Uçağa Alınmayan Eşyalar

Uçakta Yanınıza Alamayacağınız Eşyalar

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde uçakla seyahat birçok bireyin sık sık kullandığı ulaşım alternatiflerinden biridir. Aynı zamanda hızlı ulaşım imkânı sunan uçak, zamanı daha iyi kullanmanızı sağlıyor. Uçakla seyahat en pratik ve en rahat ulaşımı sağlar. Uçak yolculuğunda daha güvenli seyahat edebilmeniz için bazı önlemlerin alınmasını sağlayan kurallar bulunur.  Bu kurallar içinde birtakım eşyaların uçağa alınmamasını ifade eden durumlar vardır. Bu yüzden uçağa binmeden önce bavulunuzda ve el çantanızda belirlenen eşyaların olup olmadığı incelenmektedir. Eğer bu eşyaları taşıyorsanız prosedür gereği çantanız uçağa alınmaz. Böyle bir durumu yaşamak istemiyorsanız uçağa alınmayan eşyalar hakkında bilgi sahibi olmak sizin için daha faydalı olacaktır. Her seyahat için uçak biletine gerek vardır. Seyahat masraflarını düşürmek için ister uygun uçak bileti olsun ister taksitle uçak bileti olsun ucuz uçak bileti konusu karşımıza çıkmaktadır. 

Çantanızı hazırlamaya başlamadan önce size yardımcı olacak uygun uçak bileti almak için erken rezervasyon fırsatlarını da kaçırmamalısınız. Dolayısıyla tatil düşünenler için hem erken rezervasyon yaptırmak hem de uçağa alınmayan eşyaları öğrenmek oldukça faydalı olacaktır. Hem seyahat esnasında herhangi bir sorun yaşamazsınız hem de daha iyi fiyatlarla uçak bileti aldığınız tatilinizin tadını varabilirsiniz. Bu yazımızda uçağa alınmayan eşyalar ile ilgili önemli noktaları sizler için araştırdık. Siz de bu içeriği inceleyebilir ve tatil planınız için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Merak ettiğiniz bütün detaylar yazımızda sizleri bekliyor.

Uçakta Bagaja Alınmayan Eşyalar

Uçakta can güvenliğiniz için bagaja alınmayan bazı eşyalar vardır. Bu eşyaların sayısı fazladır. Kişilerin güvenliğini tehdit eden ve ayrıca riskli görülen bu eşyalar uçak bagajına kabul edilmez. Özellikle yanıcı ve patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler ve zehirli maddeler içeren eşyalar uçağa alınmamaktadır. Bunun yanı sıra patlama ihtimali olan medikal oksijenler, civalı termometreler, lityum piller ve manyetiklik içeren eşyalar da bagaja alınamaz. Dolayısıyla bu eşyaları bavulunuzda taşımamaya dikkat etmelisiniz. Uçağa alınmayan eşyalar dikkat ederek çantanızı hazırladığınızda havalimanında herhangi bir problemle karşılaşmazsınız. Aynı zamanda tercih ettiğiniz hava yolu firmasının da kendi kuralları olabilir. Bu kurallara uyarak sorunsuz bir seyahat geçirebilirsiniz. 

Uçakta Kabine Alınmayan Eşyalar 

Uçak kabinine alınmayanlar da bagaja alınmayan ürünler gibi fazladır. Uçak içerisine yakıcı, yanıcı, delici ve kesici eşyalar alınmamaktadır. Bu konuda gösterilen özveri de oldukça fazladır. Aynı zamanda reçetesiz ilaçlar da uçağa alınmıyor. Dolayısıyla kullanmanız gereken ilacı reçeteli olarak yanınızda bulundurmalısınız. Yoksa ilaçlarınız uçağa alınmamaktadır. Uçak seyahatiniz esnasında kabin kullanımında sıvı ürünler için belirli kota vardır. Kabinde izin verilen sıvı eşya miktarı 100 ml’dir. Fakat 100 ml sınırını aşmanız durumunda bu ürünler uçağa alınmayan eşyalar arasındadır. 

Uçağa Alınmayan Eşyalar

Aşağıda el bagajıyla uçağa alınmayan eşyalar bulunmaktadır.

  • Makas, çakı, tığ, bıçak ve şiş gibi kesici aletlerin tamamı
  • Neşter, şırınga ve iğne 
  • Fazla sivri topuklu ayakkabılarla ilgili de genelge bulunur 
  • Saç kurutma makinesi ve saç düzleştirici ya da maşa 
  • Yanıcı ve patlayıcı maddeler
  • Tiner ve boya türleri, asitler ve yangın söndürücüler, biber gazı
  • Çelik kelepçe
  • Tornavida, çivi ya da çekiç gibi aletler
  • Sopa, değnek, ok, olta ve olta iğnesi, dart ve demir çubuk
  • Bisiklet, kaykay, paten, sörf tahtası, golf, tenis ve badminton raketleri, hokey ve kayak takımları, dağcılık malzemeleri
  • Manyetik etkiye sahip cisimler
  • Radyoaktif maddeler
  • Spor malzemeleri (olta ve zıpkın gibi)
  • Boş mermi kovanı
  • Göz yaşartıcı sprey

Seyahatlerinizle ilgili tüm sorularınızı bize 0212 334 2828 numaralı hattımızdan, istediğiniz zaman sorabilirsiniz. Uçağa alınmayan eşyalar yazımız umarız faydalı olmuştur, şimdiden keyifli seyahatler dileriz!