Tayland Uçak Bileti Fiyatları

Tayland Uçak Bileti

Tayland uçak bileti almadan önce seyahat edeceğiniz ülke hakkında bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Tayland uçak bileti fiyatları yazımızda sizler için önemli bazı bilgileri araştırdık.

Tayland, Güneydoğu Asya ülkesidir. Tayland’ın başkenti Bangkok ve para birimi Tayland Bahtı’dır. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir. Batıda Myanmar, kuzeyde Laos, doğuda Kamboçya ve güneyde Malezya ile komşu olan Tayland, yüzölçümü bakımından dünyanın 51. ülkesidir. Birbirinden harika tropik adaları ve göz alıcı Budist tapınaklarıyla seyahat severlere muhteşem bir gezi yaşatan ülkede görülmesi gereken pek çok bölge vardır. Tarihi, eşsiz sahilleri, mutfağı ve özellikle Thai masajı gibi kendine has pek çok özelliğiyle her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. En güzel seyahat bölgelerinden bir olan Tayland eğlence dolu yaşamı, nefis lezzetler içeren mutfağı ve mimari özellikleri ile ziyaretçiler tarafından sık sık tercih edilen bir yerdir. Cezp edici güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı olan ülkede gelenekselliği ve modernliği birleştiren görünümüyle Bangkok, Budizm'e ve Asya kültürüne ilgili olanlar için muhteşem bir destinasyon. Bangkok'ta görülecek yerler içerisinde Siam Meydanı, Wat Phra Kaew Tapınağı, Çin Mahallesi, Sri Guru Singh Sabha Tapınağı, Wat Arun Şafak Tapınağı ve Tayland Ulusal Müzesi karşımıza çıkmaktadır.

Phuket Adası, göz alıcı manzaralara sahip plajları, inanılmaz eğlencelerin olduğu gece hayatı ve dalış severler için sualtı yaşamıyla kendine hayran bırakıyor. Haad Jomtien, Haad Naklua ve Haad Pattaya gibi eşsiz plajları turistlerin en önemli ziyaret noktalarındandır. Aynı zamanda Viharn Phra Mongkol Bopit, Wat Vhedi Luang, Wat Phanan Choeng, Wat Phra Sanphet, Ayutthaya Tapınakları, Wat Phrathat Tapınağı ve Wat Chiang Tapınağı gibi pek çok eski tapınağın bulunduğu bölgeleri ziyaret edebilirsiniz. Tayland uçak bileti fiyatları, hangi havaalanları kullanılır, kaç saatte Tayland’a gidilebilir gibi konuyla ilgili önemli tüm detayları bir araya getirdik. Eğer siz de bu ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız bütün sorularınızın yanıtlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Tayland Uçuş Bilgileri Hakkında

Tayland uçak bileti için Türkiye ile Tayland arasında her gün binden fazla sefer yapılmaktadır. Tayland şehirlerine en çok uçuş yapılan şehirler; İstanbul, Riyad ve Dammam. Türkiye ve Tayland arasında sefer gerçekleştiren hava yolu şirketleri; Türk Hava Yolları, Singapore Airlines, KLM, Emirates, Air France, Lufthansa, Etihad Airways, Qatar Airways All Nippon Airways ve Austrian Havayollarıdır. En sık kullanılan rota İstanbul - Bangkok olup Qatar Airways ve Emirates bu güzergâhta en sık uçuş yapan hava yollarıdır. Ülkemizden, Tayland sınırlarına dokuz farklı yere uçuş düzenlemektedir; Bangkok, Chiang Mai, Krabi, Lampang, Phuket, Chiang Rai, Ko Samui, Sukotay ve Trat. İstanbul Havalimanı’ndan (IST) başlayan uçuşlar Bangkok’taki Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’na (BKK) yaklaşık 10 saat sürmektedir. Aktarmalı uçuşların süresi varış noktanıza bağlı olarak değişiklik gösterir. 

Tayland Uçak Biletini Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Tayland uçak bileti alırken bilet kurallarını ve aynı zamanda gizlilik politikası bölümünü okuyunuz.
  • Check-in işlemlerinizi uçuşunuzdan önce bitirmeniz ve uçuştan minimum 2 saat önce havaalanında olmanız gerekir. Check-in işlemlerini havayolunun online menüsünden yapabilirsiniz.
  • Yurt dışı gezilerinden önce seyahat sigortasını unutmayınız.

Tayland Uçak Bileti Fiyatları

İstanbul Taylanduçak bileti fiyatları en uygun tek yön uçuşu ortalama 8.511,37 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. En uygun fiyatlı Tayland uçak bileti fırsatlarını kaçırmamak için en yoğun dönemler 75 gün diğer dönemler için 30 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı veya rezervasyon yaptırmalısınız. Türkiye Tayland uçak bileti fiyatları sezonlara bağlı olarak değişebilmektedir. Ekim, Aralık ve Kasım ayları Tayland’a gitmek için yüksek fiyatlı dönemlerdir. Bu zamanlardaki fiyatlar senenin diğer dönemlerinden daha pahalıdır. Daha uygun fiyatları bulabileceğiniz aylar ise; Ocak, Şubat ve Mart. Ucuz Tayland uçak bileti fiyatları dönemsel olarak değişiklik gösterir. Tayland’a hangi tarih aralığında gideceğinize karar veremiyorsanız, tropikal iklimin görüldüğü bölgede muson yağmurlarına göre değişen hava durumunu inceleyebilirsiniz. Muson yağışlarının fazla yaşanmadığı kasım ve mart ayları arasında, sıcaklıklar ortalama derecede seyrediyor. Dolayısıyla Bangkok ve Pattaya gibi Tayland’ın birçok bölgesini gezmek için ideal bir zaman diyebiliriz. Muson yağışlarının yaşandığı dönem haziran ve ekim ayları arasıdır. Bu aylarda yağışlar fazla olduğu için bazı adalara ulaşım durabiliyor. Tayland uçak bileti fiyatları Kasım ayında oldukça artıyor çünkü yağmurlu sezonun bitişiyle turistler bölgeye akın etmeye başlıyor. Bu yüzden seyahat planınız için kasım ayını düşünüyorsanız Tayland bilet rezervasyonunuzu çok önceden yapmalısınız.

Tayland'a Nasıl Gidilir?

Tayland'da yer alan Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanına ülkemizden ve dünyanın pek çok noktasından direkt uçuş imkânı vardır. Türkiye'den yaklaşık 10 ila 18 saatte ulaşılan Tayland birbirinden önemli noktaları sayesinde turistik bir merkez olarak görülmektedir. Tayland uçak bileti fiyatları iki ülke arasındaki fırsatlara göz gezdirmeniz için oldukça fazla alternatif bulunduruyor. Tayland seyahati için, Türkiye'den Tayland uçak bileti THY ile direk Bangkok ve Phuket uçuşlarına bakabilirsiniz. Bu uçuşlar yüksek fiyatlı olsa da bazı dönemler kampanyalar düzenlenebilmektedir. Fakat eğer Türkiye'de değil de Avrupa'da yaşıyorsanız o zaman daha farklı seçenekleri düşünebilirsiniz.  Qatar Airways ve Emirates gibi firmaların aktarmalı uçuşları vardır ve birbirleriyle rekabet ettikleri için fiyatlar uygun olabilmektedir. Son olarak Tayland uçak bileti için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeye ihtiyaçları yoktur. 

Sıkça sorulan sorular

Ucuz Tayland uçak bileti nereden alınır?

Sonfiyat.com'dan en son fiyata ucuz Tayland uçak bileti satın alabilirsiniz. Üstelik taksit seçenekleriyle ödeme kolaylığı da var!

Tayland uçak bileti fiyatları ne kadar?

Tayland uçak bileti fiyatları dönem dönem değişiyor. Bu nedenle kampanyaları takip etmekte fayda var. Ya da Sonfiyat.com'dan biletinizi taksitle alabilirsiniz.