• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Genel / 
  • Ukrayna Uçuşları Durduruldu!

Ukrayna Uçuşları Durduruldu!

Türk Hava Yolları: Ukrayna Uçuşlarını İptal Etti

Ukrayna ve Rusya arasında başlayan gerginlik nedeniyle Türk Hava Yolları, Ukrayna'ya gerçekleştirilecek olan tüm uçuşların iptal edildiğini duyurdu. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı: "Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebi ile bugünkü tüm Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir" dedi. Haberimize ilişkin, Türk Hava Yolları resmi internet sitesi üzerinden de bir duyuru yapıldı: "Ukrayna'da yaşanan olağanüstü hâl nedeniyle Ukrayna hava sahası 24 Şubat ve 25 Şubat 2022 tarihlerinde sivil uçuşlara kapatılmış olup, ilgili tarihte Ukrayna varış ve çıkışlı tüm uçuşlarımız iptal edilmiştir. 24 Şubat 2022 ve öncesinde biletlenmiş, 24 Şubat-21 Mart 2022 tarihleri arasında Ukrayna varışlı veya çıkışlı uçuşu bulunan yolcularımıza da ilave haklar tanınmıştır" şeklinde açıklama yapıldı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi "Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebi ile bugünkü tüm Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir" açıklamasında bulundu. Yolcular uçuş planları için aşağıdaki bilgilerden faydalanabilir. Ukrayna'da yaşanan olağanüstü hâl nedeniyle, 24 Şubat 2022 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için, 24 Şubat 2022 - 21 Mart 2022 (dâhil) tarihleri arasındaki Ukrayna varışlı, çıkışlı ve aktarmalı tüm Türk Hava Yolları ve Anadolujet seferlerine kayıtlı yolcuların, 21 Mart 2022 (dâhil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla:

1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacağını

2) İade taleplerin aşağıdaki şekilde değerlendirileceğini

a) Hiç kullanılmamış biletler ücretsiz iade yapılacağı,

b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi ücretsiz yapılacağı

3) Bilet süresinin uzatılması: Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 30 Nisan 2022 (dâhil) tarihine kadar uzatılabileceği açıklandı.

Pegasus Hava Yolları: Ukrayna Uçuşlarını İptal Etti

Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada da Ukrayna hava sahası kapatılması nedeniyle 24 Şubat 2022 tarihli Ukrayna seferlerinin iptal edildiği ifade edildi.

Detaylı bilgi için 0212 334 2828 numaralı hattan destek alabilirsiniz.