Sanal Gezinti Mekanları

Türkiye’de Sanal Gezinti

Seyahatlere çıkamadığımız şu dönemlerde sanal gezinti planı en kusursuz fikirlerden biridir. Fırsat bulup gidemediğiniz ya da tekrar ziyaret edemediğiniz yerlerde en güzeli bu yazımızı okuyarak sanal gezintiye çıkmaktır. İnsanlık tarihine tanıklık etmiş Anadolu toprakları zengin bir tarihe sahiptir. Türkiye'nin her yeri tarihi yapılar ve eserlerle dolu. Bugünlerde çevrimiçi olarak keşfedilecek birçok yer var. Bugün "Sanal Müze Konsepti" çatısı altında 1.000'e yakın müze, ister sabit sayfa ister 360 derece tur olarak gezilebilir. Her zaman ziyaret etmek istediğiniz müzeyi veya tarihi binayı ziyaret etmek için bir 3D sanal tura ne dersiniz? Cevabınız "evet" ise, o zaman Türkiye'de sanal gezinti ile gezebileceğiniz tarihi yerler ve müzelere bir göz atalım.

Göbeklitepe Sanal Gezinti

Göbeklitepe, tarihte bilinen en eski ve en büyük tapınaktır. Göbeklitepe, devasa sütunlar ve üst üste yığılmış, el arabası vb. ağır taşlardan oluşuyor. Hiçbir alet olmadan, inşaat süreci bir sır olarak kalır. Tapınağı oluşturan taşları hareket ettirmek için birçok insan ve hayvan gücünün kullanılmış olabileceği düşünülmektedir. Sütunlardaki hayvan figürlü kabartmalar kesinlikle zamansız. Göbeklilit, insanların avcı-toplayıcılar döneminde bile sistematik olarak toplantılar düzenlediğini kanıtlayan eski bir yapıdır, ancak hala hangi amaçla kullanıldığı bilinmemektedir. Göbeklitepe sanal gezinti yapmaya ne dersiniz? Türkiye’de sanal tur içerisinde en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. “Göbeklitepe” ye tıklayarak sanal tur ile ziyaret edebilirsiniz.

Pamukkale Sanal Gezinti

Pamukkale, Türkiye'nin güneybatısındaki Denizli ilinde doğal bir konumdur. Kent'in kaplıcalarında ve akan sularında kalan karbonat mineralleri ve traverten teraslarını içerir. Sırasıyla Traverten, Antik Göl ve Lanetli Mezar'da sanal bir tur atın. Denizli'ye sanal bir tur atarken Hierapolis antik kentinin büyülü dünyasına girmeye ne dersiniz? Pamukkale sanal gezinti yapmak artık çok kolay.  “Pamukkale“ yazısına tıklayarak kolayca ziyaret edebilirsiniz.

Efes Antik Kent Sanal Gezinti

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, tarihin en önemli antik kentlerinden biridir. Efes'te bulunan 8.600 yıllık Artemis Tapınağı, yüzyıllardır yerleşim yeri olarak kullanılmış ve Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olarak kabul edilmiştir. Kuruluşu Cilalı Taş Devri yıllarına dayanmaktadır. 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine eklenmiştir. “Efes” için sanal turu incelemenizi tavsiye ederiz.Efes Antik Kent sanal gezinti konusunda detaylı bilgilere erişmek için web sitemizi takip edebilirsiniz

Alanya Kalesi Sanal Gezinti

Alanya Kalesi, deniz seviyesinden yaklaşık 250 metre yükseklikte bir yarımada üzerinde bulunan Antalya İlçesi Alanya'nın simge yapılarından biridir. Surun toplam uzunluğu 6,5 kilometredir. Kale, antik çağda Candlery olarak bilinen Alanya yerleşiminde Helenistik dönemde inşa edilmiştir. Bu kalenin tarihi dokusu ise 13.yüzyıl Selçuklu eseri dönemine inmektedir. “Alanya Kalesi” eşsiz güzelliğini Alanya Kalesi sanal gezinti ile keşfetmenizi isteriz.

Selimiye Camii Sanal Gezinti

Selimiye Camii, Osmanlı İmparatorluğu'nun eski başkenti Edirne'de, Osmanlı Sultanı II. Selim döneminde Mimar Sinan tarafından yaptırılan bir külliyedir. Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. İnce ve zarif 4 minareye sahip olan bu camii büyük kubbesi, iç tasarımında kullanılan ve döneminin en iyi taş, mermer ve ahşap yapıları ile oldukça dikkat çekmektedir. “Selimiye Camii” sanal tur ile gezme şansını bulabilirsiniz. Selimiye Camii sanal gezinti hakkında daha fazla bilgi için Selimiye Camii yazımıza tıklayınız. 

Galata Kulesi Sanal Gezinti

Galata Kulesi veya müze olarak kullanılmaya başlandıktan sonra Galata Kulesi Müzesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan ve adını bulunduğu Galata semtinden alan bir kuledir. Galata Surları dahilinde kale olarak kullanılsa da günümüzde sergi mekanı ve müze olarak hizmet vermektedir. Galata Kulesi sanal gezinti ile “Galata Kulesi” nin eşsiz güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz.. 

Kız Kulesi Sanal Gezinti

Üsküdar'ın simgesi haline gelen kule, Üsküdar'ın Bizans döneminden kalan tek eseridir. Tarihi MÖ 24 yılına dayanan ve Karadeniz'in Marmara Nehri ile birleştiği bir ada üzerine inşa edilen kule, bazı Avrupalı ??tarihçiler tarafından Leander's Tower olarak adlandırılıyor. Kule hakkında birçok söylenti var. “Kız Kulesi” tarihi ve muhteşem manzarası ile Kız Kulesi sanal gezinti evinizde rahatlıkla gezebilirsiniz.

Kapadokya Sanal Gezinti

Kapadokya, 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağ püskürmelerinden çıkan yumuşak bir lav ve kül tabakasının milyonlarca yıl boyunca rüzgar ve yağmurla aşındığı bölgedir.Kapadokya Nevşehir ilimizde yer almaktadır. Burada gezerken hem tarihini hem de doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz.“Kapadokya” ya eşsiz bir sanal tura hazır mıyız? Kapadokya sanal gezinti hakkında aklınıza takılan her türlü soru için bizimle iletişime geçiniz. 

Amasya Evleri Sanal Gezinti

Amasya'ya, Yeşilırmak'ın kenarına inşa edilmiş inci gibi evler ve büyük Osmanlı yalıları farklı bir hava katmaktadır. Şehzadeler kentindeki konakları çok güzeldir. Amasya evleri genel olarak sırt sırta ve yan yana olarak nizami bir şekilde sokakların dokusu ile birleştirilerek inşa edilmiştir. Amasya Evleri sanal gezinti ile muhteşem manzarayı evinize getiriyoruz. “Amasya Evleri” sanal tur ile bu güzelliği evlerinize getiriyoruz.

Azmak Çayı Sanal Gezinti

Azmak, Muğla İli, Ula İlçesi, Akyaka köyü yakınlarında Gökova Körfezi'ne dökülen bir deredir. Azmak Çayı Muğla’da gezilen yerler listesinin ilk başında yer almaktadır. Azmak Çayı’nın berrak suyu ile ziyaret edenler eşsiz akvaryum zevki de yaşamaktadır. Yeşil ve mavinin eşsiz uyumunu kaçırmamak için siz de “Azmak Çayı” kelimesine basarak bu eşsiz manzarayı evde gezebilirsiniz. Azmak Çayı sanal gezinti ile gitmeden önce neler yapabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi Sanal Gezinti

Kartepe Kayak Merkezi, Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biridir. Kartepe Kayak Merkezi'nin bulunduğu yer doğal güzellikte olup, Sapanca gölü ve orman kayağı, dağcılık, kampçılık, doğa yürüyüşleri, futbol kampı ve diğer aktiviteler, doğa fotoğrafçılığı da yapılabilmektedir. “Kartepe Kayak Merkezi” ile siz de gitmeden önce Kartepe Kayak Merkezi sanal gezinti  ile fikir sahibi olabilirsiniz.

Çırağan Sarayı Sanal Gezinti

İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan Beşiktaş'ta bulunan Çırağan Sarayı, tarihimizin en güzel saraylarından biridir. Çırağan Sarayının eşsiz mimarisine ek olarak yüzyıllar boyunca pek çok padişaha ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde otel olarak kullanılan bu saray tarihte bir kaç kez yıkılarak tekrardan yapılmıştır. 1871 Abdülaziz döneminde ise son halini almıştır. “Çırağan Sarayı”nı sizde merak ettiyseniz yazıya tıklayarak bu eşsiz Çırağan Sarayı Sanal Gezinti  ile ziyaret edebilirsiniz.

Balıklı Göl Sanal Gezinti

Şanlıurfa il merkezinin güneybatısında yer alan Balıklıgöl İbrahim Peygamberin ateşe atıldığına inanılan bu iki göl, İslam alemi için kutsal sayılan sazan balıkları en çok ziyaret edilen tarihi eserler içerisinde yer almaktadır. Halk içerisinde balıklar kutsal olup, sazan balıklarını yiyenlerin hastalandığını söylenmektedir. Göl içerisinde bıyıklı sazan balık türü de bulunmaktadır. Bu tür zehirli olduğu için yenmesi insan sağlığına da zarar vermektedir. “Balıklı Göl” sanal tur ile ziyaret ederek evinizde gezebilirsiniz. Balıklı Göl sanal gezinti en çok tercih edilen yerlerdendir.

Anıtkabir Sanal Gezinti

Ankara sadece Türk siyasetinin kalbi değil, aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün (Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu) anıt mezarlığının bulunduğu yerdir. Ankara, Ulu Önder'in sonsuza kadar yattığı Anıtkabir'i içerir. Yaşı ve mesleği ne olursa olsun, Türk halkı Anıtkabir'i ziyaret etmenin bir zorunluluk olduğu konusunda hemfikirdir. Anıtkabir sanal gezinti bölümünde en çok ziyaret edilen gezintidir. Sizlerde “Anıtkabir” sanal tur ile evinizde rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

Topkapı Sarayı Sanal Gezinti

Topkapı Sarayı, 1478 yılında sarayı yaptıran Fatih Sultan Mehmed'den başlayarak, yaklaşık 380 yıl boyunca Osmanlı imparatorları Topkapı Sarayı'nda yaşamıştır. Devlet idaresinin evi ve Dolmabahçe Sarayı'nı yaptıran Abdülmecid de dahil olmak üzere imparatorlara ev sahipliği yapmıştır. Fatih Sultan Mehmed, 1478'de Topkapı Sarayı'nı inşa etmeye başladı. Abdülmecid, Dolmabahçe Sarayı'na taşınana kadar yaklaşık 380 yıl boyunca devlet görevlilerine ve Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yaptı. “Topkapı Sarayısanal tur ile sizlerde aklınıza takılan her türlü soruyu cevaplayarak ziyaret edebilirsiniz. Topkapı Sarayı Sanal Gezinti ile sarayın güzelliğini evinizde yaşayacaksınız.

İstanbul hafta sonu gezilecek yerler içeriğimize de bakmanızı tavsiye ederiz. Seyahat planlarınız için bize 0212 334 2828 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.


Sıkça sorulan sorular

En iyi sanal gezinti mekanı neresi?

Göbeklitepe sanal gezinti sizi gerçekten farklı bir dünyaya götürebilir. Etnik kalıntılarla çevrili bu mekanın tüm detaylarını içeriğimizden faydalanarak keşfedin.

Nasıl Sanal Gezinti Yapabilirim?

Sanal gezinti yapmak için https://www.360tr.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sanal Gezinti Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Gittiğiniz yerle ilgili fazlasıyla bilgi edinmeye çalışın. Bunun için içeriğimizden faydalanabilir, sanal gezinti mekanınızı en ince ayrıntısına kadar keşfedebilirsiniz.

Sanal Gezinti Ücreti Nedir?

Sanal gezintilerin herhangi bir ücreti yoktur, https://www.360tr.com/ adresinin sağladığı imkanlardan faydalanarak ücretsiz sanal gezinti yapabilirsiniz.