları, Qatar Havayolları, MEA, Azerbaycan, British Airways gibi havayolu şirketlerini seçebilirsiniz. Ayrıca Kuwait Airways, Oman ve Royal Jordainan Royal Airways ile aktarmalı Doha’ya ulaşım mümkün.

Basra Körfezi’ndeki Katar’ın gözdesi Doha’ya gitmek için en uygun yol İstanbul kalkışlı bir uçak yolculuğu olacaktır. Doha’da bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı (DOH)’na İstanbul’dan yapacağınız yolculukta çok çok ucuz uçak bileti için birkaç ay öncesinden sonfiyat.com web sitesinden bilet almanız çok daha uygun olacaktır. Aynı web sitesinden Doha’ya bugün için uçak bileti kaç TL diye bakabilirsiniz. Ayrıca gidiş-dönüş uçak bileti alarak Doha seyahatinizi ekonomik olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Katar’ın en büyük havalimanı olan ve 2014 yılında hizmete giren Hamad Uluslararası Havalimanı’ndan kent merkezine ulaşım için (15 km’lik bir mesafe) turistler genel olarak taksi ve araç kiralama hizmetlerini ya da otellerinin kendilerine tahsis ettiği servis araçlarını kullanabiliyorlar. 

Doha’ya kara yolu ile geçiş sadece Suudi Arabistan üzerinden yapılabilmektedir. Alternatifler kısıtlı olduğu için kara yolu pek tercih edilmemektedir.

Doha’da kenti içi ulaşımda toplu taşıma için genellikle otobüsler kullanılmaktadır. Bunun dışında araç kiralama, normal ve lüks taksi hizmetlerini kullanabilirsiniz. Ancak lüks taksi hizmetini kullanabilmek için konakladığınız yerden çağırtmanız gerekecektir. Kadınlar ve aileler için kadın şoförlü taksileri de kullanabilirsiniz.

Çağdaş mimarisi ve ihtişamı ile sizi hayran bırakacak olan Doha’da iki ayrı ticaret merkezi bulunmaktadır. Genel olarak Liman ve Havalimanı civarındaki bu bölgelerde konaklamak için uzun süre öncesinden rezervasyon yaptırmanız daha uygun fiyatlara konaklama imkânı sunacaktır. 

West Bay ve Al Saad bölgeleri konaklama için en çok tercih edilen gözde ve lüks yerlerin başında gelmektedir.

Lüks, ihtişam ve elbette alışveriş kenti olarak tanımlanabilecek Doha, daha çok yüksek seviyedeki bütçelere hitap etmektedir. Doha’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Doha’ya direkt veya aktarmalı ve tarifeli uçuş seferleri yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Lüks restoranların dışında Katar Mutfağına özgü yemeklerin de yer aldığı restoranlarda da yemek yiyebilirsiniz. Az bir alanda kısıtlı yapılan tarım nedeniyle yemeklerde kullanılan temel gıda maddelerinin çoğu ithal edilmektedir.

Örneğin Machboos, Ghuzi, Kabsa, Balaleet, hurmalar, helva, meyve, Umm Ali gibi lezzetleri tadabilirsiniz. Aldığı göç nedeniyle yaşanan çok kültürlülük Doha’daki yemekleri de etkisi altına almıştır. Bu nedenle Doha’da sadece Ortadoğu mutfağı değil, Hint, Çin ve İtalyan mutfağından lezzetlere de sıkça rastlayabilirsiniz.

Doha’da sadece otellerde ve otellerin içindeki restoranlarda alkol satış hakkı vardır, bunların dışında Doha’da alkollü içki satışı yasaktır.

Dünya mutfağından örneklere kolayca ulaşabilirsiniz, ancak pahalı olduğunu unutmayın ve özellikle yemeklerde alınan alkollü içki hesabı oldukça yükseltmektedir. Genel olarak bahşiş beklenmese de yemek ve hizmetten memnun kaldıysanız hesabın %10-15’i kadar bahşiş bırakabilirsiniz.

  • Rodizio
  • Aqua Lounge
  • Azraq at Banana
  • Cucina
  • Paul
  • Sridan
  • Burj Al Hamam
  • Pool Cafe
  • Nonna Zanon
  • Al Hubara Restaurant
  • Teatro
  • Shebestan
  • Le Gourmet
  • Alison Nelson’s Chocolate Bar
  • Paper Moon
  • The Cellar
  • Al Nafourah Garden
  • Turkey Central
  • Idam
  • Aamede
  • Stock Burger Co.

Yukarıda bazılarının adını andığımız ünlü şeflerin hazırladıkları lezzetleri tatmak için, Doha’ya giden birçok turist bulunuyor. Siz de yurt dışı ve Türkiye uçak bilet fiyatları için sonfiyat.com web sitesine göz atarken, Doha’ya uçak bileti kaç lira diye bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız uçak bileti indirimlerinden faydalanıp Doha için en ucuz uçak biletini satın alarak bu lezzetleri tatmaya gidebilirsiniz. 

Finansal güç ve yeni bir vizyon ile inşa edilen Doha’da gezmek için yerel kültüre ait pek bir şey bulamasanız da çağdaş ve ihtişamlı yapıları görülmeye değer bir kent kılıyor Doha’yı.

Bölgenin en gözde simgelerinden biri 2008 yılında hizmete açılan İslam Eserleri Müzesi, müthiş mimarisi ve içinde sergilenen eserlerle görülmeye değer yerlerden biri. Dünyaca ünlü Mimar Leoh Ming Pei’nin geometrik şekillerdeki 5 katlı yapısı sizi şaşırtacak ve hayran bırakacak güzellikte.

Doha’da başlıca gezilecek, görülecek yerleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Souq Waqif (Eski Pazar),
  • The Pearl (Yapay Ada)
  • Cornish (Korniş – Sahil Yolu)
  • West Bay
  • İmam Muhammed bir Abdulvahap Cami
  • Villagio Mall

Doha daha çok bir ticaret ve turizm merkezi olsa da kültür ve sanat için kentte tiyatro oyunları, opera ve balo gösterileri sergilenmektedir. Kent, kültür ve sanat dokusu içerisinde 

  • Sinemalar,
  • Müzeler,
  • Fuarlar,
  • Festival ve Şenliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Ayrıca Doha’da turizm ve ticaret kadar spor etkinlikleri de ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda 2022 FIFA Dünya Kupası Doha’da gerçekleştirilecektir.

Lüks ve zenginlik içindeki Doha’da gece hayatı ve eğlence fiyatları yüksektir. Sınırlı sayıda mekânda alkollü içki satışına izin verildiği için bunun da bir bedeli olacaktır. Ayrıca gittiğiniz eğlence mekânlarında alkollü içki satın alabilmek için turist olduğunuzu beyan etmeniz yani pasaportunuzu göstermeniz gerekecektir.

Daha çok zincir otellerin içinde bulunan ve fiyatların yüksek olduğu eğlence yerlerinin çoğu gece çok geç saatlere kadar hizmet vermez, bunlara alternatif olarak gökdelenlerin teraslarındaki kokteyl barlar da tercih edilmektedir. 

Eğlence mekanlarının bazılarında canlı müzik olsa da genelde DJ’lerin görev aldığı gece kulüpleri revaçtadır.

Eğlence için tercih edilebilecek bazı mekânları sizlerle paylaşıyoruz.

  • The Den
  • Crystal
  • The Club at The St Regis
  • Champions
  • Vintage
  • Habanos
  • Aqua Lounge
  • Pearl Lounge
  • Hive Lounge
  • Noir Lounge & Club
  • Sky View Doha
  • Rise Doha
  • The Lounge
  • The Laughter Factory
  • La Vue
  • The Living Room
  • Fabric Lounge

Doha yerel halk kadar turistler için de için inanılmaz alışveriş fırsatları sunan bir kenttir. Eski çarşılar, son derece modern alışveriş merkezleri ve turistler için vergisiz fiyatlar alışverişi cazip kılıyor. 

Eski Pazar olarak bilinen Souq Waqif daha yerel ve geleneksel alışveriş ürünleri arayanlara hitap ediyor. Burada tütünden parfüme, metal duvar süslerinden pamuklu dokuma kumaşlara birçok yöresel ürünü bulabilirsiniz. 

Elbette lüks alışveriş tutkunlarının uğrak yerleri devasa alışveriş merkezleri olacaktır. Doha’daki AVM’ler, çağdaş ve büyük yapıları nedeniyle turistler kadar yerel halkın da ilgisini çeker, Doha’da alışveriş yapmak bir yaşam tarzına dönmüştür. Siz de bu alışveriş imkânlarından yararlanmak amacıyla Doha’ya uçak bilet fiyatları için sonfiyat.com web sitesine göz atabilirsiniz. Bugün Doha’ya uçak bileti kaç lira diye bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız uçak bileti indirimlerinden faydalanıp Doha için en ucuz uçak biletini satın alarak alışveriş fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

  • Villaggio Maal
  • City Center Mall
  • Souq Waqif
  • Doha Festival City Mall
  • Falcon Souk
  • Ezdan Mall
  • Lagoona Mall
  • Gulf Mall
  • The Gate Mall Doha
  • Mirqab Mall Doha Qatar
  • Dar Al Salam Mall
  • Tawar Mall
  • The Mall Doha

Giderek artan popülaritesine bağlı olarak Doha’da düzenlenen festivaller de çeşitlilik göstermektedir. Bunların başlıca olanlarını sizinle paylaşıyoruz, siz de Doha’ya gideceğiniz dönemde gerçekleşen festivalleri inceleyebilir, seyahatiniz sırasında bu etkinliklere katılabilirsiniz.

  • Uçurtma Festivali – Mart
  • Ajyal Film Festivali – Kasım / Aralık
  • Doha Kültür Festivali – Mart
  • Golf Turnuvası – Şubat
  • Souq Waqif Festivali – Ocak / Şubat
  • Tenis Turnuvası – Ocak
  • GCC Deve Yarışları – Nisan

  • Ulusal Spor Günü (Şubatın ikinci salısı)
  • Katar Ulusal Günü (18 Aralık)
  • Ramazan Bayramı*
  • Kurban Bayramı*

*Dini günler ve bayramlar dini takvime göre değişiklik göstermektedir.

  • The Westin Doha Hotel&Spa
  • City Centre Rotana Doha
  • The Torch Doha
  • Banana Island Resort Doha by Anantara
  • Concorde Hotel Doha
  • Grand Hyatt Doha Hotel & Villas
  • Centro Capital Doha
  • Oryx Rotana Doha
  • Fraser Suites West Bay Doha
  • Hilton Doha
  • Ezdan Hotel
  • Warwick Doha
  • The St. Regis Doha
  • InterContinental Doha
  • Copthorne Hotel Doha

Çağdaş mimarisi ve ihtişamı ile sizi hayran bırakacak olan Doha’da iki ayrı ticaret merkezi bulunmaktadır. Genel olarak Liman ve Havalimanı civarındaki bu bölgelerde konaklamak için uzun süre öncesinden rezervasyon yaptırmanız daha uygun fiyatlara konaklama imkânı sunacaktır. 

West Bay ve Al Saad bölgeleri konaklama için en çok tercih edilen gözde ve lüks yerlerin başında gelmektedir.

Lüks, ihtişam ve elbette alışveriş kenti olarak tanımlanabilecek Doha, daha çok yüksek seviyedeki bütçelere hitap etmektedir. Doha’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Doha’ya direkt veya aktarmalı ve tarifeli uçuş seferleri yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Katar Ülke Bilgileri

Resmi Adı: Katar Devleti (QA)
Kıta: Batı Asya (Asya)
Başkenti: Doha
Telefon Kodu: +974
Para Birimi: QAR (Rial)
Konuşulan Diller: Arapça, İspanyolca

Diğer Katar Destinasyonları

Etkinlikler