• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Covid 19 / 
  • İlk Kez Uçağa Binecekler Neler Yapmalı

İlk Kez Uçağa Binecekler Neler Yapmalı

İlk Kez Uçağa Bineceklere Tavsiyeler

İlk kez uçağa bineceklere tavsiyeler için sizler için makale hazırladık. İlk deneyimin heyecanı başka, uçmanın heyecanı çok daha başkadır. Bulut yolculuğunuz ilk ise paniğe gerek yok. Her şey harika olacak. O halde ilk uçuşunuzu güvenle ve coşkuyla yapmanıza yardımcı olacak tavsiyemize devam edelim.

Uçağa binmeden önce ne yapmam gerekiyor?

Uçağa binmeden önce ne yapmam gerekiyor diye düşünmenize gerek yoktur. Adım adım tamamlanması gereken bazı aşamalar bulunmaktadır. İlk uçak seyahati konforlu hale gelebilmesi için bunları tartışacağız. İlk önerimizle başlıyoruz, hep birlikte bakmaya ne dersiniz?

Uçak bileti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Uçak bileti alırken nelere dikkat etmelisiniz? Biletinizi alırken uygun fiyatlı bir uçuş arıyorsanız Son Fiyat ailesi olarak sizler için buradayız.

Biletinizi satın alırken girdiğiniz bilgilerin doğru olduğundan emin olmanız önemlidir. Satın alma işlemi sırasında kimlik numaranızı, iletişim ve seyahat bilgilerinizi girmek için acele etmemenizi ve ardından kontrol etmenizi öneririz. Aynı zamanda uçuşunuz için ekstra bagaj hakkı, koltuk seçimi, yemek ve eğlence gibi ek hizmetleri de bu adımda daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. Daha sonra rezervasyon numaranız olan e-posta ve telefonunuzda yolcu adı kaydı kodunu kaydedebilirsiniz, sonraki adımlarda ihtiyacınız olacak.

Bavulları paketlerken nelere dikkat etmeliyim?

Bavulları paketlerken nelere dikkat edilmelidir en çok merak edilen sorular içerisindedir. Elinizde taşınan eşyalarınız için bir valiziniz olsun istiyorsunuz. Ancak bavulunuzu hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Öncelikle, kabin/el bagajı ile kayıtlı bagajı ayırt etmeniz gerekir.

Yanıcı ve patlayıcı maddeler yasaktır. Deodorant gibi sıkıştırılmış gazları el bagajı olarak taşıyamazsınız. Sıvıları, seyahat boyutu olarak kabul edilen 100 ml'lik bir kaba koyarak el bagajınıza da koyabilirsiniz. Aynı zamanda şampuan, diş macunu ve lens solüsyonu gibi ihtiyacınız olan eşyaları da bu şekilde taşıyabilirsiniz. Bilgisayar gibi elektronik eşyalarınızı saklamak için el bagajını tercih edebilirsiniz. En önemli tavsiyelerden biri de yanınıza almak istediğiniz diğer eşyaları el bagajınıza koymanızdır. Uçaklarda bagaj hakkı içeriğimiz de sizler için faydalı olabilir.

Seyahat gününde nasıl kıyafetler tercih etmeliyim?

Seyahat gününde nasıl kıyafetler tercih edilmeli merak edilen konular arasında yer almaktadır. Seyahat günü rahat kıyafetler tercih etmelisiniz. Aynı zamanda havalimanı girişinde güvenlik kontrolünde ve röntgen cihazlarında çok fazla zaman kaybetmemeniz için yanınızda kemer ya da metal eşya taşımamak zaman kaybınızı önlemektedir.

Check-in ne zaman yaptırmalıyım?

Check-in işlemi için, iç hatlarda en az 1 saat önce dış hatlarda ise iki saat önceden yapılmasını tavsiye etmekteyiz. Böylece havalimanında ekstra zaman harcamanıza gerek kalmayacak ve uçağa binişiniz daha hızlı olacak. Bu gibi durumlar da ilk kez uçağa bineceğiniz için sizi stresten uzak tutar ve rahat bir yolculuk geçirmenizi sağlar.

Havalimanına uçuş saatimden ne kadar önce varmalıyım?

İlk uçuşunuzda paniğe kapılmamak için erken başlamanızı öneririz. Uçuşunuz iç hat ise uçuş saatinizden 2 saat önce ve uçuş saatinizden 4 saat önce havalimanında olmanız en doğrusudur. Online check-in yapmadıysanız, havaalanında check-in yapmanız gerekecektir. Kontrol edilmiş bagajınızı (varsa) teslim etmeniz gerekecektir. Aynı zamanda, ilk uçuşunuz için havaalanına erken gitmek en iyi seçeneklerden biridir. Check-in işlemi yaptırdıktan sonra bagajınızı kontuara teslim ediyorsunuz. Kimliğinizi ve biniş kartınızı kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir yere koyun ve kalkış kapısı bekleme odasını kullanacaksınız.

Uçuş sırasında hangi Covid-19 önlemleri alınır?

Pandemi ile birlikte hava yolculuğu prosedürleri değişmeye başlamıştır. Son düzenlemelere göre uçuşunuzdan 14 gün önce 2 doz aşı yaptırmanız gerekmektedir. Eğer aşı olmadıysanız, 48 saat içinde negatif test sonucu ile seyahat edebilirsiniz. Farklı ülkelere göre halen covid 19 kapsamı altında bazı kısıtlamalar bulunuyor. Bu kısıtlamalar doğrultusunda uçağa binmeden önce ya da ülkeye girmeden önce almanız gereken bazı önlemler ya da düzenlenmesi gereken bazı evraklar bulunuyor. Bunun için gideceğiniz ülkeye göre aksiyon almalısınız. Daha fazla ayrıntı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Uçuş sırasında ne yapmam gerekiyor?

Uçuş sırasında ne yapmam gerekiyor diye sorular aklınıza takıldığını tahmin ediyoruz. Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra uçağınıza binip, almış olduğunuz koltuk numaranızı bularak ilgili dolaba eşyalarınızı yerleştiriyorsunuz. Uçak kalkmadan önce telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapatmanız gerekiyor. Yapmanız gereken her şey size duyurulmuş olup, bir sorununuz olduğunda görevliler size her zaman yardımcı olacaktır.

Uçuştan sonra ne yapmam gerekiyor?

En çok merak edilen bir diğer soru da uçuştan sonra ne yapmam gerekiyor? olmaktadır.  Uçaktan ineceğiniz zaman eşyalarınızı alıp sırayı takip ederek kapıdan dışarı çıkabilirsiniz. Bavulunuzu nereden alacağınızı öğrenmek için uçaktan ayrıldıktan sonra ekranları izleyebilirsiniz.  Bazı insanlar daha önce memleketlerinden hiç ayrılmamış, bazıları ise iş ya da zevk için sık sık seyahat ediyor. İlk kez uçağa binecekseniz ve aklınıza takılan sorular için bizimle 0212 334 2828 numaralı hattan iletişime geçebilirsiniz. Seyahat planınızla ilgili Pasaport ücretleri yazımız da ilginizi çekebilir, keyifli tatiller.

Sıkça sorulan sorular

İlk kez uçağa binmek nasıl bir his?

İlk kez uçağa bindiğinizde heyecanlı olmanız çok normal. Hareket haline başladıktan sonra epeyce hızlanacak ve sonra yerden yükselecek işte o zaman heyecanınız tavan yapabilir. Ancak gökyüzüne çıkınca çokça rahatlayacak ve gerginlikten kurtulacaksınız.

İlk kez uçağa bineceğim korkumu nasıl atabilirim?

İlk kez uçağa binecek herkesten aynı tepki geliyor, korku. Uçağa binme korkusu ilk kez binecek hemen herkeste olabilir. Bu korkuyu yenmek için en güzel öneri; kısa süre sonra bulutların üstüne olmayı düşlemek ve bulutlar kadar hafif olacağınızı tüm bedeninize yaymak olabilir.

İlk kez uçağa binenlerin yorumları nasıl?

İlk uçak seferi atlatmış insanların büyük çoğu deneyimlerinin güzel olduğunu bildiriyor. İlk uçak hareketinden sonra heyecanlarının hafiflediğini ve gökyüzüne yükseldikçe içlerini değişik bir mutluluğun kapladığını bildiriyor.