• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Seyahat / 
  • İstanbul: Hafta Sonu Gezilecek Yerler

İstanbul: Hafta Sonu Gezilecek Yerler

İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul'da hafta sonu gezilecek yerler için bir hafta, bir ay yetmez...İstanbul’u gezmek için belki bir ömür bile yeterli değil! İstanbul'un en güzel semtlerini size yazmak için Avrupa yakasından başlayıp Anadolu yakasına geçiyoruz. "İstanbul'da nereleri gezilir?" diye merak ediyorsanız ilk sıraya Fatih'i koyun. Bu, İstanbul'un en eski turistik yerlerinden biridir ve burada birçok tarihi eser görülebilir. Beyoğlu ve Kadıköy İstanbul'un gece hayatına, Üsküdar ve Sarıyer ise İstanbul'un doğal güzelliklerine uygundur. Ve tabii ki Beşiktaş. İstanbul'da birçok saray var! İstanbul hiçbir zaman tam anlamıyla keşfedilemeyecek bir şehir... Geçmişin yedi tepesi, bugün ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul, her bölgesine farklı bir yüzle ziyaretçi ağırlıyor. İstanbul'un en eski semti Fatih, şehri fısıldıyor. Fatih turuna başlamak için Beyazıt, Sultanahmet ve Eminönü harika; eski İstanbul'u merak edenler için Fener ve Samatya da harika...  

İstanbul Gezilecek Yerler: Fatih

İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Fatih, Beyazıt, Sultanahmet ve Eminönü geziye başlamak için en güzel yerlerdir.

  • Fatih Gezilecek Yerler

İstanbul Surları: İstanbul'un Ligos adlı küçük bir köy iken inşa edilen ve Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorlukları döneminde gelişen İstanbul Surları, 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır.

Ayasofya: 360 yılında Büyük Konstantin tarafından yaptırılan ve 537 yılında Büyük Justinian tarafından tek bir yıkımdan sonra yeniden inşa edilen Ayasofya, İstanbul'un en iyileri arasında yer alır ve bugün Ayasofya Müzesi olarak kullanılmaktadır.

Topkapı Sarayı: İstanbul'un simgelerinden biri olan Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu'nun idari merkezi olarak hizmet veren bir dizi yapıdır. İstanbul'un tarihi yerlerine gittiyseniz, şimdi müze olarak kullanılan Topkapı Sarayı'nı mutlaka görmelisiniz. Topkapı Sarayı Müzesi hakkında detaylı bir yazımız var ve merak edenler için buraya bırakıyoruz.

Sultan Ahmet Camii: Osmanlı İmparatoru I. Ahmet adına yaptırılan Sultan Ahmet Camii, Mimar Sinans öğrencisi Sedefkar Mehmet Ağa tarafından tasarlanan bir camidir. 16 balkonu ve beraberindeki külliyesi ile İstanbul'un en büyük ibadethanelerinden biridir. İstanbul'u ziyaret etmeyi planlıyorsanız, burası listenizdeki ilk yerlerden biri olmalı.

Mısır Çarşısı: İstanbul'un en eski alışveriş noktalarından biridir ve İstanbul'da yapılacaklar listesine eklenmelidir. Şehrin Avrupa yakasında yer alan Mısır Çarşısı renkli ve eğlenceli bir gezi yeridir.

Kapalıçarşı: İstanbul'un kalbinde büyük bir pazar yeridir. Bu çarşı, çok sayıda insanla eğlenceli bir atmosfer sağlayan, ziyaret etmek için harika bir yerdir. Bir sürü insan arasında olmaktan hoşlanmıyorsanız, bu pazar yeri size göre değil.

Yerebatan Sarnıcı: Medusa Başı gibi gösterişli eserler burada yer almaktadır. Ayasofya’ya yakın bir mesafede bulunan bu yer, İmparator Jüstinyen emri ile 6. yy’da yapılmıştır.

Süleymaniye Camii:Kanuni Sultan Süleyman adına, Mimar Sinan tarafından tasarlanmıştır. Sadeliği ve ihtişamı ile bu camii Mimar Sinan tarafından 85 yaşında iken tasarlanmıştır.

Kariye Müzesi: İstanbul tarihinde en eski binalardan biridir.

Yeni Camii: İstanbul silüetini oluşturan yapılardan biridir. Aynı zamanda bu camii Eminönü sahil manzarası ile de oldukça ziyaretçi çekmektedir. 17. yy’da yapımı tamamlanmıştır.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri: İstanbul Arkeoloji Müzeler, Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olarak 3 ‘e ayrılmaktadır. Aynı zamanda bu müzeler şehrin tarihini keşfetmek için ziyaret edilmesi gereken yerler içerisindedir.

Rüstem Paşa Camii: Osmanlı çiniciliğinin muhteşem örneklerinden biridir. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstem Paşa adına yaptırılan camiidir.

Aya İrini: Topkapı Sarayı bünyesinde bulunan bu yer Doğu Roma döneminden beri ayakta kalmış az sayıdaki yapılardan biridir.

İstanbul Gezilecek Yerler: Beyoğlu

  • Beyoğlu Gezilecek Yerler

İstiklal Caddesi: Gece hayatının merkezi olan bu cadde şehrin en canlı bölgelerinden biridir. İstanbul’da gezilecek yerler listesi içerisinde ilk sırada yer almaktadır.

Galata Kulesi: İstanbul simgelerinden biri olması ile birlikte aynı zamanda restoranı ile de oldukça ünlüdür.

Galata Mevlevihanesi: 16. yy. başlarında bitirilmiş olan bu yer İstanbul’un ilk mevlevihanesi olmakla birlikte günümüzde müze olarak ziyaret edilmektedir. Osmanlı’nın birçok eseri ile karşılaşmanız da oldukça mümkündür.

İstanbul Modern: İstanbul’da kışın gidilecek yerler arasında ilk sırada yer almaktadır. Boğaz manzarası eşliğinde sıcak kahve keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. Perşembe günler ücretsiz giriş seçeneği bulunmaktadır.

Tarihi Galatasaray Hamamı: İstiklal Caddesi üzerinde yer alan bu hamam ile İstanbul’a gittiğinizde hamam sefası yapmanızı tavsiye ederiz. Şehrin eski hamamları arasında yer almaktadır.

St. Antuan Kilisesi: İstanbul’un en büyük kiliseleri arasında yer alarak 13. yy.’da yapılmıştır. Tramvay yolu yapımı nedeniyle yıkılan ilk kilisenin yerine ünlü mimar Giulio Mongeri tarafından tasarlanan St. Antuan Kilisesi, günümüzde İstanbul gezilecek yerler listesinde başta yer almaktadır.

Rahmi M. Koç Müzesi: İstanbul’da ailecek gezilecek yerler arasında bulunan bu müze, eski arabalarla ve sanayi objeleri ile oldukça dikkat çekmektedir.

Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi: Tarihin eski isimlerinin günümüzde canlı tutabilmek için sergilenmiş olan balmumu müzesidir.

Fransız Sokağı: İstiklal Caddesi’nin tam ortasında yer almaktadır. Fransız sokağı, kafelerin ve eski binaların bulunduğu renkli bir bölgedir.

Miniatürk: Miniatürk, dünyanın en geniş alanına kurulmuş olan minyatür parklarından biridir. Tarihin en önemli Türk yapılarının maketlerini görebileceğiniz parklardan biridir.

Pera Müzesi: Pera Müzesi, Tepebaşı semtinde yer almaktadır. Aynı zamanda müzeden daha fazla olarak film etkinliklerine de katılarak kendinizi kültür ve sanat alanında rahatlıkla geliştirebileceğiniz bir yerdir.

İstanbul Gezilecek Yerler: Beşiktaş

İsminden de anlaşıldığı üzere bir futbol takımının isminden alınan Beşiktaş, en ünlü saraylarına ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul’da gezilecek semtler içerisinde yer alan Beşiktaş farklı ve özel bir atmosfere sahiptir.

  • Beşiktaş Gezilecek Yerler

İstanbul Deniz Müzesi: Türkiye’nin en büyük deniz müzelerinden biridir. Tam sahile konumlanmış olan bu müze denizcilik ile ilgili her türlü sorunuza cevap bulabileceğiniz bir müzedir.

Yıldız Sarayı: 18. yy.’ın başlarında III. Selim tarafından annesi için yaptırmış olduğu ardından eklemelerle günümüzdeki halini almıştır. Osmanlı mimarisini görmek isteyen kişiler burayı ziyaret etmelidir.

Dolmabahçe Sarayı: Dolmabahçe Sarayı: 19. yüzyılın ortalarında son Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, Beşiktaş sahilindeki en büyük yapılardan biridir. Bir zamanlar Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullanılan Dolmabahçe Sarayı, bugün "müze sarayı" olarak tarihsever ziyaretçilerini bekliyor.

Çırağan Sarayı: Bugün otel, restoran ve buluşma yeri olarak Çırağan Sarayı, İstanbul'un belki de en güzel tarihi mekanıdır. Sultan Abdülaziz döneminde tamamlanmış ve Boğaz'ın muhteşem manzarasını sunmaktadır.

Yıldız Parkı: İstanbul'da doğal güzellikler arıyorsanız rotalarınızdan biri Yıldız Parkı olmalı. Yıldız Park, geniş, yeşil ve huzurlu bir ortam için birebir.

Maçka Parkı: Nişantaşı ile Harbiye arasında geniş bir alanda yer alan Maçka Parkı, İstanbul'da doğal güzellikleri bulmak için bir başka adres.

Ihlamur Kasrı: Pazar günleri açık havada kahvaltı yapmak için harika bir yer olan Ihlamur Kasrı, betona gizlenmiş bir cennet gibidir.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi: Türkiye'nin ilk güzel sanatlar müzesi olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne bağlı ve sanat tarihinden geçmiş sanatçıların eserlerini sergiliyor. Müze Pazar ve Pazartesi hariç her gün 10:00-16:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Feriye Sarayı: "Boğazın en güzelini nerede görebilirim?" diyorsanız sizi Feriye Sarayı'na götürün. Günümüzde düğün, konferans gibi organizasyonlar için kiralanabilen saray, restoran olarak da hizmet veriyor.

İstanbul Gezilecek Yerler: Kadıköy

İstanbul trendlerinin gözde semtlerinden biridir. Gece hayatı ve doğası ile İstanbul’a nefes aldırmaktadır.

  • Kadıköy Gezilecek Yerler

Haydarpaşa Garı: Ayrılığın ve kavuşmanın kadim yeri Haydarpaşa Garı, bugün Kadıköy'e vapurla gelenleri karşılayan bir yapı. Alman mimarlar ve İtalyan işçiler tarafından inşa edilen Haydarpaşa Garı, İstanbul'un Anadolu yakasının en önemli turistik mekanları arasında yer alıyor.

Boğa heykeli: Kadıköy'deki boğa heykelinin tam ortasında. Burada herkes parti yapıyor ve tüm yollar Kadıköy'deki boğa heykeline çıkıyor!

Süreyya Opera Binası: Sanat mekanlarından İstanbul'da gezilecek yerler listemize devam ediyoruz. Süreyya Opera Binası, 1924 yılında Milletvekili Süreyya İlmen tarafından kültür ve sanatseverleri Kadıköy'de buluşturmak amacıyla yaptırılmıştır.

Barlar Sokağı: İstanbul gece hayatı mekanları mı arıyorsunuz? Kadıköy barlar sokağına gidin, orada olmak istediğiniz yer var. Hepsi iyi, uygun fiyatlı ve harika müzik çalıyorlar. Bu arada bu sokağın gerçek adı Velvet.

Moda Plajı: İstanbul'un doğal güzelliklerinden biri de Moda Plajı'dır. İnanılmaz manzarası, keyifli sohbeti ve mutlu insanları ile tanınan bir plaj olan Cadbostein'a gidin.

Barış Manço Müzesi: Moda Plajı yolunda Caferağa semtinde Barış Manço Müzesi'ni görebilirsiniz. Yediden yetmişe ülkenin en saygın sanatçılarından Barış Manço'yu onurlandırmak için bundan daha iyi bir yer bulamazsınız!

İstanbul Gezilecek Yerler: Üsküdar

  • Üsküdar Gezilecek Yerler

Kız Kulesi: İstanbul'un simgesi denilince akla ilk gelen efsaneleriyle ünlü Kız Kulesi'dir. Teoriye göre M.Ö. 500 yıllarına kadar uzanan yapı, geçmişte kıyının bir parçasıydı ancak zamanla asıl konumundan koparak bir ada haline geldi. Kız Kulesi günümüzde restoran olarak kullanılmaktadır. İstanbul'da özel bir şeyler yapmak isterseniz Kız Kulesi'nde yemek yiyebilirsiniz.

Çamlıca Tepesi: İstanbul'da doğal güzellikler arayanlara verebileceğimiz bir diğer tavsiye de Çamlıca Tepesi. İstanbul manzarasını yüksekten seyretmenin keyfini çıkarmanın yanı sıra buradaki sosyal tesislerde ekonomik olarak yemek ve içecek siparişi verebilirsiniz.

Fethipaşa Korusu: Üsküdar bir çiftler bölgesi... Sevdiğinizle İstanbul'da ziyaret edebileceğiniz bir yer arıyorsanız Fethipaşa Korusu, yürümek ve yemek yemek için mükemmel bir yer. Fethipaşa sosyal tesislerinin manzarası da bir harika!

Beylerbeyi Sarayı: Sultan Abdülaziz'in emriyle 19. yüzyılın ortalarında ünlü mimar Sarkis Balian tarafından tasarlanan Beylerbeyi Sarayı, yabancı politikacıların misafirhanesi ve padişahların dinlenme yeri olarak kullanılmıştır. Bellerby Palace, pazartesi ve perşembe günleri hariç bugün 09:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Mihrimah Sultan Külliyesi: Anadolu yakasındaki tarihi yerlerden biri de Mihrimah Sultan Külliyesidir. Mihrimah Sultan Camii, Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı adına Mimar Sinan tarafından tasarlanmış ve İstanbul'da görülebilen Osmanlı eserlerinden biridir.

Hababam Sınıfı Müzesi: Yediden yetmişe herkesin hayran olduğu Rıfat Ilgaz'ın başyapıtı Hababam Sınıfı'nın nerede çekildiğini görmek ister misiniz? Günümüzde öğretmen evi olarak da kullanılan Hababam Sınıf Müzesi, sinema havasını solumak isteyenler için mükemmel bir durak.

İstanbul Gezilecek Yerler: Sarıyer

Sarıyer’in böreği, muhallebisi ve balığı oldukça dikkat çekmektedir. Sarıyer, merkezi bölgelere uzak olsa da görmeniz gereken yerler arasındadır.

  • Sarıyer Gezilecek Yerler

Rumeli Hisarı: Boğaziçi Üniversitesi'nin (şehrin en iyi üniversitelerinden biri) yakınında bulunan Rumeli Hisarı, tarihi sevenler için harika bir yerdir. Açık hava müzesi bu kalenin üzerinde yer alır ve bölgenin güzel manzarasını sunar.

Sadberk Hanım Müzesi: Azeryan Köşkü binasında, eşi Vehbi Koç tarafından Sadberk Hanım'ın anısına Türkiye'nin ilk özel müzesi yaptırılmıştır. Müze, birçok seramik ve çini eserine ev sahipliği yapmanın yanı sıra, katılımcıların mekanın sanatını ve kültürünü keşfetmesi için mekanlara da ev sahipliği yapıyor.

Emirgan Korusu: Sarıyer, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için harika bir mahalle. Emirgan Korusu, insanların bahar ve yaz aylarında şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için geldiği güzel bir doğal alandır.

Belgrad Ormanı: Eski su kemerleri ile Belgrad Ormanı, yeşil alanı bol, huzurlu bir gezi yapmak istiyorsanız gitmek için iyi bir yerdir. İstanbul'un en büyük yeşil alanlarından biridir.

Sakıp Sabancı Müzesi: Hat sanat eserleri, el yazmaları, resimler ve mobilyalar bulunan bu müzede geçici sergileri de takip ederek dünyaca ünlü sanat eserleri ile burada karşılaşmanız mümkündür.

Garipçe Köyü: Rumeli Feneri’nin hemen yanında bulunan küçük ve şirin olan bu köyde taptaze balıklar ve onları satın alabileceğiniz bir yerdir.

Sait Halim Paşa Yalısı: İstanbul Boğazı manzarası için tercih edilen yerlerden biridir. 19. yy ortalarında inşa edilen bu yer günümüzde toplantı ve düğünler için kiralanabilen bir mekandır.

Atatürk Arboretumu: İstanbul’da doğal yerler arasında en güzel seçeneklerden biridir. İstanbul Üniversitesi tarafından eğitim için kullanılmaktadır. Bu yer doğa ile iç içe gezi düzenlemek için en uygun yerlerden biridir.

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Otomobil tutkunlarının tercih ettiği müzelerden biridir. 1920-1980 yılları arasında dünyadaki popüler araçların sergilendiği bir müzedir. Bu müze Tarabya’da yer almaktadır.

Baltalimanı Japon Bahçesi: İstanbul’da gezilecek yerler rehberimizde son önerimiz sizlere Baltalimanı Japon Bahçesi’dir. Japon bahçe sanatlarından esinlenerek oluşturulmuş bir parktır. Klasik bir Japon bahçesinin tüm özelliklerini taşımaktadır. Şehrin kalabalığından uzak bir yerde kendinizi dinlemek isterseniz en doğru seçim olacaktır.

 İstanbul hafta sonu gezilecek yerler içeriğimizi okudunuz, İstanbul için geziler, turlar ve diğer seyahat planlarınız için bizi 0212 334 2828 numaralı hattımızdan arayabilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

İstanbul'da hafta sonu nereye gidilir?

İstanbul'da hafta sonu Ortaköy'de kumpir yiyebilir, Beşiktaş'da kahve içebilir ve sonra Galata Kulesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Anadolu Yakası'nda Kadıköy kahve içilecek mekanlar ve yine kahvaltı yapılacak mekanlar ilginizi çekebilir.

İstanbul'da pazar günü ne yapılır?

İstanbul pazar günü için gezilecek harika yerlerden biri. Maçka Parkında piknik yapabilir, Caddebostan sahilinde kendi kahvaltınızı hazırlayabilir ya da Moda sahilinde tertemiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. İsterseniz İstiklal Caddesi keşfine çıkabilir ya da Bağdat Caddesinin renkli havasını soluyabilirsiniz.

İstanbul günübirlik gezilecek yerler

Prens Adaları gezebileceğiniz en güzel yerlerden biri. İsterseniz Polenezköy Tabiat Parkı, Beykoz Sosyal Tesisleri, Nakkaştepe Millet Bahçesi görülmeye değer. Yine bir tatil gibi, Şile, Ağva, Üvezliköy Mesire Alanı ya da bir tık uzakta, Ballıkayalar Tabiat Parkı'nı keşfedebilirsiniz.