Mardin Uçak Bileti

Mardin uçak bileti ile ilgili sorular

Mardin Hakkında

Genel Bilgiler

Medeniyetlerin uğrak noktası, mimari, Etnografik, arkeolojik ve görsel zenginliğiyle Mardin. Kendine has lezzetleri ve insanlarıyla yüzyıllar boyunca farklı dini inanışları ve toplulukları topraklarında ağırlamıştır. Mezopotamya Ovasının kuzeyinde yer alan şehir, güneyde Suriye Devleti’ne komşuluk yapmaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin incisi Mardin, batısında Şanlıurfa, kuzeyinde Diyarbakır, Kuzeydoğusunda Siirt ve Doğusunda Şırnak bulunmaktadır.

Mardin’in ilçeleri arasında ise en az kent merkezi kadar büyüleyici olan Artuklu, Dargeçit, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Derik, Kızıltepe, Ömerli, Savur ve Yeşilli bulunmaktadır. İpek yolu üzerinde yer alan kent, Anadolu kültürünün leziz mutfağı, kültürü, tarihi ve birçok uygarlığın etkisinde kalmış manastırları, kiliseleri, kaleleri, camii ve medreseleri ile mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin arasında ilk sıralarda gelmektedir.

Ayrıca meraklıları tarafından yetiştirilen birbirinden güzel güvercinleri ve rahvan atları da Mardin’i görülmeye değer kılmaktadır.

Güneydoğu Anadolu’nun kalbinde yer alan Mardin’e karasal iklim ve Akdeniz iklimi hâkimdir. Tipik karasal iklim şartlarına sahip olan ilde yer yer Akdeniz iklimine geçişler yaşanabilmektedir. Yazları güneyden gelen çöl iklimi etkisi sebebiyle Mardin’de kurak aylar etkisini göstermektedir. Yaz aylarında sıcaklık ortalama 35 derece olan şehirde Kışları bu sıcaklık ortalama 3 dereceye kadar düşmektedir. 

Mardin’e seyahat etmek için en uygun zamanlar aslında ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Çünkü yazın kurak havanın, kışın ise dondurucu soğukların etkisinde olan Mardin’i Nisan, Mayıs veya Eylül, Ekim aylarında gezebilirsiniz. Bu tarihlerde Mardin’e seyahat ederseniz, şehrin yeşilliklere bürünmüş halini görme şansına da sahip olabilirsiniz. Seyahat tarihleriniz kesileştiğinde uygun fiyatlı uçak biletlerini sonfiyat.com adresinden alabilirsiniz.

Medeniyetlerin ortak yerleşim alanı olan Mardin son yıllarda popüler bir uğrak noktası haline geldi. Mardin’e ulaşım sağlamak için 3 seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunlardan ilki havayolunu kullanmaktır. Haftanın yedi günü sonfiyat.com’a girip Türkiye’nin birçok noktasından Mardin’e uygun uçak biletleri bulabilirsiniz. İstanbul (1 Saat 55 Dakika) Ankara (1 Saat 25 Dakika) ve İzmir’den (1 Saat 55 Dakika) rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Yurt dışından Mardin’i ziyaret etmek isteyenler ise İstanbul aktarmalı uçuşlara sonfiyat.com ‘dan ulaşabilirler. Türk Hava Yolları haricinde Pegasus, Sun Express ve Onur Air ile de Mardin’e seyahat edebilirsiniz.

Mardin’e aynı zamanda karayolu ile ulaşmanız mümkün. Seyahat firmaları aracılığıyla Türkiye’nin her yerinden Mardin’e yolculuk etmek mümkündür. (İstanbul-Mardin 15 Saat 47 Dakika, İzmir-Mardin 16 Saat 41 Dakika, Ankara-Mardin 13 Saat 7 Dakika sürmektedir.)

Bir diğer alternatif ise Mardin’e demiryolu ile ulaşmaktır. Fakat Mardin’e ulaşmak için öncelikle Şanlıurfa-Ceylanpınar’dan giden demiryolu hattına ulaşıp oradan sınırı izleyerek Şenyurt kasabasından geçen bu demiryoluna Mardin 30 km. hatla bağlıdır. Dilerseniz İstanbul çıkışlı Kurtalan Ekspresi ile de Mardin Turu gerçekleştirebilirsiniz.

Mardin, bayram ve tatiller haricinde ziyaretçi yoğunluğu fazla değildir. Yine de yılbaşı gibi dönemlerde bilet fiyatları oldukça yükselmektedir. Bu gibi fiyat farklarından etkilenmemek için biletlerinizi uygun fiyatlı seçeneklerle www.sonfiyat.com üzerinden satın alabilirsiniz. Ayrıca gidiş - dönüş bileti satın alarak seyahatinizi daha ekonomik hale getirebilirsiniz.

Mardin Havalimanı merkeze yaklaşık 20 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanı transferi için en uygun yol havaalanından şehir merkezine giden minibüslere binmek olacaktır. Bu minibüsler 3,5 TL gibi cüzi bir miktara sizi şehir merkezine kadar ulaştıracaktır. Şehir merkezine gitmek için bir hususa dikkat etmekte fayda var.

Havalimanından transfer için üstünde Mardin-Kızıltepe yazan minibüslere binmeniz gerekiyor. Diğer bir alternatifiniz ise taksi ile merkeze gitmek. Dilerseniz de havaalanına indiğiniz zaman bir rent a car firmasına uğrayarak araç kiralayabilirsiniz. 

Mardin Otogar’dan da yine Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve minibüsleri aracılığıyla şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Mardin ufak bir kent olduğundan kent içinde hemen hemen her yere yürüyerek ulaşmanız mümkün. Özellikle eski Mardin içinde kalacaksanız araca pek ihtiyacınız olmayacaktır. Fakat dilerseniz şehir içi ulaşım için belediye otobüsleri ve minibüslerinden faydalanabilirsiniz. 

Hem kültürel zenginliklerin hem de Anadolu insanının sıcak misafirperverliğinin yoğun bir şekilde hissedildiği Mardin’de nerede kalınır sorusunun birden çok yanıtı var. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan bu mistik ve tarihi yerde dilerseniz 5 yıldızlı otellerde, dilerseniz de kendinizi tarihin içinde hissedeceğiniz konaklarda veya butik otellerde konaklamayı tercih edebilirsiniz. 

Mardin’e ne amaçla geliyor olursanız olun, mutlaka kendinize uygun bir seçenek bulabilirsiniz. 5 yıldızlı otel konforunu yaşamak isterseniz size Midyat yolu üzerinde bulunan Erdoba Elegance Otel’i tavsiye ederiz. Bunun haricinde Mardin Butik Otel, Artuklu Kervansarayı, Mardius Tarihi Konak gibi birbirinden farklı onlarca seçenekten birini tercih etmek yine size kalmış. 

Mardin’de özellikle tarihi konaklarda kalmayı tercih edecekseniz birbirinden eşsiz hikâyelerle karşılaşmanız olası. Çünkü birçoğu restore edilmiş eski taş evlerden oluşmakta... Mardin her bütçeye uygun konaklama seçenekleri ile Mezopotamya’nın binlerce yıllık tarihine tanıklık edeceğiniz eşsiz bir kent. Böyle bir seyahate karar verdiğinizde ilk bakacağınız şey uygun fiyatlı uçak bileti bulmak olacaktır. Bu konuda ise en büyük yardımcınız www.sonfiyat.com ‘dur.

Her seviye bütçeye hitap eden Mardin’de Yenişehir ve Eski Mardin tarafları tercih dilen bölgeler arasında. Erken otel rezervasyonu ve uçak bileti www.sonfiyat.com ile unutulmayacak bir Mardin turuna ilk adımı atabilirsiniz.

İpek yolu üzerinde bulunması sebebiyle farklı kültürlerin uğrak noktası olan Mardin, kökleri çok eskilere dayanan zengin bir mutfağa sahiptir. Yöresel yemeklerini yemeden asla dönmemeniz gereken Mardin mutfağının ünü Türkiye sınırlarını aşarak Dünya’ya yayılmaya başlamıştır. Bu lezzetler arasında en meşhur olanları Genadir ve Lebeniye çorbası, Kibbe, İrok, İkbebet, Kaburga Dolması bulunmaktadır. Bir yediğinizi bir daha asla unutamayacağınız bu lezzetleri Mardin’de çok lüks restoranlarda tadabilirken aynı zamanda ufak büfe ve lokantalarda da yiyebilirsiniz. Bu eşsiz lezzetleri tadabileceğiniz bir kaç noktayı sizler için derledik;

  • Cercis Murat Konağı - Şar Mahallesi
  • Kebapçı Rido - Cumhuriyet Caddesi, Merkez
  • Bağdadi - Sar Vali Adil Sokak
  • Sadık Künefe - SSK Caddesi, Yenişehir
  • Kardeşler Odunlu Ekmek Fırını - Cumhuriyet Caddesi, Merkez
  • Mezopotamya Çay Bahçesi - Işık Sokak
  • Yusuf Usta - Cumhuriyet Caddesi
  • Siras Şarapçılık - Eski Şehir

Medeniyet ve kültür beşiği Mardin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tartışmasız en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Kültür ve tarih turu yapmak isteyen gezginler içinse mutlaka gidilmesi gereken bir seyahat noktası. Mardin’in tarihi ve kültürel güzelliklerini tamamen gezebilmeniz için kendinize 3-4 gün ayırmanızı tavsiye ederiz.

Mardin’de gezilecek yerleri ise şöyle sıralayabiliriz:

Şehir turuna birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin Kalesi ile başlayabilirsiniz. Aynı zamanda ‘’Kartal Yuvası’’ olarak bilenen bu yerin tarihinin 10.yüzyıla kadar dayandığı tahmin edilmektedir.

Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’e 5 km. uzaklıkta bulunan ve Süryaniler tarafından dini merkez ve eğitim yeri olarak bugün dahi kullanılmaktadır. Deyrulzafaran Manastırı, Süryani toplumları temsil eden en eski yapı olarak görüldüğünden Mardin için hem tarihi hem de kültürel açıdan önemli bir yere sahiptir.

Zinciriye Medresesi, Mardin’in merkezinde bulunan en eski yapılardan bir tanesidir. Mardin Kalesi’nin hemen altında bulunan bu medrese 14. Yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Farklı mimari yapısıyla dikkat çeken bu yapı, Mardin’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir.

Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, eski dönem Hristiyan eserlerinin en güzel örneklerinden olan bu kiliseyi şehir turunuza eklemenizde fayda var.

Mardin’in en büyük yapıları arasına giren Kasımiye Medresesi, 12. Yüzyılda hem dini bir merkez hem de tıp eğitimi vermek için kullanılmıştır.

Ulu Camii, Artuklu dönemine ait çok önemli eserlerden bir tanesidir. Kiliseden camiye döndürülen bu yapı içerisinde belirli dönemlerin etkileriyle karşılaşmak mümkündür.

Dara Antik Kenti, bu bölgede bulunan en eski ve en büyük kentlerden birisi. Kentin büyük bir kısmı hala toprak altında olmasına rağmen saray, kale, çarşı, kilise, tophane, zindan ve su sarnıçlarının kalıntılarını yer yer görmek mümkün. Mardin’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler listesinin üst sıralarına bu tarihi kenti ekleyebilirsiniz.

Büyüleyici güzelliğiyle Mor Gabriel Manastırı, Mardin bölgesinin en önemli yapılarından biridir. Süryaniler için büyük bir önemi olan bu yapıyı Mardin’e geldiğiniz zaman es geçmeyin.
Mardin’e gelince görmeden gitmemeniz gereken bir diğer nokta ise Mardin Evleri. Şehrin tüm hikâyesini, kültürünü ve insanını anlatan bu yapılar, mazı dağının güney yamaçlarındadır. Aşırı sıcaklardan korunmak amacıyla kurulan bu evler, içinde konaklayanları yazın sıcaktan kışınsa soğuktan korumaktadır.

Mardin’e gittiğinizde aynı zamanda Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, Surur Hanı ve Sabancı Kent Müzesini gezmeyi de ihmal etmeyin.

Güneydoğu’nun incisi Mardin kentine uygun fiyatlı uçak bileti bulmak için www.sonfiyat.com ‘a bakabilirsiniz.

Mardin tarihi kadar kültür sanat etkinlikleriyle de zengin bir şehir. Her sene düzenli olarak gerçekleşen Uluslararası Mardin Resim Sempozyumu, Turizm Festivali, Mardin Opera ve Bale Günleri, Mardin Bienali, Yeşilli Kültür Turizm ve Kiraz Festivali, IM Uluslararası Sosyal Sirk Festivali, SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali, Mardin seyahatiniz sırasında karşılaşabileceğiniz kültür ve sanat etkinliklerindendir.

  • Tiyatrolar,
  • Sinemalar,
  • Müzeler,
  • Fuarlar,
  • Festivaller.

Her ne kadar çeşitli açılardan zengin bir kent olsa da Mardin’de gece hayatı diğer şehirlere göre biraz farklıdır. Muhafazakâr bir yapıya sahip olan kentte daha çok canlı müzik ve türkü barları bulabilirsiniz. Bu açıdan oldukça mütevazı bir eğlence anlayışı olan Mardin’de farklı fiyat seçenekleriyle dilediğiniz gibi bir gece geçirebilirsiniz.  Aşağıda Mardin gecelerinde eğlenebileceğiniz mekânları bulabilirsiniz.

  • 7/47 Club & Disco
  • Abbara Türkü Bar
  • Antik Sur Restaurant
  • Pasha Cafe & Bar
  • Bağdadi Restaurant
  • Mezopotamya Otantik Cafe
  • Pause Cafe

Mardin’e geldiğiniz zaman mutlaka uğramanız gereken yerler arasında gümüşçüler, bakırcılar, ayakkabıcılar ve Kayseriye çarşısı bulunuyor. Kayseriye ve Revaklı Çarşısına giderek kumaşlar, bakırlar, sabunlar, gümüş, bakır ve çeşitli ürünleri satın almanız mümkün. Telkâri adı verilen altın ve gümüşün bükülmesiyle meydana gelen takılardan sevdiklerinize ve kendinize alabilirsiniz.

Bunun haricinde bölgede sabun, taş ustalığı, eğer yapımı, kumaş baskıcılığı, bakır işçiliği ve ahşap işçiliği yaygındır. Hediyelik eşya konusunda sıkıntı yaşamayacağınız Mardin’de sayısız çarşı bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını sizler için aşağıda derledik.

  • Ayakkabıcılar Çarşısı
  • Kapalı Çarşı
  • Hasan Ayar Çarşısı
  • Meşkin Çarşısı
  • Kasaplar Çarşısı
  • Bülbüller Çarşısı
  • Cumhuriyet Çarşısı
  • Marangozlar Çarşısı
  • Manifaturacılar Çarşısı
  • Kuyumcular Çarşısı
  • Gümüşçüler Çarşısı
  • Bakırcılar Çarşısı

  • Emirgan AVM - Merkez
  • Movapark AVM - Merkez
  • Mardin AVM

  • Mardin Turizm Festivali (Nisan)
  • Mardin Opera ve Bale Günleri (Mayıs)
  • Bilali Şenlikleri (Mayıs)
  • Mardin Bienali (Mayıs)
  • Mardin Yeşilli Kültür Turizm ve Kiraz Festivali (Haziran)
  • SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali (Haziran) 
  • IM Uluslararası Sosyal Sirk Festivali (Eylül)
  • Harire Günleri (Ekim)
  • Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali (Kasım)

  • Mardius Tarihi Konak
  • Otel Kasr-ı Nehroz
  • Shmayaa Hotel
  • İzala Hotel
  • Matiat Hotel
  • Erdoba Elegance Hotel
  • Hilton Garden Inn
  • Artuklu Kervansarayı
  • Mardin Osmanlı Konağı

Hem kültürel zenginliklerin hem de Anadolu insanının sıcak misafirperverliğinin yoğun bir şekilde hissedildiği Mardin’de nerede kalınır sorusunun birden çok yanıtı var. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan bu mistik ve tarihi yerde dilerseniz 5 yıldızlı otellerde, dilerseniz de kendinizi tarihin içinde hissedeceğiniz konaklarda veya butik otellerde konaklamayı tercih edebilirsiniz. 

Mardin’e ne amaçla geliyor olursanız olun, mutlaka kendinize uygun bir seçenek bulabilirsiniz. 5 yıldızlı otel konforunu yaşamak isterseniz size Midyat yolu üzerinde bulunan Erdoba Elegance Otel’i tavsiye ederiz. Bunun haricinde Mardin Butik Otel, Artuklu Kervansarayı, Mardius Tarihi Konak gibi birbirinden farklı onlarca seçenekten birini tercih etmek yine size kalmış. 

Mardin’de özellikle tarihi konaklarda kalmayı tercih edecekseniz birbirinden eşsiz hikâyelerle karşılaşmanız olası. Çünkü birçoğu restore edilmiş eski taş evlerden oluşmakta... Mardin her bütçeye uygun konaklama seçenekleri ile Mezopotamya’nın binlerce yıllık tarihine tanıklık edeceğiniz eşsiz bir kent. Böyle bir seyahate karar verdiğinizde ilk bakacağınız şey uygun fiyatlı uçak bileti bulmak olacaktır. Bu konuda ise en büyük yardımcınız www.sonfiyat.com ‘dur.

Her seviye bütçeye hitap eden Mardin’de Yenişehir ve Eski Mardin tarafları tercih dilen bölgeler arasında. Erken otel rezervasyonu ve uçak bileti www.sonfiyat.com ile unutulmayacak bir Mardin turuna ilk adımı atabilirsiniz.

Mardin Uçak Bileti Fiyatları

Mardin Hava Durumu

Mardin
TR .
8 °c
hafif yağmur
2024-03-19 12:00:00

10 °c
11 °c
2024-03-20 12:00:00

11 °c
11 °c
2024-03-21 12:00:00

11 °c
11 °c
2024-03-22 12:00:00

9 °c
9 °c
2024-03-23 12:00:00

10 °c
10 °c

Diğer Türkiye Destinasyonları

Etkinlikler