Türk Hava Yolları: Evcil Hayvan Taşıma Ücretleri

THY Evcil Hayvan Taşıma Ücretleri Ne Kadar?

Türk Hava Yolları evcil hayvan taşımacılığı hakkında araştırma konusu olan tüm detayları aşağıda topladık.

Dış hat seferlerinde (TR Çıkışlı, TR Varışlı, Transit, Stopover Yapılan ve 5. Trafik Hakkı Bulunan Seyahatler) evcil hayvan taşımacılığına ilişkin uygulama esasları bildirilmiştir.

07 Ocak 2023 tarihi itibariyle yapılacak ücretlendirmelerde geçerli olmak üzere, dış hat evcil hayvan taşımacılığında geçerli ücret seviyeleri revize edilerek aşağıdaki ücretler geçerli olacaktır.

Uçaklarımızda hem yolcu kabinlerinde hem de kargo kompartımanlarında sadece kedi, köpek ve küçük ötücü kuşlar (saka kuşu, muhabbet kuşu ve kanarya) taşınabilir.

Evcil hayvan hesaplamalarında kullanılan bölgeler Grup A, Grup B ve Grup C olarak üç kategoriye bölünmüştür. Bu bölgeleri ekte bulabilirsiniz.

Kabinde taşınan evcil hayvan (PETC) 0-8KG aralığı tek bir kategori olarak kabul edilirken, kargo kompartımanında taşınan evcil hayvan (AVIH) ise hafif: 0-23KG, orta: 24-32KG, ağır: 33KG+ şeklinde üç ağırlık kategorisine ayrılmıştır.

EVCİL HAYVAN ÜCRETLENDİRMESİ

1.Kabinde ve Kargo Kompartımanında Taşınan Evcil Hayvan Ücretlendirmesi (PETC/AVIH):

Yolcu beraberindeki evcil hayvan, serbest bagaj hakkına dahil değildir ve ücrete tabiidir.

Evcil hayvan kafesi ile birlikte tartıldığında ağırlığı 0-8KG aralığında ise PETC (Pet in Cabin) olarak kabul edilir ve kabinde yolcuyla beraber seyahat eder.

Kafesi ile birlikte ağırlığı 8KG üzerinde olan evcil hayvanlar ise AVIH (Animal on Hold) olarak kabul edilir ve uçak altında seyahat etmesi gerekir. Kafesiyle birlikte ağırlığı 0-8KG aralığında olup, taşıma kuralları gereği uçak altında taşınması gereken evcil hayvanlar da AVIH olarak kabul edilir, bu şekilde ücretlendirilir.

Evcil hayvan ücreti, her bir kafes başına alınır. Seyahat edecek bir yolcunun beraberinde bir kafes içinde iki adet kedi varsa, her bir kedi için değil, yalnızca kafes başına ücret alınır.

a)TR Varışlı/Çıkışlı Evcil Hayvan Ücretleri:

TR Varışlı/Çıkışlı Evcil Hayvan Ücretlere ulaşmak için TIKLAYINIZ

b)Transit Taşımalarda Geçerli Evcil Hayvan Ücretleri

Transit Taşımalarda Geçerli Evcil Hayvan Ücretlere ulaşmak için TIKLAYINIZ.

2.Stopover Yapılan Uçuşlarda Evcil Hayvan Ücretlendirmesi:

Seyahatin herhangi bir noktasında Stopover var ise, ücretlendirme Stopover yapılan noktaya kadar ayrı, Stopover'dan sonra varış noktasına kadar ayrı şekilde hesaplanır. Tahsil edilecek tutar ikisinin toplamıdır. Ayrı ayrı hesaplamalar yapılırken her bir seyahat kendi kategorisinde değerlendirilir ve yayında yer alan PETC/AVIH tablolarına göre hesaplama yapılır.

Örnek 1; FRA-JFK arası PETC ile seyahatlerde, FRA-IST arası 65 USD, IST-JFK arası ise 185 USD hesaplanır.

Tahsil edilecek tutar ikisinin toplamıdır (65 USD + 185 USD=250 USD).

Örnek 2; FRA-JFK arası AVIH ile seyahatlerde, FRA-IST arası ağırlık kategorisine göre 0-23KG: 130 USD, 24-32KG: 150 USD, 33KG+: 190 USD, IST-JFK arası ise 0-23KG: 370 USD, 24-32KG: 440 USD, 33KG+: 550

USD hesaplanır. Tahsil edilecek tutar ikisinin toplamıdır (0-23KG: 500 USD, 24-32KG: 590 USD, 33KG+: 740 USD).

3.5. Trafik Hakkı Bulunan Seferlerde Evcil Hayvan Ücretlendirmesi:

5. Trafik evcil hayvan ücretlendirmesi, TR-Grup A arasındaki seyahatlerde uygulanan evcil hayvan ücretlendirmesi gibi olacaktır.

Tabloya ulaşabilmek için TIKLAYINIZ.

4. Interline Seferlerde Evcil Hayvan Ücretlendirmesi:

Mevcut ücretlere aşağıdaki ücretler eklenerek Interline ücretler hesaplanır.

Interline Seferlerde Evcil Hayvan Ücretlendirmesine ilişkin tabloya erişmek için TIKLAYINIZ.

Seyahatlerinizle ilgili tüm sorularınız için 0212 334 2828 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.