• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Genel / 
  • Ülkemizde Yılbaşında Gidilecek Yerler

Ülkemizde Yılbaşında Gidilecek Yerler

Yılbaşında Gidilecek Yerler

Yeni yıla girmenin heyecanı başladığı zaman yılbaşı tatili için gidilecek yerleri belirlemenizin vakti gelmiş demektir. Yeni yıla nasıl girilirse bütün yıl öyle geçer, düşüncesine katılmıyorsanız bile sevdiklerinizle beraber keyifli ve mutlu bir zaman geçireceğiniz yılbaşı planı kendinize ve yakınlarınıza vakit ayırmak için harika olacaktır.  Dolayısıyla fazla zaman kaybetmeden yılbaşı için hangi bölgelerin ideal bir tatil yeri olabileceğine karar vermenizde fayda var. Bu yüzden yılbaşı için mükemmel bir yer olabilecek bölgeleri göz önünde bulundurmanız, güzel manzaralar ile keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak yerleri listelemek işinizi kolaylaştıracaktır. Ülkemizin her bir yanı muhteşem yerlere sahipken böyle bir liste oluşturmak elbette kolay olmayacaktır. Fakat sizin için hazırladığımız yılbaşı tatili için gidilecek yerler listesine göz atmanız karar verme sürecinizi hızlandıracaktır.

Ülkemizin her köşesi görülmeye değerdir. Ama yılbaşı için kısıtlı bir zamana sahipseniz daha spesifik yerleri düşünmekte fayda var. Bu yüzden listeyi oluştururken hem kış mevsiminde hem de yılbaşı tatili için mutlaka gidilmesi gereken yerleri bir araya getirdik. Ülkemizde yılbaşında gidilecek yerler nelerdir, hangi şehirler tercih edilmelidir gibi merak ettiğiniz bütün detaylar yazımızda. Siz de listedeki 8 yılbaşı tatil bölgesi içinden size en uygun şehri seçebilir ve yakınlarınızla beraber önceki seneyi aratmayacak kadar harika bir seneye girmenin heyecanını yaşayabilirsiniz.

1) Alaçatı, İzmir

Kesinlikle yanlış okumuyorsunuz, yılbaşı için gidilecek yerler arasında Alaçatı’nın harika bir rota olacağını belirtelim. Ve pek çok kişinin aynı fikirde olacağı İzmir’in bu tatlı yeri, son dönemlerde yeni yıla girmek için en fazla tercih edilen bölgelerden biridir. Alaçatı denilince ilk akla deniz, kum ve yaz tatili gelse de kendine has mimarisi ile son birkaç senedir yılbaşı zamanında düzenlenen sokak partisiyle büyük ilgi görüyor. Ege’nin en çok tercih edilen noktalarından biri olan bölge, aralık ayının son zamanlarını geçirmek için yaz tatilinde olduğu kadar ideal bir seçenek. Mimarisi, dar sokakları ve havası için siz de yılbaşında Alaçatı’yı ziyaret edebilirsiniz.  Dar sokaklarında ateşlerin yakıldığı ve şarkıların söylendiği bu coşkuyla yılbaşı tatilinizi geçirebilirsiniz. İzmir’deki bu eğlenceye ülkenin dört bir yanından katılım oluyor. Aynı zamanda kış sezonu kapalı olan pek çok mekân, yılbaşına özel olarak yeniden açılıyor ve yemekli eğlenceler düzenleniyor.

2) Antalya

Tıpkı Alaçatı gibi Antalya ili de hem yaz hem de kış dönemi gidilebilecek ve yılbaşında keyifli vakit geçirilebilecek yerlerden biridir. Yılbaşını Antalya’da kutlamak harika bir seçenek olacaktır. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan il, sahip olduğu pek çok otel sayesinde yılbaşı için ünlü sanatçıların ve özel grupların sahne aldığı programları ile dikkat çekiyor. Yılbaşına özel birçok programa ev sahipliği yapan ilde kışın denize girenler dahi var. Aralık ayında ülkenin sıcaklık ortalamasının üstünde bir iklimi olan Antalya’nın yılbaşı için en fazla tercih edilen yerleri ise Olimpos, Kaş, Lara ve Kemer olarak sıralanabilir. Siz de yılbaşına daha sıcak bir yerde girmek ve doğayı keşfetmek istiyorsanız, Antalya’nın ideal bir yer olacağını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra Antalya’da gizli kalmış bölgeler de görmek isteyeceğiniz noktalar arasında olmalı.

3) Erciyes, Kayseri

Yılbaşı coşkusuyla beraber kış mevsimini de hissetmek isteyen kişiler için Erciyes Dağı’nı önerebiliriz. Manzarası, yöresel lezzetleri ve elbette kış sporları için son derece uygun Erciyes sizin için ideal bir yer olabilir. Aynı zamanda kar yağarken sevdiklerinizle yeni yıla sıcacık bir ortamda da girebilirsiniz. Öte yandan isterseniz yağan karın altında eğlenceli dakikalar geçirerek de yeni yıla girebilirsiniz. Tercih size kalmış.

4) Eskişehir

Öğrenci şehri olarak bilinse de Eskişehir’in rengârenk ve canlı ortamı, bu şehri yılbaşını geçirmek için en ideal bölgelerden biri haline getirmektedir. Keskin ve kar soğuğuyla yılbaşını kışa yaraşır bir biçimde geçirmek isteyen kişilere muhteşem bir yılbaşı tatili yaşamak mümkün. Yepyeni ve cıvıl cıvıl bir şehir olan bu bölge heykellerle dolu sokakları, canlı mekânları, manzaraları ve müzeleri ile harika vakit geçireceğiniz bir yılbaşı sizi bekliyor. Üniversite kenti olan Eskişehir, kesinlikle yılbaşının en eğlenceli geçtiği şehirlerden biridir. Üniversitelilerin şehri, binlerce öğrencinin uğrak yeri olduğu barlar sokağında çok sayıda birbirinden güzel mekâna sahiptir. Bu mekânlarda canlı müzik eşliğinde yemek yiyebilir ve düzenlenen yılbaşı etkinliklerine katılabilirsiniz.

5) Kapadokya, Nevşehir

Her dönem bir başka güzel olan Kapadokya, kar altında muhteşem bir yılbaşı tatili isteyenler için kusursuz bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Masal ülkelerinden biri gibi görünen peri bacaları, binenleri ve izleyenleri manzarasıyla etkileyen sıcak hava balonları, enfes tesi kabı ve diğer lezzetleriyle daha fazlasını Nevşehir sınırlarında yer alan Kapadokya’da bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra safari turları ve doğa yürüyüşleri yaptıktan sonra içinizi ısıtacak şömine ile soğuk iklimi yumuşatabilir ve yakınlarınızla güzel anılar biriktirebilirsiniz. 

6) Kartalkaya, Bolu

Yılbaşı zamanı karın keyfini doyasıya çıkarmak isteyen kişiler için bir başka önerimiz Bolu ilinde yer alan kayak merkezi Kartalkaya. Tabiatıyla göz kamaştıran ilin doğal güzelliği olan Kartalkaya, özellikle İstanbul ve Ankara’ya yakın mesafede bulunması ile yerli turistlerin en gözde bölgelerinden biridir. Aileler için de uygun bir tatil yeri olan Kartalkaya’da doğanın eşsiz güzelliği ile harika manzaraları seyretme fırsatı bulabilirsiniz. Yılbaşında kayak yapmak isteyen bireyler için harika bir seçenek olan ünlü kayak merkezi Kartalkaya muhteşem anılar yaşayacağınız bir yer olacaktır. Ülkemizdeki muhteşem doğaya sahip yerler arasında olan Yedigöller’e ev sahipliği yapan il, yılbaşı için Ankara ve İstanbul’un ortasında olmasından dolayı her iki şehrin sakinleri tarafından büyük ilgi görüyor. Kartalkaya’da yılbaşı tatilini açık havada yakılan ateşin yanında sıcak şarap veya sucuk ekmek eşliğinde şarkılar söyleyerek geçirebilirsiniz.

7) Kartepe, Kocaeli

Son dönemlerin en çok tercih edilen ve kış sporları merkezi haline gelen Kartepe, Kocaeli ili içerisinde yer alıyor. İstanbul’a yakın olması sayesinde pek çok kişi tarafından günübirlik ziyaretler de olabiliyor. Bu yüzden eğer yılbaşında gidilebilecek yerler arasında Kartepe’yi tercih edecekseniz hazırlığınızı yapmak için hızlı olmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede yakınlarınızla karların arasında bir yılbaşı tatili için geç kalmamış ve yeni yıla harika bir başlangıç ile girmiş olursunuz.

8) Uludağ, Bursa

Bursa’nın en güzel yerlerinden biri olan Uludağ’a listede yer vermesek olmazdı. Yılbaşı tatili, kış ve doğa dendiğinde ilk akla gelen bölge olan Uludağ, ülkemizde yeni yıla girmek için tercih edilen rotalar arasındadır. Bu yüzden kayak yapmak, sevdiklerinizle şömine karşısında eğlenceli zamanlar geçirmek ve kış sporlarının hakkını vererek yeni yılı karşılamak için Uludağ’a gitmeyi istiyorsanız geç kalmamaya dikkat edin. Yoksa en gözde yılbaşı yerlerinden biri olan Uludağ’da yer bulamayabilirsiniz. Kayak pistlerinin dışında gece hayatıyla da ilgi gören Uludağ’da kayak veya snowboard yapabilir ünlü sanatçıların sahne aldığı mekânlarda doyasıya eğlenebilirsiniz.

Yeni yılda gidilecek yerler arasında daha fazla seçenek için;

  • Nişantaşı, İstanbul
  • Gündoğdu Meydanı, İzmir
  • Kızılay Meydanı, Ankara
  • Palandöken, Erzurum
  • Bodrum, Muğla
  • Ağva, İstanbul
  • Abant, Bolu
  • Maşukiye, Kocaeli
  • Sapanca, Sakarya
  • Doğu Ekspresi, Kars
  • Alanya, Antalya

Seyahat planlarınızla ilgili detaylı bilgiler için 0212 334 2828 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz. Tüm seyahatlerinizde biz yanınızdayız!