Uçaklarda Bagaj Hakkı

Ne kadar ücretsiz bagaj hakkımız var?

Seyahat sebebiniz her ne olursa olsun ister tatil amaçlı, ister aile yada arkadaş ziyareti veya iş amaçlı, yanınızda muhakkak bir bagaj ihtiyacınız olacak. Seyahat amacınıza göre bir çanta, bir sırt çantası, bir ya da iki valiz, belki de bir bisiklet ya da sörf tahtası check-in konturarında teslim edeceksiniz.

Seyahat edeceğiniz havayolların bagaj kurallarına hakim olmak her zaman çok önemlidir.

Bu yazımızda,

·         “Rezervasyon yaptığım uçuşta bagaj hakkım var mı?”

·         “Kaç adet bagaj hakkım var?”

·         “Maksimum bagaj ağırlığı ve ebatları ne kadar olabilir?’’ gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz. 

Bagajsız bilet satın alabilir miyim?

Low Cost havayolları ( Pegasus, SunExpress, Ryainair vs ) yanı sıra, eskiden “Devlet Havayolu” (THY) (Lufthansa, KLM, Air France vs) diye adlandırdığımız havayolu şirketi bagajsız bilet konseptini uygulamaya başlamıştır. Bagajsız biletler her zaman daha uygun ücretli olup, günübirlik veya ihtiyaçlarını el çantasında, kabinde taşıyabilecek olan yolcular için tasarlanmıştır. Rezervasyon aşamasında bu havayolları bagajlı ya da bagajsız ücret teklifleri sunabiliyorlar.

 

Genel olarak, bu seçenekler bir havayolu tarafından sunulmadığı taktirde, satın alacağınız biletin bagaj hakkı bulunmaktadır. Rezervasyon aşamasında bagaj hakkınızı tekrar kontrol etmenizi önemle tavsiye ederiz.

Kilogram ve parça bagaj uygulaması

Serbest bagaj hakkı, satın alınan bilet türüne ve seyahat edeceğiniz yere göre değişebilir. Örneğin aynı uçuşta Economy sınıfında bir yolcunun 20 Kg bagaj hakkı varken, Business sınıfında seyahat eden bir yolcunun 30 Kg bagaj hakkı olabilir. Havayolları arasında standart bir uygulama olmadığı için serbest bagaj hakkı her parkur ve havayolların kurallarına göre değişkenlik gösterebiliyor.

Bagajlarda kilogram uygulaması

Bu uygulamada yolcular, valiz sayısına bakılmaksızın, bilet’de kayıtlı olan kilogram miktarı kadar bagajı check-in de ücretsiz teslim edebilir. (örn. 30 Kg a kadar ) 32Kg dan daha ağır olan bagajlar havayolları tarafından kabul edilmemektedir. 

Bagajlarda parça uygulaması

Parça uygulamasında yolcular bilette belirtilen parça adeti kadar check-in de ücretsiz valiz teslim edebilirler. Parça bagaj uygulamalarında, bilet türüne göre bagaj ağırlığı Economy sınıfında 23Kg, Business sınıfında 32Kg geçmemesi gerekmektedir. Genel olarak, serbest bagaj hakkı havayolu, parkur ve ücret türüne göre değişkenlik gösterdiği için rezervasyon aşamasında bunlara dikkat etmenizi önemle tavsiye ederiz.

-          Bagaj hakkı var mı?

-          Bagaj hakkınız kilogram mı?

-          Bagaj hakkınız parça olarak mı belirlenmiş?

-          Parça olarak belirlenmişse parça başına kaç kilogram ücretsiz taşıma hakkı tanımlanmıştır?

Havayollarının bagaj kurallarını nereden görebilirim?

Bagaj kuralları sürekli güncellendiği için havayolları web sitelerinde bilgi alabilirsiniz.

Türk Hava Yolları

https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/bagaj/

Pegasus

https://www.flypgs.com/pegasus-bagaj-kurallari

SunExpress

https://www.sunexpress.com/tr/bilgi/bagaj/seyahat-bagaji/    

Detaylı bilgi için bizi 0212 334 2828 numaralı hattan arayabilirsiniz.

Biletimdeki bagaj hakkımdan fazla kg ile seyahat etmem gerekiyor. Extra bagajı nasıl satın alabilirim ?

Biletinizdeki bagaj hakkınızın dışında extra bagaj satın alabilirsiniz. Bunu acentanızdan,havayolunun web sayfası veya uygulamasından ya da check-in sırasında ücretini ödeyerek alabilirsiniz.Örneğin biletinizde 20 kg. bagaj hakkınız var ve siz 25 kg ile seyahat edeceksiniz,5 kg extra bagajınız için ücretini ödeyerek seyahat edebilirsiniz.

https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/ekstra-bagaj-hakki-satin-alabilir-miyim/

https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/ekstra-bagaj/

Spor ekipmanları ,müzik ekipmanları ve evcil hayvanları nasıl taşıyabilirim?

Spor ekipmanı,müzik ekipmanı gibi özel olarak tanımlanmış eşyalar özel statüdeki bagajlar olarak değerlendirilir ve havayolu satış ofisleri üzerinden satın alınabilir.

Evcil hayvanların taşınması ücretsiz bagaj hakkına dahil değildir ,gideceğiniz yer için belirlenen evcil hayvan taşıma ücretini ödeyerek evcil hayvanınızla seyahat edebilirsiniz.

https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/spor-ekipmanlari/

https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/muzik-ekipmanlari/

https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/evcil-hayvanlarla-yolculuk/

Sıkça sorulan sorular

Türk Hava Yolları kaç kilo hakkı var?

Türk Hava Yolları online kanallarından tek seferde en az 5 kg veya 1 parça; en fazla 230 kg veya 10 parça ekstra bagaj satın alınabilir. Tek parça bagaj ağırlığı 32 kg'yi geçemez. 32 kg üzerinde satın alınan bagajların ayrı ayrı taşınması zorunludur. Özel statüdeki bagajlar satış ofisleri üzerinden satın alınabilir. 

Anadolujet bagaj hakkı ne kadar?

Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.

Emirates bagaj hakkı ne kadar?

Emirates bagaj hakkı: seyahat sınıfınızda izin verilen ağırlık hakkı kadar istediğiniz sayıda bagaj için check-in işlemi yaptırabilirsiniz. Hiçbir bagaj 32 kg'den daha ağır olmamalıdır.

Pegasus bagaj hakkı ne kadar?

Ekonomik 15 kg, avantaj 20 kg, comfort flex 20 kg olarak Pegasus bagaj hakkı belirlenmiştir.