• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Seyahat / 
  • THY: Seçimler İçin Uçak Bileti İşlemlerinde İade Hakkı

THY: Seçimler İçin Uçak Bileti İşlemlerinde İade Hakkı

14 Mayıs Seçimler İçin Bilet İşlemlerinde İade Hakkı

Seçimlerin yaklaşması kişilerin seyahat planlarında değişiklik yapmalarına, birtakım düzenlemelere gidilmesine sebep oluyor. Birçok kişi, seçim günü uçak bileti iptali seçeneklerini konuşuyor. Bu noktada ise ilk açıklama THY tarafından geldi. ‘’Türk Hava Yolları (THY), 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde oy kullanmak amacıyla seyahatlerinde değişiklik isteyen yolculara iade, bilet süresinin uzatılması ve rezervasyon koşullarında ilave haklar getireceğini duyurdu’’

Birçok seyahat severin, iş seyahatlerini sık sık düzenleyenlerin dikkatini çekecek bu konu için sizlere detaylı bilgi sunmak istedik. Türk Hava Yolları’nın duyurusuna göre; 14 Mayıs seçim günü, isteyenler uçak bileti iptali yapabilecekler. Bu doğrultuda da iade talep edebilecekleri gibi, birçok ilave hakka da sahip olacaklar.

Türk Hava Yolları Seçim Günü Bilet İptaline Yönelik Resmi Açıklama

14 Mayıs tarihini içeren seyahatler için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yolcularımıza bilet işlemlerinde kullanabilmek üzere ilave haklar tanımlanmıştır. Buna göre;

10 MART 2023  ve öncesinde düzenlenmiş biletler için  07 MAYIS 2023 - 21 MAYIS 2023 (Dahil) arasındaki seferlere kayıtlı  TEK YÖN  veya  14 MAYIS 2023  tarihini kapsayan GİDİŞ/GELİŞ seyahatleri olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yolcularımız, 21 MAYIS 2023 (Dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla:

1) Yeni seyahat tarihlerini aynı IATA bölgesinde 31 Mart 2024 tarihine kadar olan  seferlere almaları kaydıyla Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır.

2) İade talepleri:

a) Hiç kullanılmamış biletler kesintisiz iade yapılacaktır.

b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi ücretsiz yapılacaktır.

3) Bilet süresinin uzatılması:

Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 31 MART 2024 (Dahil) tarihine kadar uzatılabilecektir.

4) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları ve Anadolujet tarafından icra edilen seferlerde geçerli olacaktır.

5) Söz konusu işlemler TK Satış Ofislerinden, Çağrı  Merkezinden ve   Web sitesi üzerinden geri bildirim  formu düzenlenerek yapılabilecektir.

Detaylı bilgi için 0212 334 2828 numaralı hattımızdan faydalanabilirsiniz.