• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Covid 19 / 
  • Türkiye - Yunanistan Feribot Seferleri Başlıyor!

Türkiye - Yunanistan Feribot Seferleri Başlıyor!

Yunanistan feribot seferleri ne zaman başlıyor?

Yunanistan’ın deniz yolu seyahetleri konusundaki açıklamaları sizler için derledik. Aşağıdaki yazımızda Yunanistan deniz yolu seyahetleri hakkında detaylı bilgiyi görebileceksiniz.

 Yunanistan tarafından Resmi Gazete'de dün akşam yayımlanan duyuruya göre, Yunanistan ile Türkiye arasındaki feribot hatları seferleri ve diğer ticari ve özel yatlara uygulanan kısıtlamaların 7/2/2022 tarihinden itibaren kaldırıldığı belirtilmektedir. Girişlerdeki uygulamalara ilişkin ayrıntılı talimatların 7 Şubat 2022’den itibaren yayımlanması beklenmektedir.

TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDAKİ FERİBOT SEFERLERİ

TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDAKİ FERİBOT SEFERLERİ 

İki ülke arasındaki önlemler kaldırıldığından seferlerin yeniden başladığı bildirildi. Sağlık ve ülkeye giriş protokollerinin müteakip bildirilerle duyurulması beklenmektedir.

Yunanistan deniz seyahati: Ticari yatlar

Geminin bayrağı veya taşıma kapasitesi ne olursa olsun ve kırk dokuz (49) yolcuya kadar, Yunanistan Kavala; Midilli; Sakız Adası; Vathi ve Pythagoreio, Samos; Myrina, Limni; Simi; Skala, Patmos; Meis’in yanı sıra Kos ve Rodos limanlarına girişlere izin verilmiştir.

Yunanistan deniz seyahati: Özel yatlar

Geminin bayrağı veya taşıma kapasitesi ne olursa olsun ve kırk dokuza (49) kadar yolcu taşıyan gezi tekneleri ve turist tekneleri, Yunanistan'ın Kavala; Midilli; Sakız Adası; Vathi ve Pythagoreio, Samos; Myrina, Limniler; Simi; Skala, Patmos; Kastellorizo; Kos ve Rodos Limanlarına girişlere izin verilmiştir.

Yunanistan deniz seyahati: Sağlık Talimatları

Seyahat edenlerin, ülke vatandaşlıklarına ve aşılı olup olmadıklarına veya Covid-19 geçirip geçirmediklerine bakılmaksızın, Yunanistan'a girişlerinden 72 saat önce yapılan moleküler PCR testinden veya varışlarından 24 saat önce yapılan hızlı (antijen) testten, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca veya Rusça dillerinde akredite bir test laboratuvarı tarafından verilen negatif test sonucunu basılı veya elektronik ortamda göstermesi gerekmektedir.

Detaylı bilgi için 0212 334 28 28 numaralı hattan destek alabilirsiniz.