• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Seyahat / 
  • Seyahat Severlere Meslek Önerileri

Seyahat Severlere Meslek Önerileri

Seyahat Ederken Çalışabileceğiniz Meslekler

Seyahat severlere 10 meslek önerisinde bulunacağımız ve bütün merak ettiklerinize ulaşabileceğiniz bir yazı hazırladık. Meslek seçimi çocukluktan başlayıp gençliğe uzanan, hatta orta yaşlarda dahi yaşamımızın gündem konularından biri olabilen zorlu bir sürece dönüşebiliyor. Pek çok meslekler var ki bazısında ömür bilgisayar başında geçiyor, bazısında bir odada veya dükkânda yıllar geçirmek zorunda kalınıyor. Bazı meslekler ise herhangi bir yükselme vaat etmiyor. Ve genellikle yaşamımız akıllarımıza bu tarz meslekleri getiriyor. Fakat siz yerinde duramayan, cıvıl cıvıl ve oldukça enerjili bir kişiyseniz bu meslekler size göre olmayabilir. Günümüzde dünya genelinde hem gezip hem de eğlenirken para kazanabileceğiniz çok sayıda meslek var. Bu sayede gezebiliyor ve para kazanabiliyorsunuz. Dolayısıyla enerjiniz, hayat sevinciniz de size kalmış oluyor. Seyahat etmeyi herkes sever. Yeni yerler keşfetmenin, yeni kültürler, coğrafyalar tanımanın tadı gerçekten pek az şeyde bulunur. Fakat ne yazık ki maddi yetersizliklerden ve çalışma yaşamının yoğunluğundan buna istediğimiz zaman fırsat bulmak oldukça güçtür. Seyahat severlere 10 meslek önerisi yazımızda tüm merak ettikleriniz sizleri bekliyor.

1) Turist Rehberliği

Seyahat ederken aynı zamanda para kazanmanın en kolay yollarından biri turist rehberliği denilebilir. İstediğiniz bir yerde yaşadığınızı ve turistlere o bölgeyi tanıttığınızı düşünün. İstediğiniz zaman, istediğiniz yerin istediğiniz şehrinde bulunabilirsiniz. Yeni kişiler tanıyabilir, dilinizi geliştirebilir ve sık sık seyahat edebilirsiniz. Enerjik, konuşkan bir yapınız varsa turist rehberi olmak oldukça cezbedici. Seyahat tutkusu ve merak yaşamınızı kazanmak için gerçekten en güzel yollardan biridir. Özellikle kendinizi yabancı dil konusunda geliştirirseniz, o kadar iyi bir duruma gelirsiniz. Birbirine yapısal bir şekilde benzeyen dillerden birini öğrendiğinizde devamı çok daha kolay olacaktır.  Aynı zamanda bu meslek sayesinde sadece ülke dışında yapılmak zorunda da değil tabi ki yurt içinde de her yeri gezme fırsatı bulabilirsiniz. Turist rehberliği yaparak dünyayı gezebilir, birçok bilgi öğrenebilir ve aynı zamanda gezerken para kazanabilirsin.  Girişken ve dışa dönük biriyseniz bu meslek sizin için uygun olabilir. Konuşkan ve yaşadığınız yeri seven biriyseniz turist rehberliğinden başka bir mesleği düşünmeyin.

2) Seyahat Yazarı

Yazmayı çok seviyor ve keyif alıyorsunuz fakat bunu nasıl bir gelir kaynağı olacağını bilmiyorsunuz. Ayrıca seyahat etmek de sevdiğiniz şeyler arasında yer alıyor. O zaman harekete geçin. Gezdiğiniz yerlerle ilgili yazılar yazabilir ve yazılarınızı satabilirsiniz. Gazete veya dergi yazılarınızı almak isteyebilir. Düzenli bir biçimde iyi gezi yazıları yazan kişiler birçok yayının ilgisini çekecektir. Aynı zamanda yemek, kültür sanat, turizm, sosyoloji ve ekonomi gibi birçok alanda özellikle okuduğunuz alan ise buna dair seçenekler bulunabilir. Örneğin finans eğitimi aldıysanız ekonomi dergileri için birçok yazı yazabilirsiniz. Seyahat giderleriniz de kuruluş tarafından karşılanır.

3) Uçuş Görevlisi

Her yeni güne farklı bir ülkede ya da şehirde başlamak istiyorsanız bu meslek tam olarak sizin için olabilir. Seçiminizi uçuş görevlisi olmaktan yana kullandığınız zaman bir bölgede uzun kalmanız mümkün olmayacak. Dolayısıyla seyahat etmek için zamana ve diğer bahanelere de gerek kalmayacaktır. İnsanlarla iyi bir iletişim kurabiliyor ve uçmayı da seviyorsanız uçuş görevlisi olabilirsiniz. Bu sayede uçak biletine de para ödemeyecek hatta para kazanarak seyahat edeceksiniz. Bu meslek gezmeyi çok seven kişiler oldukça iyi bir meslek. Bir gün Kanada’da diğer gün İsviçre’de olduğunuzu ve bunu sık sık yaptığınızı bir düşünün. İnsanlarla iyi anlaşmanız ve havayolları firmalarının müşteri hizmeti konusundaki beklentilerini karşılamanız durumunda oldukça keyifli olan bu mesleği yapabilirsiniz. Faklı çalışma koşullarını ve eğlenceli bir hayat tarzını beklemek hakkınız olacaktır. Fakat elbette göründüğü kadar kolay bir meslek değildir. Ama seyahat tutkunlarına göre bir meslektir. Aynı zamanda aileniz ve sizin için indirimli uçak biletleri de cabası.

4) İngilizce Öğretmeni

İngilizce, dünyanın pek çok yerinde geçerliliği olan bir dildir. Hangi ülkeye giderseniz gidin kesinlikle İngilizce bilen birileri ile karşılaşırsınız. Bu yüzden İngilizce bilmek seyahatlerin önünü açmaktadır. Global bir dil olması ile dünya üzerindeki birçok birey İngilizce öğrenmek istiyor. Siz de istediğiniz yere gidebilir ve yetkinliğine sahip olduğunuz dili başkalarına öğretebilirsiniz. Dil öğreterek alacağınız ücretle seyahatlerinizi rahatlıkla finanse edebilirsiniz. İngilizce öğretmeni olmak gerekli koşullar sağlandığında dünyanın her yerinde öğretebilmek demektir. Bu da sürekli seyahat etmeyi ve seyahat ederken para kazanmayı da sağlamaktadır. Bu meslek yaşayacağınız yere göre değişkenlik gösterecektir. Örneğin Asya ülkelerinde bu mesleği kolaylıkla yapabileceğiniz yerler bulabilirsiniz ama aynı durum bazı ülkeler için geçerli olmayabilir. İngilizce öğreterek para kazanabilir ve seyahatinizi istediğiniz şekilde uzatabilirsiniz. Bulduğunuz her iş olanağı size kazanç sağlamayacak olsa da kalacak yer ve yemek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Anlaşmanızı ihtiyaçlarınıza göre yapabilirsiniz.

5) Fotoğraf-Video Sanatçısı

İçerisinde bulunduğumuz zamanda dijitale aktarılan işler özellikle önem kazandı. Görsele dayalı olan bu işler, dijital dünyanın elbette vazgeçilmezleri arasında kendini gösteriyor. İnsanlar çeşitli konumlarda çekilmiş pek çok görsele bakmayı ve bunları desteklemeyi seviyor. Bu sayede seyahat ederek fotoğraf sanatçılığı yaparak para kazanmak mümkün. Seyahat ederken çekeceğiniz en iyi fotoğraflarınızı satabilirsiniz. Ve gezdiğiniz yerleri tanıtan videoları da ticari bir ürün olarak kullanabilirsiniz. Dünyayı gezip çektiğiniz filmleri ve videoları online şekilde satabilirsiniz. Fakat başlangıçta küçük bir yatırım gerekli olsa da bunu bir meslek haline getirmek çok iyi bir fırsat olacaktır.

6) Devletle Bağlantılı İşler

Dünyanın pek çok yerine kurumsal seyahat etmek ve bunu yaparken de aynı zamanda kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız devletle bağlantılı bir kurumda veya doğrudan devlet kurumunda çalışabilirsiniz. Üniversitelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi gibi bazı bölümlerinden mezun olunca devlet kurumlarına başvuru yapabilirsiniz. Dış ticaret ve dışişleri gibi bazı departmanlarda görev almanız mümkün. Bu işi icra ederken seyahat edeceğiniz bölgeye karar vermeye sahip olmasanız da kurumsal seyahat etmek kaçınılmazdır. Ayrıca bütün kurumsal seyahat giderleri devlet tarafından karşılanır. Siz ise maaşınızı alırsınız. Gerçekten macera arıyorsanız bu iş tam olarak size göre.

7) İnşaat Mühendisi

İnşaat mühendisleri, belirli bir yerde çalışabildiği gibi devamlı olarak seyahat halinde olabilecekleri işlerde de çalışabilir. Projeye göre ilerleyen mühendisler, çeşitli konumlardaki projelere göre seyahat edebilir. Bu sayede iş seyahati olarak pek çok yere seyahat etme olanağı elde edilebilir. Fazladan maddi bir yükü olmayan bu geziler, mühendisliğin olumlu yönleri arasında bulunuyor. 

8) Gemi Çalışanı

Gemi çalışanı denilince ilk aklınıza şehir içi vapurlar gelmesin. Bir cruise gemisi veya yük gemisi size pek çok seyahatin kapılarını açar. Cruise gemileri, tatil için hazırlandığından bu gemilerde çalışarak pek çok bölgeye seyahat etme olanağı bulabilirsiniz. Ayrıca seyahat ederken eğlenme fırsatı da yakalayabilirsiniz. Aslında hem çalışırken eğlenme hem de eğlenirken seyahat etme gibi bir şansı gemi çalışanları için söz konusudur.

9) Sokak Sanatçılığı

Sokak sanatçıları, birçok ülkede oldukça seviliyor. Bu sayede seyahat boyunca yeteneğinizi maddi gelir kaynağına dönüştürebilirsiniz. Yapmanız gereken sokağa çıkmak ve yeteneğinizi göstermek. Sokak ressamlığı yapabilir, dans edebilir veya şarkı söyleyebilirsiniz. Dolayısıyla seyahat tutkunuzu ve sanatçı kişiliğinizi aynı anda besleme olanağı elde edersiniz. 

10) Freelance İşler

Seyahat edebilmek için genellikle senelik izin bekleniyor veya tatil hafta sonuna sıkıştırılıyor. İşte bu yüzden freelance çalışmak iyi bir tercih olabilir. Freelance olarak yapabileceğiniz meslekler; online mimarlık desteği, web tasarım hizmeti ve sosyal medya uzmanlığı gibi. Bu sayede istediğiniz yerden para kazanabilir ve seyahat etme olanağına sahip olabilirsiniz. Seyahat severlere 10 meslek önerisi yazımızda siz de kendinize en yakın mesleği seçebilir iş hayatını sadece bir ofis üzerinden değil farklı yerler ile çeşitlendirebilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

En iyi meslek önerileri nelerdir?

En iyi meslek önerileri konusunda bir seyahat portalı olarak; seyahat ederken çalışabileceğiniz meslekleri öneririz. Pilot, İngilizce öğretmeni, tur rehberi, hostes gibi mesleklerde hem gezebilir hem de çalışabilirsiniz.

Seyahat ederken çalışabilir miyiz?

Seyahat ederken çalışmak herkesin hayali. Seyahat ederek yapılabilen işler sayesinde çok daha eğlenceli bir çalışma ortamınız olabilir. Örneğin bir fotoğraf sanatçısı olsanız, hem gezip hem de çalışabilirdiniz, bu harika bir şey!

Seyahat ederken freelance çalışabilir miyiz?

Freelance çalışanlar seyahat ederken çalışmak konusunda özgür! Çünkü istediği yerde bilgisayarını açabilir ve işini çözebilir. Aslında kişinin bilgisayarı ofisi gibidir ve nereye giderse peşinden gelebilir!