Hangi Hava Yolu Kaç Kilogram Taşıyor?

Hava Yollarının Bagaj Hakları

Uzun zamandır planladığınız tatilin zamanı geldi değil mi? Biletinizi aldınız, bavulunuzu hazırladınız. Hangi havayolu kaç kg bagaj taşıyor? Bavulunuzu doldurmadan önce yazımıza bir göz atmak isteriz. Yolcuların uçakta genellikle iki tür bagaj hakkı vardır. Bunlardan ilki el bagajı (kabin bagajı), ikincisi ise kargo bagajıdır. Bu bagajlara ek olarak yolcular, kabin koltuk bagajı olarak bilinen kendi bagajları için de koltuk satın alabilirler.

Uçaklarda kabin ve kargo bagaj limitleri firmaya ve firma içi uçuş sınıfına göre değişiklik göstermektedir. Şirketin ücretsiz bagaj hakkı aşağıdaki gibidir:

* Tüm havayollarının kargo bagajlarındaki tek parça kargo ağırlığı 32 kg'ı geçemez. 32 kg'ın üzerindeki bagajlar en az 2 parçaya bölünmelidir.

Türk Hava Yolları

Türk Hava Yolları, yurt içi ve yurt dışında en çok destinasyona uçan şirketler arasında yer almakta olup, uçuş noktası gibi farklı bagaj seçenekleri sunmaktadır. İç hat uçuşunda Business Class'ta seyahat ediyorsanız, ücretsiz bagaj hakkınız 30 kg'a kadardır. 20kg ekonomi sınıfı bagaj ve 15kg promosyon bileti getirebilirsiniz.

Bebekli yolcular için bagaj hakkı 1 adet olup, azami ağırlığı 23 kg ve azami boyutları toplamı 115 cm'dir. Ayrıca 1 adet puset/bebek arabası satın alınabilir.

Türk Hava Yolları için kabin bagaj hakkı; Business Class için 2 adet 23x40x55cm ölçülerinde ve 8kg'ı geçmemelidir.

Çocuk yolcular ve bebekli yolcular için ekonomi sınıfı yolcuların ağırlığı 8 kg'ı ve 23x40x55 cm ebadını geçmemelidir.

Kamera/el çantası/kamera/bilgisayar çantası gibi her türlü kişisel eşya kabine ücretsiz olarak el bagajı olarak getirilebilir.

Pegasus Hava Yolları

Pegasus'ta bagaj limitleri, biletinize dahil olan uçuş sınıfına göre değişmekle birlikte maksimum 32 kg'dır. taşıyabilirsiniz. El bagajı için ağırlık limiti 8 kg'dır. Bu ağırlıktan fazlasını taşımak isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekebilir. Şemsiye, bilgisayar, kitap, dergi vb. ihtiyaçlarınız bu limitlere dahil değildir ve yanınızda bir tane getirebilirsiniz. Spor amaçlı seyahat ediyorsanız, ekipmanınızı (örneğin bisiklet, snowboard, sörf ekipmanı) bu sınırlar dahilinde gideceğiniz yere getirebilirsiniz. 8 kg'ın altında evcil hayvanınız varsa kabinde birlikte seyahat edebilirsiniz.

Anadolu Jet

AnadoluJet Havayolları, yolcularına iç hat uçuşlarında ekonomi sınıfı için 15kg bagaj hakkı sunuyor. Taşınabilecek maksimum ağırlık 32 kg'dır. Ancak müzik aletleri bu kısıtlamalara tabi değildir. Yani yanınızda taşıdığınız müzik aleti için ekstra bagaj ücreti ödemenize gerek yok.

Miles&Smiles üyeleri yolculukları boyunca bagaj hakkına ek olarak ücretsiz olarak kargo bagaj ağırlık hakkı kullanabilmektedirler. Classic sınıfta ise ek bagaj hakkı yoktur. Classic Plus sınıfta ise iç hatlar ve Ercan seferlerinde 25 kg hakları bulunmaktadır.

0-2 yaş grubu bebek yolcularında ise maksimum 10 kg bagaj hakkı bulunmaktadır. Maksimum 8 kg kadarını ise kabin bagajı olarak alınabilmektedir. Geri kalan kısmı kargo bagaja geçmektedir.

Atlasglobal

Atlasglobal son zamanlarda yapmış olduğu yenilikler ile yolculara geniş bir bagaj taşıma seçeneği sunmaktadır. Ekonomi Plus 20 kg, Business Class 30 kg bagaj hakkı vermektedir. Yurtdışı uçuşlarında ise gideceğiniz yere bağlı olarak farklı bagaj üst limitleri sunmaktadır.

AnadoluJet

Anadolujet Ekonomi Class yurt içi uçuşlarda 15 kg’dır. En fazla ağırlık sınırı ise 32 kg’dır. Yanınıza almış olduğunuz müzik aletleri için ek ödeme yapmanız gerekmemektedir.

SunExpress

SunExpress'te bagaj hakkı uçtuğunuz sınıfa ve rotaya göre değişir. İç hat uçuşlarında bagaj hakkı 15 - 25 kg'dır. Dış hat uçuşlarında 20 – 40 kg arasında değişmektedir. Bagaj ile seyahat edebilirsiniz. 6 kg el bagajı. Ağırlık kısıtlamaları vardır. Bagajda taşınan spor malzemeleri için ayrıca ücret ödemeniz gerekmektedir. Diğer havayolları gibi tehlikeli madde olarak bilinen yanıcı ve patlayıcı maddeler de yasaklı maddelerdir. Spor ekipmanlarında olduğu gibi evcil hayvanların da uçuş tarihinden en az 3 iş günü önce SunExpress'e bildirilmesi gerekmektedir. Evcil hayvanın kafesle birlikte ağırlığı 8 kg'ı geçmemelidir. Yurt içi uçuşlarda evcil hayvan taşıma ücreti tek yön 60 TL'dir. Dış hat uçuşları için gidiş ücreti 20 EUR, dönüş ücreti 40 EUR'dur. Kabin içerisinde el bagajı ölçüsüne kadar müzik aletleri taşınabilir.

Lufthansa

Lufthansa uçak şirketini kullanan yolcular içerisinde Ekonomi Class kullanan kişiler en fazla 23 kg bagaj hakkı bulunmaktadır. Business Class yolcuları için en fazla 32 kg olarak 2 adet toplamda 64 kg bagaj taşıyabilmektedir. First Class kullanan kişiler ise en fazla 32 kg ağırlığında 3 adet bagaj ile toplamda 96 kg bagaj hakkı bulunmaktadır. Lufthansa, 55x40x23 cm ölçülerinde kafes ve ağırlığı 8 kg geçmeyen kedi ve köpekler taşınmasına izin vermektedir.Kargı bölümünde kedi, köpek ve tavşana izin verilmektedir. Avrupa uçuşlarında küçük hayvanlar 50 €, orta boy 100 € ve büyükler ise 200 € ‘dur.

Emirates

Emirates yolcuları için ücretsiz bagaj hakkı yolculuk tipine göre değişmektedir. Ekonomi Class’ta 30 kg, Business ‘de 40 kg ve First Class’da 50 kg’dır. Ücretsiz bagaj hakkınız bulunmaktadır fakat uçuş rotasına göre değişmektedir. Görme engelliler için rehberlik görevi gören özel eğitimli köpekler haricinde kabinde hayvan taşınması izin verilmemektedir. Köpek, kedi ve kuş gibi evcil hayvanlar uçak altında taşınmaktadır.

British Airways

British Airways kullanan yolcular Avrupa içinde uçuyorsa bavul ağırlığı 23 kg aşmaması gerekmektedir. 23 kg sınırını aşan kişiler ek ücret ödemektedir. Görme engelliler için rehberlik görevi gören özel eğitimli köpekler haricinde kabinde hayvan taşınması izin verilmemektedir.  Özel görevli köpekler hariç diğer evcil hayvanlar uçak altı kargo kısmında taşınmaktadır.

Qatar Airways

Arap yarımadası içerisinde en çok tercih edilen hava yollarından biridir. Qatar Airways uçuş rotasına göre ücretsiz bagaj hakkınız değişiklik göstermektedir. Yola çıkmadan önce rotanızı ve sınıfınızın bagaj kurallarını öğrenmenizde fayda var. El bagajlarında en fazla 7 kg kadar izin verilmektedir.

Air France

Air France diğer hava yolları firmalarına göre daha fazla ücretsiz bagaj hakkı sunmaktadır. Avrupa uçuşlarında 23 kg kadar bagajlar için ek ücret ödenmemektedir.

Delta Airlines

Delta Airlines ile el bagajının yanında kişisel eşyalarınızı da alabileceğiniz bir el çantası ile kabinde taşıyabilirsiniz. Ekonomi sınıfında her bir yolcu için 23 kg taşıma hakkı bulunmaktadır. Bu sınırı aştığınız zaman ek ücret ödemeniz gerekmektedir.

KLM

KLM hava yolları ise en az bagaj hakkı veren firmalardan biridir. Ekonomi Class 12 kg, Business Class 18 kg ücretsiz bagaj hakkı sunmaktadır. Verilen ağırlık sınırını aşan kişiler içinse ek ücret talep edilmektedir.

Uçaklarda kesintisiz internet içeriğimiz de ilginizi çekebilir, seyahatinizle ilgili detaylı bilgiler için 0212 334 2828 numaralı hattımızdan bilgi alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Sıkça sorulan sorular

Türk Hava Yolları kaç kilo hakkı var?

Türk Hava Yolları online kanallarından tek seferde en az 5 kg veya 1 parça; en fazla 230 kg veya 10 parça ekstra bagaj satın alınabilir. Tek parça bagaj ağırlığı 32 kg'yi geçemez. 32 kg üzerinde satın alınan bagajların ayrı ayrı taşınması zorunludur. Özel statüdeki bagajlar satış ofisleri üzerinden satın alınabilir. 

Pegasus bagaj hakkı ne kadar?

Ekonomik 15 kg, avantaj 20 kg, comfort flex 20 kg olarak Pegasus bagaj hakkı belirlenmiştir.

Anadolujet bagaj hakkı ne kadar?

Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.