İstanbul-Paris Uçak Bileti

En Ucuz İstanbul- Paris Uçak Bileti Fiyatları

İstanbul Hava Durumu

İstanbul
TR .
12 °c
az bulutlu
2024-03-20 12:00:00

8 °c
8 °c
2024-03-21 12:00:00

11 °c
11 °c
2024-03-22 12:00:00

11 °c
11 °c
2024-03-23 12:00:00

10 °c
10 °c

Paris Hava Durumu

Paris
FR .
14 °c
kapalı
2024-03-20 12:00:00

17 °c
17 °c
2024-03-21 12:00:00

18 °c
18 °c
2024-03-22 12:00:00

19 °c
19 °c
2024-03-23 12:00:00

10 °c
10 °c

İstanbul Hakkında

Genel Bilgiler

Tarih boyunca şarkılara, şiirlere, romanlara konu olmuş kültür zenginliği ve jeopolitik konumu ile her daim dikkatleri üzerine çeken İstanbul şehri, dünya üzerinde eşi benzeri bulunmayan bir güzelliğe ve çekiciliğe sahiptir. Marmara Bölgesinde yer alan şehir, Türkiye toprakları içindeki en gelişmiş kent ve metropol olma ünvanına sahip tek şehirdir.

Aynı zamanda Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada yer alması nedeniyle görkemli medeniyetlerin her daim gözdesi olmuştur. Asya ve Avrupa kıtaları arasında köprü görevi gören İstanbul, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca içinde Haliç'inde bulunduğu bölgeyi çevreleyecek şekilde kurulmuştur. Şehrin Avrupa kıtasında kalan bölümüne Avrupa Yakası nam-ı diğer Rumeli Yakası, Asya kıtasında kalan bölümü ise Anadolu Yakası olarak adlandırılmaktadır. 

İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilmeden önce, Bizans (Doğu Roma) İmparatorluğunun başkent velayetiydi. Bundan önceki süreçte ise Yunanistan’dan gelen Megaralılar kentte hüküm sürmekteydiler.

Her ne kadar Bizans döneminde şehrin adı “Konstantin'in Şehri” anlamına gelen “Konstantinopolis “ olarak bilinse de Konstantin Roma’nın başkentini buraya taşıdığında şehre ‘‘Nova Roma’’ (Yeni Roma) adını vermiş fakat ölümünden sora şehir Konstantinopolis adı ile anılmıştır. Bizans İmparatorluğu her ne kadar güçlü bir medeniyet olsa da iç çatışmalar, Arap akınları ve bilumum savaşlar Doğu Roma’ya büyük oranda zarar vermiştir.

Özellikle Haçlı orduları Boğaz’a yelkenlileri ile gelip Kostantinopolis’i gördüklerinde kenti elde etme arzusuna kapılmış ve kenti yağmalayarak ateşe vermişlerdir. 

Yağmanın ardından kente bir Latin İmparatorluğu kurulmuş ve 57 yıl kente hükmetmiştir. Latinler şehri terk ettiklerinde ise imparatorluğun topraklarının büyük bir çoğunluğu kaybedilmiş, otorite zayıflamış ve halk yoksulluk içinde kalmıştır.  Bu esnada Anadolu’da Türkler, Akdeniz ve Ege kıyılarına kadar gelmiştir.

Ardından Trakya’yı ele geçiren Türkler, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han öncülüğünde Bizans İmparatorluğu’nu devirerek kentin hâkimiyetini ele geçirmiştir. Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilen şehir yağmalanıp yıkılmak yerine Padişahlar tarafından tüm halk ve önemli mimari yapılar hoşgörü ile karşılanmış olup, İstanbul’un bugün ki kozmopolit yapısının temelleri atılmıştır. 

İstanbul muhteşem doğal güzellikleri, gökyüzüne kadar uzanan minareleri, altın yaldızlı kubbeleri, sarayları, köşkleri, müzeleri, parkları, anıtları, her bir yanı farklılık ve bütünlük barındıran kültürü ile değerli ziyaretçilerini büyüsüne kaptırmaktadır. Tarih boyunca ev sahipliğini yaptığı Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluklarının tarihi eserlerine İstanbul'un eşsiz güzelliği de eklenince ortaya muhteşem bir tablo çıkmaktadır.

18 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük kentlerinden biri olan İstanbul’un baş döndürücü ve göz kamaştırıcı güzelliğine hayran kalacaksınız. İstanbul seyahatinize çıkmadan önce otellerde uygun fiyatlı konaklama amacıyla erken rezervasyon yaparken, hemen bugün en ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’a girebilir ve her yıl binlerce kişinin akın akın ziyaret ettiği İstanbul’a en ucuz ve indirimli uçak bileti fiyatlarına erişerek, güvenli ve konforlu seyahat edebilirsiniz.

İstanbul, tıpkı farklı kültürleri içinde barındırması gibi iklim açısından da farklı iklimleri içinde barındırıyor. Yaz aylarında Akdeniz, Kış aylarında Karadeniz ve Anadolu, Yaz aylarında ise Balkan iklimlerini yaşamanız mümkün. Yıllık ortalama sıcaklığın 13,5 derece olduğu İstanbul da genel olarak yazları sıcak ve kurak kışları ise ılık ve yağışlıdır.

İlkbahar döneminde İstanbul’u ziyaret etmek isteyenleri Boğaziçi'nin masmavi denizi, parlak bir gökyüzü, dört taraf Erguvan korularının pembesine bürünüp sizi kucaklayan bir boğaz, diğer tarafınızda lale ve çiçeklerle bezenmiş parklar sizi bekliyor. Eğer kültür ve tarih turu yapmayı düşünüyorsanız Nisan ve Mayıs ayları sizin için idealdir.

İlkbahar’ın etkisiyle İstanbul’u etkisi altına alan ılık rüzgârlar ve güneş ile birlikte şehri keşfetmenin tadına varabilirsiniz. İstanbul’u gezmek için ideal dönemlerden birisi İlkbahar dönemidir.

Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklıklar beklenenden biraz daha fazla oluyor diyebiliriz. İstanbul’un farklı noktalarına deniz ve güneş tatili için gelmeyi planlıyorsanız,  güneş kremlerinizi yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Yazın şehir turu yapmak isteyenler ise mutlaka yanlarında ince kıyafetler, şapka ve terlik getirmelidirler. İstanbul yaz aylarında diğer dönemlere göre daha boştur çünkü şehrin büyük bir yoğunluğu sıcaklardan bunalarak Ege ve Akdeniz bölgelerine tatile gitmektedir.

İstanbul’u gezmek için ideal dönemlerden bir diğeri ise Sonbahar dönemidir. Sonbahar ile birlikte şehrin renkleri değişerek farklı bir havaya bürünmektedir. Eğer çok soğuğu sevmiyor ama hem de çok sıcak havalara tahammül edemiyorsanız. Ekim ve Kasım ayları arasında İstanbul’u ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda şehirde Serin, Kuzey nam-ı diğer “Poyraz” rüzgarları ve yağışlı, ılık güney “Lodos” rüzgarları yıl boyu hakim rüzgarlardır.

  1. İstanbul'a farklı şehirlerden ulaşım seçenekleri:

    Uçakla: Türkiye'nin diğer şehirlerinden İstanbul'a uçakla gitmek en hızlı ve yaygın seçenektir. Ülkenin birçok büyük şehri, İstanbul'a direkt uçuşlarla bağlanmaktadır.

  2. Trenle: Bazı şehirlerden İstanbul'a trenle seyahat etmek mümkündür. Ancak Türkiye'nin tren ağı gelişmemiş olduğu için bu seçenek sınırlı olabilir.

  3. Otobüsle: Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a otobüsle seyahat etmek mümkündür. Birçok şehirde bulunan otobüs terminallerinden İstanbul'a seferler düzenlenmektedir. Otobüsler genellikle konforlu ve uygun fiyatlı bir seçenektir.

  4. Arabayla: Kendi aracınız varsa veya araç kiralayarak seyahat etmek istiyorsanız, Türkiye'nin çoğu şehrinden İstanbul'a arabayla seyahat etmek mümkündür. Ana yollar genellikle iyi durumdadır ve seyahat etmek kolaydır. Ancak trafik, özellikle büyük şehirlere yaklaştıkça yoğun olabilir, bu yüzden seyahat planınızı buna göre ayarlamanız önemlidir.

    Deniz Yoluyla: Bazı şehirler, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan limanlardan İstanbul'a deniz yoluyla feribot veya deniz otobüsü ile seyahat edilebilir. Özellikle yaz aylarında, sahil şehirlerinden İstanbul'a deniz yoluyla seyahat etmek popüler bir seçenektir. Bu seçenek genellikle yaz aylarında daha yaygın olup, farklı limanlardan İstanbul'a düzenlenen feribot seferleri bulunmaktadır. Deniz yoluyla seyahat etmek, özellikle manzara keyfi ve farklı bir deneyim arayanlar için tercih edilebilir bir seçenektir.

İstanbul'a ulaşım seçenekleri ve detayları, seyahat edilen şehre ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir.

İstanbul’a ucuz uçak biletleri için sonfiyat.com sitesine girerek hem ucuz uçak bileti bulabilir hem de kampanyalı ya da indirimli en uygun uçuşları takip ederek kolayca satın alabilirsiniz.

İstanbul’da bir yerden bir yere ulaşmak için onlarca seçeneğe sahip olduğunuz söylenebilir. Şehir içi ulaşım konusunda oldukça gelişmiş bir kent olan İstanbul’un karayolu ve denizyolu ulaşımı İETT tarafından yürütülmektedir.

Bunun yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Otobüs A Ş. firması ve minibüsler şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahiptir. İstanbul geziniz sırasında raylı sistem ile de şehir merkezine erişmek mümkün. Aynı zamanda Avrupa ve Asya yakasında ki bazı bölgeler ve adalar arası ulaşımı sağlamak için vapur seferleri bulunmaktadır.

İsteğinize bağlı olarak belediye otobüsleri, metrobüs, dolmuşlar, tramvay ve Marmaray hizmetinizdedir. Bu vasıtalardan bir veya bir kaçını kullanarak İstanbul’da dilediğiniz noktaya gidebilirsiniz.

Havalimanından şehir merkezine erişmek istiyorsanız Havabus ve Metro hizmetleri ile bu talebinizi gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Atatürk havalimanı için Yenikapı-Havalimanı metro hattını kullanabileceğiniz gibi taksi, özel araç ve transfer ile de İstanbul’un istediğiniz bir noktasına kolayca ulaşabilirsiniz.

Havabuslar kişi başı 17 TL olmakla birlikte sizi Avrupa veya Anadolu yakasındaki merkezi noktalara kadar götürebilmektedir. Eğer Atatürk Havalimanından yani Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçecekseniz gideceğiniz yere ve trafiğe bağlı olarak yolculuk ortalama 1 saat kadar sürebilmektedir.

Atatürk Havalimanı’na kıyasla Sabiha Gökçen’de ulaşım konusu biraz daha sınırlıdır. Eğer buradan şehir merkezine geçmeyi planlıyorsanız ilk olarak Havabusları değerlendirebilirsiniz. Daha ekonomik bir tercih ulaşım şekli isterseniz toplu taşımaları tercih edebilirsiniz. Veya havalimanı çıkışından özel araç kiralama, transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’na maalesef direkt metro ile ulaşabilmeniz mümkün değil.

Unutmadan, şehir içi toplu taşımada İstanbul kartınız ve elektronik biletler geçerli kılınmaktadır. Bu sebepler toplu taşıma kullanmadan önce mutlaka İstanbul kartınızı edinmeyi unutmayın. İstanbul kartınızı metroların içindeki veznelerden, büfelerden ve şehir içindeki çeşitli noktalardan bulabilmeniz mümkün.

Yeni İstanbul Havalimanı’na toplu taşıma hizmetleri İETT ve İstanbul Otobüs A.Ş tarafından sunuluyor.

İETT seferleri Halkalı, Mecidiyeköy ve Atatürk Havalimanı’dan (https://www.iett.istanbul/tr/main/announcement/yeni-havalimani-otobus-ulasim-hatlari/1603) İstanbul Otobüs A.Ş ise Taksim, Kozyatağı, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, Yenikapı ve Tüyap’tan yapılıyor. (http://www.hava.ist/)

Özel araçları ile İstanbul Havalimanı’na gidecekseniz otopark 7 Nisan 2019’a kadar ücretsiz hizmet veriyor. Dünyanın sayılı büyük otoparklarında biri olan bu otoparkta birçok hizmeti aynı anda alabilirsiniz. (https://www.istanbulhavalimani.com/tr/yolcu/ulasim/havalimani-otopark)

Taksi kullanarak ulaşımı düşünürseniz İstanbul Havaliman’nda 3 farklı segmentte Siyah, Mavi ve Turuncu renkli araçlardan gelişinizde yararlanabilirsiniz.

İki kıtayı birleştiren muhteşem şehir İstanbul’un tadına varmak için yaklaşık 3-4 gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde birçok farklı tadı, kültürü ve mimariyi barındıran bu eşsiz şehir de gezilecek yer, yapılacak aktivite bolluğu çok fazla olduğundan akıllara ilk gelen soru “nerede kalınır?’’ oluyor.

Konaklama için tercih edebileceğiniz ilk nokta Taksim bölgesidir. Bu bölge lüks zincir otellerden, mütevazı kent otellerine kadar pek çok seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Otellerin çoğunun meydan bölgesinde toplandığı Taksim’de konaklayarak hem eğlence mekânlarına hem de gezilecek tarihi yerlere eşit uzaklıkta bulunmak gibi bir avantaja sahip olursunuz.

Taksim’i özel kılan bir diğer özelliği toplu ulaşım ağının merkezinde yer alması. Bu sayede şehrin istediğiniz noktasına kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer nokta ise Galata, Taksim gibi Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde yer alan bu yer İstanbul’un tarihi açıdan en zengin bölgelerinden birisi.

Burada konaklayabileceğiniz oteller Taksim’de ki üst düzey oteller kadar büyük tesisler değil. Ancak hizmet kalitesi bakımında onlardan aşağı kalır yanı yok. Galata’da ki butik otel, apart ve residence tipi tesisler kentsel dönüşüm ile yenilenmiş binalarda veya tarihi yapılarda hizmet vermektedir.

Kültür ve tarih turu için gelenlere önerebileceğimiz Sultanahmet, İmparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul’un tarihi yarımadasının merkezinde bulunmaktadır. Tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için kusursuz bir konaklama bölgesi diyebiliriz. Bölgede 800’ün üzerinde tesis hizmet vermektedir. Gecelik konaklama fiyatlarının otellerin meydana olan konumlarına göre değişiklik gösterdiği Sultanahmet’te, sokak aralarında ki tesislerin fiyatları ortalama bir tatil bütçesini zorlamayacak seviyede tutuluyor, bu da elbette size konaklama bütçeniz konusunda avantajlar sağlıyor.

Eşsiz manzaraları ile öne çıkan Sultanahmet otelleri, Bizans ve Osmanlı mimarilerinin en önemli örneklerinden sayılan Sultanahmet Camisi’ne, Ayasofya Müzesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. 

Lüks konaklama tesislerini tercih edenler için ise tavsiye edebileceğimiz semtlerin başında ise Bebek, Etiler, Tarabya ve Levent geliyor. Bu bölgelerde dünyaca ünlü otellerde sınırsız hizmetlere sahip olarak konaklamanızı yapabilirsiniz.

İstanbul’da konaklamak için Best Western Empire Palace, Sirkeci Mansion, Doubletree by Hilton, Lalahan Hotel, Orient Express, Novotel, The Marmara Taksim, Innpera Hotel, InterContinental İstanbul, Gezi Hotel Bosphorus, Golden Park Hotel ve Divan Otel’i tercih edebilirsiniz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İstanbul’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan İstanbul’da konaklama için daha çok Taksim, Galata ve Sultanahmet bölgeleri tercih edilmektedir. İstanbul’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İstanbul’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Pek çok köklü kültüre ev sahipliği yapmış İstanbul’da, Türk ve Dünya mutfağından pek çok farklı lezzeti bulabilmeniz mümkün. Yerel lezzetlerin yanı sıra İstanbul’da Dünya mutfağı yakınlardaki Yunan, Bulgar mutfakları gibi farklı ülkelerden lezzetleri de tatma imkânınız var. Orijinal Osmanlı yemeklerini tadabileceğiniz İstanbul’da öyle ki Osmanlı saray yemeklerini yapan restoranlar dahi mevcut.   

Hemen her köşede fast-food restoranı, tost ve gözleme gibi aperatif ürünleri görebileceğiniz gibi sokak lezzetlerine de gezinizde yer verebilirsiniz. Izgara et ve tavuk çeşitlerini, kebap, pide, lahmacun gibi ürünleri yapan restoranları, döner, kumpir ve daha pek çok lezzeti tadabileceğiniz yerleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda Japon mutfağından Çin mutfağına kadar farklı restoranları bulabilirsiniz.

İstanbul’da hemen her mevsim Boğaz’da balığın keyfi bir başkadır Bu sebeple İstanbul’a ziyaretiniz sırasında mutlaka gün batımında, muhteşem denize ve Boğaz’a karşı güzel bir balık keyfi yapmanızı tavsiye ederiz. Kıyı kenarındaki restoranlarda taze mevsim balıkları, deniz ürünleri ve çeşit çeşit zeytinyağlı mezeler de size eşlik edecektir.

Siz de bu eşsiz lezzetleri tatmak için İstanbul uçak bilet fiyatlarına sonfiyat.com web sitesinden göz atarken, İstanbul’a uçak bileti fiyatlarına bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız indirimli uçak bileti promosyonlarından faydalanıp İstanbul için en ucuz uçak biletini satın alarak bu zengin mutfağı tatmaya gidebilirsiniz. 

Sizin için derlediğimiz mekanların listesi şu şekildedir.

  • O Maestros
  • Neşemore
  • Giritli Restaurant
  • Cunda Balık
  • Kuleli Yakamoz Restaurant
  • Tuzla Balıkçısı
  • Zübeyir Ocakbaşı
  • Adana Ocakbaşı
  • Tahtasaray
  • Çınaraltı Mangalbaşı
  • P.F Chang’s
  • Far East
  • Great Dong Fang
  • The Crepe Escape
  • Mangerie
  • Kanaat Lokantası
  • Borsam Taşfırın
  • Hamdi Restaurant
  • Azur Yeniköy

İstanbul, tarihte iki büyük imparatorluğa, yüzlerce farklı kültüre ve de dine ev sahipliği yapmıştır. Geçmişin geride kalan izleri ise şehrin dört bir yanında görülebilmektedir. Tarih ve doğal zenginlik açısından Dünya'nın en önde gelen, Batı'nın ve Doğu'nun kesiştiği İstanbul’da hemen her noktada iyi ve kötüyü, güzel ve çirkini, eski ve yeniyi yan yana görebilirsiniz. Her noktasında ayrı bir tarih yatan İstanbul’un sizi bambaşka yolculuklara çıkaracağı kesin.

İki kıtayı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı, en güzel kent manzaralarını gözler önüne sererken dokusuyla gezginleri kendisine hayran bırakıyor. Boğazı gezmenin en keyifli ve kolay yollarından bir tanesi ise şehrin çeşitli noktalarından düzenlenen Boğaz Turlarına katılmak... Ortaköy, Eminönü ya da Üsküdar gibi noktalardan kalkan turlar genellikle 1-2 saat sürüyor. Turda gezerken çevrenizde ki yapılar hakkında GPS bazlı otomatik bilgilendirmeler yapılıyor.

Sarayburnu’nda ki 700.000 metrekarelik alana 1460-1478 yılları arasında inşa edilen Topkapı Sarayı, 400 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. İç içe geçmiş 4 avludan oluşan saray, 1924 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müzesi haline getirilerek halka açılmıştır. 300.000 parçalık koleksiyona ev sahipliği yapan görkemli yapının en çok ilgi çeken bölümlerini ise Divan-ı Hümayun, Bağdat Köşkü, Harem ve Kutsal Emanetler oluşturuyor. 

Müslüman alemi kadar Hıristiyanlar açısından da büyük önem taşıyan Ayasofya Müzesi, mimari açıdan günümüzdeki şeklini 532-537 yılları arasında I. Jüstinyen tarafından 3.kez inşa ettirildiği zaman almış. Tamamlanmasının ardından 1.000 yıl boyunca dünyanın en büyük katedrali unvanını taşıyan dini yapı, İstanbul’un fethinin hemen ardından İslami unsurlar eklenerek camiye dönüştürülmüştür. Görkemli mimarisinin yanı sıra bahçesindeki padişah türbeleri ile ilgi odağı olan Ayasofya, Atatürk’ün isteği doğrultusunda 1930-1935 arasında yapılan çalışmalarla müze haline getirilmiştir.

İç kısmını süsleyen 22.000 çininin rengi nedeniyle “Mavi Cami” adıyla da anılan Sultanahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında dindarlığı ile bilinen I. Ahmet tarafından Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’ya inşa ettirilmiş. Yapının en önemli özelliği, İstanbul’un tek 6 minareli camisi olması. Ayasofya’nın tam karşısında yükselen kudretli cami, medrese bölümü günümüzde başbakanlık arşivi olarak kullanılan ve mektep, çarşı, darüşşifa, imaret ve türbe gibi bölümleri de bulunan geniş bir külliye içerisinde yer almaktadır.

Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerine ışık tutan en önemli yapı konumundaki Dolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecid’in emriyle dönemin gözde mimarı Garabet Balyan ve oğlu gözetiminde, 1856 yılında inşa edilmiştir.Tasarımında geleneksel “Türk Evi” mimarisine sadık kalınan tarihi yapı Rokoko, Barok ve Neo-Klasik anlayışlardan izler taşıyor. 1984’e kadar imparatorluğun yönetim merkezi olarak kullanılan saray, 1924’te müze haline getirilmiştir.Başta Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu oda olmak üzere Mabeyn, Harem ve Muâyede Salonu sarayın en çok ilgi çeken bölümleridir. 

Benzerleri arasında dünyanın en eskilerinden biri olan Galata Kulesi, ilk olarak 528 yılında Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından inşa ettirilmiştir. Geçirdiği felaketler sonrasında değişik dönemlerde köklü revizyon süreçleri geçiren kuleye günümüzdeki şekli II. Mahmut zamanında verilmiştir. Turizme kazandırıldığı 1967 yılından beri gezginlerin İstanbul gezilecek yerler listelerinin vazgeçilmezi konumundaki 70 metre yüksekliğe sahip yapıda kent manzarası izleyebileceğiniz seyir terası ve konuklarına lezzetli yemekler sunan bir restoran sizi bekliyor.

Tarihi kaynaklarda adından ilk kez M.Ö. 410 yılında bahsedilen Kız Kulesi, Atinalı Alkibiades tarafından yaptırılmıştır. Tamamlanmasının ardından yüzyıllar boyunca boğazdaki gemi trafiğini kontrol etmek amacıyla kullanılan kule, karaya yakın ancak şehirden izole olması nedeniyle zaman içerisinde pek çok efsaneye konu olmuştur.

1995-2000 arası gerçekleştirilen geniş çaplı yenileme çalışmaları sonrasında halka açılan yapı, günümüzde müze ve restoran olarak hizmet veriyor. Salacak‘tan kalkan ufak teknelere binerek kuleye ulaşabilirsiniz.

İstanbul’un ikonik caddelerinden birisi olan ve yüz binlerce insanın her gün yürüyerek geçtiği İstiklal Caddesi, İstanbul’un en büyük ve en önemli caddelerinden. İstanbul seyahatiniz sırasında mutlaka en az bir kez İstiklal caddesini gezmenizi tavsiye ederiz.

Ziyaretçilerine kültür ve sanat konusunda çok sayıda seçenek sunan Dünya’nın en büyük iki medeniyete ev sahipliği yapmış,içeriğinde farklılıkları barındıran İstanbul, kültür ve sanat alanında da oldukça fazla etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Tiyatro, Sinema, Müzik,Yarışmalar,Festivaller ile dolu bir bölge desek sizi asla yanıltmış olmayız. Yıl içerisinde sayısız etkinliğin gerçekleştiği İstanbul’da kültür ve sanata doyacaksınız.

  • İstanbul Uluslararası Kukla Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Dans Festivali (Nisan)
  • İstanbul Film Festivali
  • İstanbul Sahaf Festivali (Eylül-Ekim)
  • İstanbul Shopping Fest (Haziran)
  • İstanbul Tasarım Bienali (Ekim)
  • İstanbul Caz Festivali 
  • İstanbul Uluslararası Opera Festivali (Haziran)
  • İstanbul Müzik Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Doğaçlama Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Tiyatro Festivali (Kasım)
  • İstanbul Lale Festivali (Nisan)

İstanbul, boğaza nazır lokantalarıyla olduğu kadar gece hayatı, akşamüstü durakları, konser sahneleriyle de bilinir. Gece hayatı konusunda oldukça geniş seçeneklere sahip olan İstanbul’da mekanlar daha çok Beyoğlu, Kadıköy, Beşiktaş ve Ortaköy’ü merkez almak üzere, şehrin dört bir yanına yayılmıştır. İstanbul gecelerinde her zevke göre bir eğlence bulunduğunu söyleyebiliriz.

Lüks  gece mekanlarından, punk ve rock gruplarının sahne aldığı alternatif yerlere, elektronik müziğin kalesi sayılan gece kulüplerinden, oryantal eğlenceler sunan egzotik barlardan türkü barlara kadar kendi zevkinize hitab eden yerler bulabilebilirsiniz. İstanbul’a gitmeden önce mutlaka konser ve gösterilerin tarihlerine bakmayı da unutmayın. Kısacası, İstanbul gece hayatında, her renge yer var.

  • Klein
  • Ruby
  • Sortie
  • Beer Point
  • Limoncello
  • 45’Lik
  • Jolly Joker
  • Urban Picnic
  • Le Fumoir
  • Zeplin
  • Dorock XL
  • Eskici
  • Ayı
  • Karga 
  • The Bite
  • Hard Rock
  • La Boucherie

İstanbul’da alışveriş, en ucuz fiyatlardan en lüks deneyimlere kadar içerisinde her şeyi barındıran bir dünya. İstanbul seyahatiniz sırasında yöresel ve dünya lezzetleri, hediyelik eşyalar, ipek kumaşlar, el yapımı eşyalar, deriler hatta Dünyaca ünlü markaların birebir replikalarına kadar bulabilmeniz mümkün.

İçerisinde her türden rengi ve her çizgiyi barındıran İstanbul’da aynı zamanda ucuz alışveriş yapmak için gidilebilecek bit pazarları, alışveriş sokakları ve ikinci el dükkânları var. Otantik ürünlerden egzotik baharatlara, el dokuması kilimlerden değerli mücevherlere kadar birçok şeyin bulunduğu İstanbul; gezmesi çok keyifli, alışverişi bol pazarlıklı bir yerdir. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı ise en çok bilinenler arasında.

Alışveriş için tercih edebileceğiniz semtleri ve mekanları sizler için derledik:

  • Kapalı Çarşı
  • Mısır Çarşısı 
  • İstiklal Caddesi
  • Teşvikiye Caddesi
  • Bağdat Caddesi
  • Nişantaşı (Lüks Alışveriş)
  • Eminönü (Züccaciye, Tabak, Tencere, Ev Eşyaları)
  • Beşiktaş (Butikler, Hobi Merkezleri vs.)
  • Kadıköy (Tasarım Eşyalar, Vintage ürünler, Takı, Kitap, Dekorasyon vs.)
  • Kadıköy Salı Pazarı
  • Yeşilköy Çarşamba Pazarı
  • Fındıkzade Cuma Pazarı
  • Erenköy Perşembe Pazarı
  • Beşiktaş Cumartesi Pazarı
  • Beylikdüzü Pazar Pazarı

  • Vadi İstanbul
  • Forum İstanbul
  • Mall of İstanbul
  • Emaar Square
  • Marmara Forum
  • İstanbul Cevahir
  • Vialand
  • Marmara Park
  • Torium
  • Akasya Acıbadem
  • İstinye Park
  • Zorlu AVM
  • Kanyon

İstanbul’da yılın farklı zamanlarında çeşitli festivaller düzenlenmektedir. Bu festival zamanlarını önceden takip ederek sonfiyat.com üzerinden ilgili ayın en ucuz uçak biletleri hangi havayolu şirketinde var diye bakabilir, örneğin THY ile ekonomik uçak bileti fiyatları ile İstanbul’a ucuza uçak bileti satın alarak uçabilirsiniz.

  • Ekşi Fest (Mayıs)
  • Chill Out Festival (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Kukla Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Dans Festivali (Nisan)
  • İstanbul Film Festivali
  • İstanbul Sahaf Festivali (Eylül-Ekim)
  • İstanbul Shopping Fest (Haziran)
  • İstanbul Tasarım Bienali (Ekim)
  • İstanbul Caz Festivali 
  • İstanbul Uluslararası Opera Festivali (Haziran)
  • İstanbul Müzik Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Doğaçlama Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Tiyatro Festivali (Kasım)
  • İstanbul Lale Festivali (Nisan)

  • İstanbul’un Fethi (29 Mayıs)
  • Atatürk'ün İstanbul'un fahri hem şehrisi oluşu (28 Şubat)

  • Florya House Hotel 
  • Swissotel The Bosphorus 
  • Hagia Sophia Hotel 
  • Sumengen Otel 
  • Yaşmak Sultan Otel 
  • Esans Otel 
  • The Marmara Taksim Otel 
  • Titanic Hotel Kartal 
  • Karaköy İstanbul Otel 
  • Richmond İstanbul 
  • Best Western Empire Palace
  • Sirkeci Mansion
  • Doubletree by Hilton
  • Lalahan Hotel
  • Orient Express
  • Novotel
  • The Marmara Taksim
  • Innpera Hotel
  • InterContinental İstanbul
  • Gezi Hotel Bosphorus
  • Golden Park Hotel 
  • Divan Otel
  • Manna Hotel

İki kıtayı birleştiren muhteşem şehir İstanbul’un tadına varmak için yaklaşık 3-4 gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde birçok farklı tadı, kültürü ve mimariyi barındıran bu eşsiz şehir de gezilecek yer, yapılacak aktivite bolluğu çok fazla olduğundan akıllara ilk gelen soru “nerede kalınır?’’ oluyor.

Konaklama için tercih edebileceğiniz ilk nokta Taksim bölgesidir. Bu bölge lüks zincir otellerden, mütevazı kent otellerine kadar pek çok seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Otellerin çoğunun meydan bölgesinde toplandığı Taksim’de konaklayarak hem eğlence mekânlarına hem de gezilecek tarihi yerlere eşit uzaklıkta bulunmak gibi bir avantaja sahip olursunuz.

Taksim’i özel kılan bir diğer özelliği toplu ulaşım ağının merkezinde yer alması. Bu sayede şehrin istediğiniz noktasına kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer nokta ise Galata, Taksim gibi Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde yer alan bu yer İstanbul’un tarihi açıdan en zengin bölgelerinden birisi.

Burada konaklayabileceğiniz oteller Taksim’de ki üst düzey oteller kadar büyük tesisler değil. Ancak hizmet kalitesi bakımında onlardan aşağı kalır yanı yok. Galata’da ki butik otel, apart ve residence tipi tesisler kentsel dönüşüm ile yenilenmiş binalarda veya tarihi yapılarda hizmet vermektedir.

Kültür ve tarih turu için gelenlere önerebileceğimiz Sultanahmet, İmparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul’un tarihi yarımadasının merkezinde bulunmaktadır. Tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için kusursuz bir konaklama bölgesi diyebiliriz. Bölgede 800’ün üzerinde tesis hizmet vermektedir. Gecelik konaklama fiyatlarının otellerin meydana olan konumlarına göre değişiklik gösterdiği Sultanahmet’te, sokak aralarında ki tesislerin fiyatları ortalama bir tatil bütçesini zorlamayacak seviyede tutuluyor, bu da elbette size konaklama bütçeniz konusunda avantajlar sağlıyor.

Eşsiz manzaraları ile öne çıkan Sultanahmet otelleri, Bizans ve Osmanlı mimarilerinin en önemli örneklerinden sayılan Sultanahmet Camisi’ne, Ayasofya Müzesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. 

Lüks konaklama tesislerini tercih edenler için ise tavsiye edebileceğimiz semtlerin başında ise Bebek, Etiler, Tarabya ve Levent geliyor. Bu bölgelerde dünyaca ünlü otellerde sınırsız hizmetlere sahip olarak konaklamanızı yapabilirsiniz.

İstanbul’da konaklamak için Best Western Empire Palace, Sirkeci Mansion, Doubletree by Hilton, Lalahan Hotel, Orient Express, Novotel, The Marmara Taksim, Innpera Hotel, InterContinental İstanbul, Gezi Hotel Bosphorus, Golden Park Hotel ve Divan Otel’i tercih edebilirsiniz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İstanbul’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan İstanbul’da konaklama için daha çok Taksim, Galata ve Sultanahmet bölgeleri tercih edilmektedir. İstanbul’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İstanbul’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Paris Hakkında

Genel Bilgiler

Turistik şehirler denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında olan Paris, her sene çeşitli ülkelerden gelen milyonları ağırlamaktadır. Fransa’nın en kalabalık şehri olan Paris’te ana dil olarak tabi ki Fransızca konuşulmaktadır. Aynı zamanda UNESCO’nun da Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı Paris Avrupa’nın en kalabalık şehridir. Malum, AB sınırları içinde Euro para biriminin kullanıldığı Paris’e gidebilmek için Schengen vizesi almak gerekmektedir. 

Tarih öncesi ve Galya-Roma dönemlerine dair kesin bilgiler olmamakla beraber şehrin Galyalı bir halk olan Parisliler’in tarafından kurulduğu düşünülmektedir. M.Ö. 52 yılında Romalılar tarafından ele geçirilen şehir bu dönemde tiyatro, arena ve forum gibi birçok kültürel ve tarihsel mekâna sahip olmuştur.

Seine Nehri’nin bitişiğinde yapılanmış olan bu göz alıcı şehrin bir diğer adı da Işıklar Şehri’dir. Bu adı almasının ardındaki sebep ise gece olup karalık çöktüğünde şehir ışıklarının oluşturduğu muazzam görüntüdür. Dünyaca ünlü Eyfel Kulesi ve ünlü eserlerin bir araya toplandığı Louvre Müzesi ile adından çokça bahsettiren bir kent haline gelmiştir. Ayrıca şehir çiçeklerle donatılmıştır ve herkesi kendine hayran bıraktıran mimarisini de es geçmemek gerekir. Romantizm kokan sokakları, ihtişamlı bulvarları, sıcak kafeleri ve şık butiklerinin yanı sıra parmakları yedirtecek derecede çeşitliliğe sahip restoranları ile de gönüllere taht kurmuştur. Fransa’nın olduğu gibi modanın başkenti olan bu güzel şehir lüks mağazaları ile aynı zamanda alışverişin de başkentidir. 

17 Haziran 2021 Güncelleme

Fransa Koronavirüs (Covid 19) Seyahat uygulama ve  Kısıtlamaları 

YEŞİL ÜLKELER

 

1- Avustralya, İsrail, Japonya, Yeni Zelanda, Singapur ve Güney Kore'den Fransa'ya seyahat edecek 11 yaş ve üzeri yolcular:

 Statementfor Travellers  çıktısını alıp doldurmaları gerekmektedir.

Uçuştan 72 önce saatte alınmış negatif PCR testi ibraz etmeleri gerekmektedir.

7 gün izolasyona tabi olacaklardır.

Uçuştan 14 gün önce  BioNTech, AstraZeneca, Moderna, 28 gün önce Johnson & Johnson aşısı olmuş yolcular herhangi bir kısıtlamaya tabi değildir.

 KIRMIZI ÜLKELER

 2- Arjantin, Bahreyn, Bangladeş, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Güney Afrika, Sri Lanka, Bolivya, Surinam, ve Uruguay'dan Fransa'ya seyahat edecek 11 yaş ve üzeri yolcular:

 Statementfor Travellers  çıktısını alıp uçuştan önce doldurmaları gerekmektedir.

Travel certificate to Metropolitan France  çıktısını alıp uçuştan önce doldurmaları gerekmektedir.

Uçuştan son 48  saat önce alınmış negatif PCR veya negatif Antijen testi ibraz etmeleri gerekmektedir.

10 gün belirtilen adreste karantina uygulanacaktır.

Varışta Antijen test uygulanacaktır.

Uçuştan 14 gün önce BioNTech, AstraZeneca, Moderna, 28 gün önce Johnson & Johnson aşısı olmuş yolculara 7 gün izolasyon uygulanacaktır.

 TURUNCU ÜLKELER 

3- Yukarıda isimleri yer almayan diğer ülkelerden Fransa'ya seyahat edecek 11 yaş ve üzeri yolcular:

Türkiye, 17 Haziran 2021 itibariyle turuncu bölgede yani virüsün aktif şekilde gezdiği, fakat nispeten kontrol altında tutulduğu, endişe verici varyantların bulunmadığı ülkeler arasında yer almaktadır.

Kaynak: https://istanbul.consulfrance.org/Fransa-ile-Turkiye-arasinda-seyahat-durumu

 Statementfor Travellers  çıktısını alıp uçuştan önce doldurmaları gerekmektedir.

Travel certificate to Metropolitan France  çıktısını alıp uçuştan önce doldurmaları gerekmektedir.

Uçuştan 72 saat önce alınmış negatif PCR testi veya uçuştan 48 saat önce alınmış negatif Antijen  ibraz etmeleri gerekmektedir.

. Şartlar sağlanmıyorsa 7 gün izolasyona tabi olunacaktır

Varışta random  Antijen test uygulanacaktır.

 

4- C tipi Schengen Vize, Yeşil ve Gri Pasaport ile seyahat edecek yolcuların Fransız Elçilik ya da Konsolosluklarından alınmış "LAISSE PASSER" belgesinin orijinal halini ibraz etmeleri gerekmektedir.

5- Fransa Schengen Vize kuralları uygulanmalıdır.

6- BSL istasyonuna seyahat eden İsviçre Pasaportu ya da İsviçre oturum kartı sahibi yolcular için İsviçre kuralları uygulanmalıdır.

Temel Bilgiler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

  • Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.
  • Her başvuru için 2 adet (3,5 x 4,5, biometrik ve son 6 ayda çekilmiş olmalı) fotoğraf gerekmektedir.
  • Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.
  • Vize başvuru formu Fransızca İngilizce olarak hazırlanmıştır.

Özel Bilgiler

Yeşil pasaport sahiplerinin Fransa Vizesi ihtiyacı yoktur.

  • Fransa Vizesi başvuruları VFS global aracılığı ile randevu alınarak (www.vfsglobal.com/france/turkey) İstanbul, Ankara ve İzmir' den yapılmaktadır.
  • Evlilik, boşanma gibi nedenlerden dolayı soyadı değişikliği yaşamış olan kişilerden güncel soyadlarının kullanıldığı pasaport ile Fransa vizesi müracaatı yapmalıdırlar.
  • Fransa Vizesi Özel başvurusu için VFS VIP Servisi uygulamasından 50 Euro karşılığında yararlanılabilir ancak bu tercih işlem sürecini ve kararını etkilemez.
  • Ayrıca çok yoğun kişiler için VFS Mobil Biyometri Servisi ile de (ücretli) Vize Başvuru Merkezi’ne gelmeden parmak izi verilebilir.
  • Fransa Vizesi için gerekli seyahat sağlık sigortası seyahatten bir gün önce başlamalı ve seyahatin bitişinden bir gün sonra bitmeli ve ıslak imzalı, kaşeli olarak sunulmalıdır.
  • Fransa vizesi Başvuru dilekçesi İngilizce veya Fransızca olmalıdır.
  • Uçuş ve Otel rezervasyonu ibraz edilmelidir, ayrıca kontrol edileceğinden doğru rezervasyonun olması önemlidir.
  • Fransa'da ki Aile ziyaretleri için Fransa'dan belediye onaylı orijinal davetiye alınmalıdır.

Önemli Not:

  • Fransa Vize formu online doldurulmalıdır. Öncesinde kayıt olunmalıdır. Link : https://france-visas.gouv.fr/en_US/web/france-visas/ma-demande-en-ligne
  • Aile ile seyahatlerde yapacaklardan veya akraba ziyareti amaçlı geziye katılacaklardan Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, doğum kayıt örneği ve evli kişilerden ise evlilik cüzdanı belgelere eklenmelidir.
  • Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak illerinde başvurular İstanbul veya İzmir'den gene VFS Global aracılığı ile yapılabilir.
  • En son schengen vizesi Çekya veya Macaristan'dan alındıysa Fransa vizesi müracaatı tekrar şahsen yapılmalıdır.

Turist Vizesi

İşlem süresi: 5-7 gün

Vize ücreti: 87 EURO

  • Başvuru sırasında gerekli belgeler
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Ticari Vize

İşlem süresi: 5-7 gün

Vize ücreti: 87 EURO

  • Başvuru sırasında gerekli belgeler
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Öğrenci Vizesi


Konsolosluk

Adres: Paris Cd No:70 Kavaklıdere Ankara

Tel: +903124265465

Faks: +903124266959

Website: https://tr.ambafrance.org/


Fahri Konsolosluk

Bir Batı Avrupa ülkesi başkenti olarak Paris’te de yarı okyanussal iklim görülmektedir. Bu nedenle kışın dondurucu soğukların yaşanmadığı şehir kış aylarında da turistleri kendine çekmeyi başarmaktadır. Şehirde kış aylarında 7-8 derece sıcaklık görülürken yazın bu sıcaklık 20-30 derece arasında değişmektedir. Özellikle Mayıs-Eylül ayları arasındaki sürede gidecekseniz şehrin oldukça kalabalık olacağını bilmelisiniz.

Ayrıca bu dönemlerde gitmek şehirde biraz daha fazla zaman ve para harcamanızı gerektirebilir. Zira bu dönemlerde otellerde yer bulmak zor olduğundan, fiyatlar epey yükselmektedir. Ayrıca tüm turistik mekânlarda da ciddi derecede sıra beklemek durumunda kalabilirsiniz. Bunlar da keyifli gezinize gölge düşürebilir.

Bu nedenle Paris’i gezmek için en uygun aylar Nisan ve Ekim ayları diyebiliriz. Bu aylarda giderseniz; hem ikliminden dolayı hava çok soğuk veya sıcak olmayacak, hem kalabalık bir miktar olsun azalmış olacaktır. Yine de Paris yılın her zamanında gezilip görülebilecek bir Işıklar Şehri’dir.

Paris’e gitmek için birden fazla yol mevcuttur. Eğer uçakla gidecekseniz birden fazla seçenek bulunmaktadır. Paris’te bulunan havalimanlarından Charles de Gaulle ve Orly aktarmasız gidebileceğiniz havalimanlarıdır. Yaklaşık 3 saat 45 dakika süren uçuşlarla bu iki havalimanından birine ulaşabilirsiniz.

Türk Hava Yolları, Pegasus ve Atlas Global’ın düzenlediği direkt uçuşlar ile Charles de Gaulle ve Orly havalimanlarına gidebilirsiniz. Eğer Charles de Gaulle Havalimanı’na direkt uçuş istiyorsanız, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan; Orly Havalimanı’na direkt uçuş istiyorsanız, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçabilirsiniz. Bir de Genellikle Türk Hava Yolları’nın aktarma yaptığı havalimanı olan Beauvais Havalimanı’na uçabilirsiniz. Tüm bu uçuş seçenekler içinde biletinizi erken almak sizin için çok daha ekonomik olacaktır ve bunu hızlıca yapmak için biletinizi sonfiyat.com’dan alabilirsiniz.

Charles de Gaulle Havalimanı şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Eğer bu havalimanından şehir merkezine gidecekseniz seçenekleriniz taksi, otobüs ve RER’dir. Taksi ortalama 40-55 Euro tutmaktadır. RER ise daha hesaplı bir ulaşım sağlamaktadır. Metro gibi hizmet veren RER ile şehir merkezine kadar gidebilirsiniz. Orly Havalimanı şehir merkezine 16 km uzaklıktadır. Bu havalimanından şehir merkezine yine taksi ve otobüs ile ulaşabilirsiniz. 

Eğer Paris’e İstanbul’dan karayolu ile gidecekseniz Sofya, Belgrad, Zagreb,Lubyana, Salzburg, Münih, Stuttgart ve Reims güzergahını kullanarak Paris’e ulaşabilirsiniz. Bu yolculuk tahminen 26-28 saat sürecektir. Ancak araba yolculuklarını seviyorsanız bu sizin oldukça keyifli bir Avrupa yolculuğu olacaktır. 

Paris’e Avrupa şehirlerinden gitmek isterseniz tren vasıtasıyla da gidebilirsiniz. Birçok Avrupa şehrinden Paris’e tren seferleri düzenlenmektedir. Amsterdam’dan 3 saat 15 dakikada, Brüksel’den 1 saat 20 dakikada ve Londra’dan 2 saat 15 dakikada Paris’te bulunan Gare du Nord istasyonuna ulaşabilirsiniz.

Paris dünyanın tüm kalabalık şehirleri gibi iyi bir ulaşım sistemine sahiptir. Bu sistem içinde metro, RER ve otobüs gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu seçeneklerden hepsi birbiriyle bütünleşmiş halde çalışmaktadır. Bu nedenle ulaşımla ilgili problem yaşama ihtimaliniz azdır. Ancak ulaşım esnasında çok izdiham oluştuğu için(özellikle metroda) hırsızlık olayları oldukça yaşanmaktadır. Bu nedenle şehirde gezerken ve toplu taşımayı kullanırken kişisel eşyalarına sahip çıkmanızı öneririz. Ayrıca şehir 1’den 5’e kadar bölgelere ayrılmıştır ve bu bölgeler arasında mesafe arttıkça ulaşım da pahalılaşmaktadır. O nedenle alacağınız bileti veya kartı yolculuk yapacağınız bölgelere uygun almanız gerekmektedir. 

Paris’te metro çok yoğun bir kullanıma sahiptir. Şehrin neredeyse her noktasına uzanan bir metro ağı bulunmaktadır. Metroyu kullanmak için ise birçok farklı bilet çeşidi bulunmaktadır. Eğer tek kullanımlık bilet alacaksanız bu biletin ücreti 1,90 Euro’dur. İsterseniz 10 adet bileti 16 Euro’ya da alabilirsiniz. Buna Carnet bileti denmektedir. Ayrıca Mobilis denilen kartı alırsanız da bir gün boyunca sınırsız toplu taşımayı kullanabiliyorsunuz. Ancak kartın süresi gece yarısında doluyor bu nedenle hangi saatte aldığınız çok bir önemi olmuyor. Bir diğer seçenek olarak Paris VisitPass’i 1’den 5 güne kadar bir gün sayısına mahsusen alabiliyorsunuz. Son olarak da NavigoCard denilen ve haftalık, aylık seçenekleri bulunan kartı alabilirsiniz. Bu kart oldukça uygun bir fiyata gelmekle beraber uzun süre kalmayacaksanız çok da mantıklı bir seçenek olmayacaktır.

Paris’in turistik bir şehir olmasının yanında romantizmin başkenti sayılması sebebiyle konaklama fiyatları biraz yüksektir. Fakat yine de uygun hosteller bulunabilmektedir.Aynı şekilde uygun bir şekilde konaklamanın bir diğer yolu da ev kiralama yöntemi  ile konaklamaktır. Şehirde her lüks seviyesinde ve fiyatta otel bulunmaktadır ama genel olarak pahalı bir konaklamaya sahip olduğunu söylemek gerekir.

Tamamen sizin tercihiniz ve bütçenize göre konaklama yapacağınız Paris’te eğer iyi bir otelde kalmak istiyorsanız Four Seasons Hotel George V Paris,Sofitel Paris Arc De Triomphe, Mandarin Oriental ve Hôtel Barrière Le Fouquet's gibi otelleri tercih edebilirsiniz. Champs-Élysées (Şanzelize) gibi daha merkezi bir bölgede kalmak istiyorsanız Hotel Atmospheres, Hôtel Plaza Athénée - Dorchester Collection,Hotel Georgette, Grand Hôteldu Palais Royal ve Relaisdu Louvre gibi otellerde konaklayabilirsiniz.

Lakin Paris’te metro ve ulaşım çok kullanışlı olduğu için daha merkezden uzak bir otelde de kalabilirsiniz zira otelden çıkıp şehir merkezine gelmeniz çok kısa bir süre alacaktır. Bu durumda Hotel France Albion, Hotel du Champ de Mars, Hotel Eiffel Blomet, Hotel Whistler, District République, Smart Place Garedu Nord by Hiphophostels, Le Regent Montmartre by Hiphophostels, Le Village Montmartre by Hiphophostels ve The Loft Boutique Hostel gibi otelleri tercih edebilirsiniz.

Paris birçok konuda olduğu gibi yemek denilince de akla ilk gelen şehirlerden birisidir. Birçok farklı lezzeti içeriğinde bulunduran Fransız mutfağı aynı zamanda çok geleneksel bir yöne de sahiptir. Tüm bunları görebileceğiniz ve tadabileceğiniz Paris’te her damak zevkine uygun bir mekân bulmak mümkün. Eğer buraya kadar gelmişken yöresel lezzetleri deneyeyim diyorsanız, kruvasan ve kahve ikilisini, salyangoz yemeğini, baget yemeğini, Fuagra denilen kaz ciğerini ve Krem Brule gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Ayrıca Fransız şarapları, Brie ve Camembert peynirleri de oldukça meşhurdur. Bunlarla birlikte Macaron, Falafel, Crepes, Galettes ve TarteTatin gibi atıştırmalıkları ve tatlıları deneyebilirsiniz. Bunları ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz restoranları sizler için listeledik.

Le Meurice

Hotel duNord

CarrédesFeuillants

Le Kong

Pierre Gagnaire

Goumard

ChezGladines

ChezMichel

Le Relais de l’Entrecôte

ChezLeon

OberMamma – East Mamma

Melt

Pierre Hermé

RuedesRosiers

AuP’titGrec

LesPhilosophes

FiveGuys

CafedesAnges

Café de Flore

Tarihin ve sanatın birleştiği bir şehir olan Paris’te inanılmaz sayıda gezilecek yer ve mekan vardır. Bunlardan en ünlüleri Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Sacré-Coeur Bazilikası, Zafer Takı ve Notre Dame Katedralidir. 

Dünyaca ünlü Eyfel Kulesi 300 metreden fazla yüksekliğe ve 10,100 ton ağırlığa sahiptir. Ayrıca içinde üç kat bulunmaktadır. Toplamda 1,665 basamak bulunan Eyfel Kulesi’nde seyir terası, restoran ve müze bulunmaktadır. 

Birçok sanat eserinin olduğu Louvre Müzesi de Paris’te bulunmaktadır. Müze Mona Lisa gibi ünlü eserlere ev sahipliği yapmanın yanında Asya, Mısır, Yunanistan ve Roma kültürünün birçok ürününü bulundurmaktadır. Müzenin giriş ücreti 10 Euro civarındadır. 

Bunlar dışında gezebileceğiniz turistik yerleri sizler için sıraladık.

Eiffel (Eyfel) Kulesi

Champs Elysees(Şanzelize) 

Arc de Triomphe

Pere Lachaise Mezarlığı 

Montmartre

Notre Dame Katedrali

Shakespeare and Company

Le Marais Bölgesi

Pigalle Bölgesi

59 Rivoli

Sacré-Coeur Bazilikası

Zafer Takı

Lover’s Bridge

Orsay Müzesi

Versay Sarayı

Disneyland Paris

Concorde Meydanı

Sen Nehri 

Pantheon

Lüksemburg Bahçesi

PontNeuf

Le Marais

Catacombes Of Paris (Paris Yeraltı Mezarları)

Espace Dali

Sainte Chapelle

Modern Sanat Müzesi Pompidou

Paris birçok alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da dünya devi olmayı başaran bir şehir. Özellikle tiyatro ve müzik alanında oldukça gelişmiş olan Paris’te her türlü sanatsal aktiviteye ulaşma imkanınız vardır. Orsay ve Louvre gibi harikulade sanat eserleriyle dolu müzelerin yanında Dali Müzesi gibi sanatçıların hayatını içeren müzeler de bulunmaktadır. Ayrıca bir grup Türk tarafından birkaç senedir düzenlenen bir Türk tiyatrosu bulunmaktadır. Adı PaTuti (Paris’te Türkçe Tiyatro) olan bu topluluk 2010 yılından beri Mükemmel Sevgili, Nöbet Değişimi, Bahtsız Masa, Hırsız, Sanal Hayat, Doktorum Türk ve Hayatımız Dizi gibi birçok oyunu sergilemiştir.

Paris sadece alışveriş, tarih ve sanatıyla değil aynı zamanda gece hayatıyla ve eğlence mekânlarıyla da dünyada önde gelen şehirlerdendir. Geceleri hem eğlence mekânlarında, hem de şehrin kendisinde harika bir atmosfer vardır. İsterseniz Şanzelize’den Zafer Takı’na ışıl ışıl bir yolda yürüyüş yapabilirsiniz. Ya da Montmartre ve Marais’te caz kulüplerine gidip kafanızı dağıtabilirsiniz. Bununla beraber eğer gerçekten bir gece kulübüne gidip eğlenmek istiyorsanız, Paris bu konuda da oldukça geniş bir mekan yelpazesine sahip. Bunlardan birkaç tanesini sizler için bir araya getirdik.

BarrioLatina

Duplex

Buddha Bar 

Queen Club 

Le Club 

79 Black

Calavados

Wanderlust

White Room

Quartier Latin

Saint Germain de Pres 

Moulin Rouge

Six Seven 

Plaza Madeleine

Le Bizen

Paris’te alışveriş yapmak istiyorsanız seçenekleriniz oldukça geniştir. Zira Paris birçok alanda olduğu gibi alışverişte de dünyada en ünlü şehirlerden birisidir. Paris sizi hemen o büyülü alışveriş dünyasının içine çekebilir ancak dikkatli olmazsanız gerçekten gereksiz şeylere fahiş paralar ödemeniz mümkün. Bu nedenle alışveriş yaparken temkinli olmak gerekmektedir. Ama Paris’e gelmişken de alayım diyeceğiniz şeyler de yok değil. Eğer kullanıyorsanız şarap ve likör çeşitleri oldukça kalitelidir. Ayrıca hardal ve peynir çeşitleri de yine çok tercih edilmektedir. Bununla birlikte tabi ki giyim ve parfüm konusunda da Paris adeta devasa bir market durumunda. İstediğiniz kalitede ve fiyatta ürünü burada bulabilirsiniz. Genellikle turistlerin tercih ettiği alışveriş mekânları ise Şanzelize ve Montmartre çevresinde bulunmakta. Daha ekonomik bir alışveriş planlıyorsanız Rivoli, Commerce ve BoulevardHaussman gibi caddelerde de alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca belli başlı AVM’leri de ziyaret edebilirsiniz.

GaleriesLafayette

Forum DesHalles

La ValléeVillage

Rue de Rennes

Le PassageDuHavre

Bazar de l’Hotel de Ville

Le Bon Marche

BercyVillage

Ayrıca belli başlı AVM’leri de ziyaret edebilirsiniz.

GaleriesLafayette

Forum DesHalles

La ValléeVillage

Rue de Rennes

Le PassageDuHavre

Bazar de l’Hotel de Ville

Le Bon Marche

BercyVillage

Paris dünyanın en köklü ve eski şehirlerinden biri olmasının da etkisiyle tarihin buram buram hissedildiği bir şehirdir. Bununla beraber çağın hızına ayak uydurmuş bir şehir olarak sanat, spor ve kültürün de oldukça gelişmiş olduğu bir şehirdir. İşte sizler için hazırladığımız bu listede Paris’te gerçekleşen festivalleri görebilirsiniz.

Belleville Flea Markets

D’automme a Paris Performans Sanatları Festivali

Performans Sanatları Festivali 

Paris Müzik Festivali

Fransa Açık Tenis Turnuvası

Uluslararası İnsan Hakları Film Festivali

Le Monde A Paris Uluslararası Turizm Fuarı

Paris Air Show

Paris Marathon

De Saints-Denis Klasik Müzik Festivali

Bellyfusions Dans Festivali

Rock En Seine

Fete De La Musique

BastilleDay

Paris Jazz Festivali

Fransa Ulusal Tatili (6 Nisan)

İşçi Bayramı (1 Mayıs)

Fransa Ulusal Bayramı (14 Temmuz)

Noel (25 Aralık)

Anma Günü (11 Kasım)

Assumption (15 Ağustos)

Four Seasons Hotel George V Paris

Sofitel Paris Arc De Triomphe

Mandarin Oriental

Hôtel Barrière Le Fouquet's

Hotel Atmospheres

Hôtel Plaza Athénée - Dorchester Collection

Hotel Georgette

Grand HôtelduPalaisRoyal

RelaisduLouvre

Hotel France Albion

Hotel duChamp de Mars

Hotel Eiffel Blomet

Hotel Whistler

District République

Smart Place Garedu Nord by Hiphophostels

Le Regent Montmartre by Hiphophostels

Le Village Montmartre by Hiphophostels

The Loft Boutique Hostel

Paris’in turistik bir şehir olmasının yanında romantizmin başkenti sayılması sebebiyle konaklama fiyatları biraz yüksektir. Fakat yine de uygun hosteller bulunabilmektedir.Aynı şekilde uygun bir şekilde konaklamanın bir diğer yolu da ev kiralama yöntemi  ile konaklamaktır. Şehirde her lüks seviyesinde ve fiyatta otel bulunmaktadır ama genel olarak pahalı bir konaklamaya sahip olduğunu söylemek gerekir.

Tamamen sizin tercihiniz ve bütçenize göre konaklama yapacağınız Paris’te eğer iyi bir otelde kalmak istiyorsanız Four Seasons Hotel George V Paris,Sofitel Paris Arc De Triomphe, Mandarin Oriental ve Hôtel Barrière Le Fouquet's gibi otelleri tercih edebilirsiniz. Champs-Élysées (Şanzelize) gibi daha merkezi bir bölgede kalmak istiyorsanız Hotel Atmospheres, Hôtel Plaza Athénée - Dorchester Collection,Hotel Georgette, Grand Hôteldu Palais Royal ve Relaisdu Louvre gibi otellerde konaklayabilirsiniz.

Lakin Paris’te metro ve ulaşım çok kullanışlı olduğu için daha merkezden uzak bir otelde de kalabilirsiniz zira otelden çıkıp şehir merkezine gelmeniz çok kısa bir süre alacaktır. Bu durumda Hotel France Albion, Hotel du Champ de Mars, Hotel Eiffel Blomet, Hotel Whistler, District République, Smart Place Garedu Nord by Hiphophostels, Le Regent Montmartre by Hiphophostels, Le Village Montmartre by Hiphophostels ve The Loft Boutique Hostel gibi otelleri tercih edebilirsiniz.

Fransa Ülke Bilgileri

Resmi Adı: Fransa Cumhuriyeti (FR)
Kıta: Batı Avrupa (Avrupa)
Başkenti: Paris
Telefon Kodu: +33
Para Birimi: EUR (Euro)
Konuşulan Diller: Fransızca, Brezilya Portekizcesi, Korsika Dili, Katalanca, Baskça, Oksitan Dili

Diğer Fransa Destinasyonları

Etkinlikler