• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Seyahat / 
  • Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilenler

Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilenler

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Seyahat Sigortası, gerek iş amaçlı gerekse tatil amaçlı olarak gerçekleştirilen seyahatlerde kişileri seyahatleri boyunca karşılaşacağı bazı risklere karşı teminat altına alan sigorta ürün ve seçenekleridir.

Seyahat Sağlık Sigortası Ne Zaman Yapılır?

Seyahat Sigortası poliçesinin seyahat başlamadan önce düzenlenmesi gerekmektedir. Yurt dışına yapılacak olan seyahatlerde Türkiye gümrük kapısından çıkmadan önce poliçenizi temin edebilirsiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Alınır?

Gulf Sigorta ile olan iş birliğimiz kapsamındahttps://www.gulfsigorta.com.tr/teklif/seyahat-saglik-sigortasi?refid=sonfiyat adresini tıklayarak ulaşacağınız Gulf Sigorta web sitesinden poliçenizi satın alabilirsiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mudur?

Seyahat Sigortası poliçesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, bazı ülkelere yapmış olduğu vize başvuru işlemleri sırasında, örnek olarak Schengen Ülkeleri’ ne yapılan başvurularda, zorunlu olarak talep edilmektedir. Zorunlu olmayan durumlarda ve diğer ülkelere yapılan seyahatlerde ise seyahat başlamadan önce isteğe bağlı olarak poliçe alınabilmektedir.

Seyahat Sağlık sigortası Neleri Kapsar?

Seyahat Sigortası kişilerin seyahatleri sırasında karşılaşabilecekleri ani ve beklenmedik bazı risklere karşı teminat altına almaktadır. Seçilen plana ve kapsama bağlı olarak teminatlar ve teminat limitleri farklılık göstermektedir.

Sıkça sorulan sorular

Seyahat sağlık sigortası ne işe yarar?

Seyahat sigortası, seyahatiniz öncesi planlanır ve seyahatiniz boyunca yaşanabilecek olumsuzluklara karşı size teminatta bulunur. Böylece seyahatiniz daha emin ve konforlu bir hale gelir.

Seyahat sağlık sigortası ne zaman başlar?

Seyahat sağlık sigortası yurt dışı seyahatler için planlanmışsa, pasaport ile yurt dışına çıktığınız an başlar. Yurt dışına çıktığınız pasaportla tespit edildiği andan itibaren seyahat sağlık sigortanız çalışmaya başlar.

Seyahat sağlık sigortası ne zaman biter?

Seyahat sağlık sigortası yurt dışı seyahatler için planlanmışsa, pasaport ile yurt içine girdiğiniz an biter. Yurt içine girdiğiniz pasaportla tespit edildiği andan itibaren seyahat sağlık sigortanız bitmiş olur.