• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Covid 19 / 
  • Ocak Ayının En Güzel Uçuş Noktaları

Ocak Ayının En Güzel Uçuş Noktaları

Ocak Ayı Tatil Rotası

Ocak Ayının En Güzel Yurt İçi Uçuş Noktaları

Kış mevsimi artık geldi. Havalar ne kadar soğuk olursa olsun bu zamanlarda da seyahat etmek istiyor olabilirsiniz. Dolayısıyla zihninizde ilk canlanan soru ocak ayının en güzel yurt içi uçuş noktaları nelerdir, olabilir.

Bu mevsimde aslında kalabalığın çok daha az olduğu bölgeler seyahat severler için oldukça çekici. Çantanızı hazırlamaya başlamadan önce nereye gitmeye karar vereceğinize yardımcı olacak bazı uçuş noktalarını derledik. Dolayısıyla ocak ayı tatil yerleri düşünenler için bu öneriler oldukça faydalı olacaktır. Kış aylarında günler gittikçe kısalıyor ve havalar soğuyor. Fakat bu durum seyahat etmek, yeni şehirler gezmek ya da keşfetmek için elbette engel değil. Aslında tatil denildiğinde birçok kişinin aklına çoğunlukla yaz ayları geliyor. Kış aylarında da tatil yapmanın kendine göre oldukça fazla avantajı ve keyfi vardır. Hem daha uygun fiyatlarla dilediğiniz yurt içi uçuş noktaları görebilirsiniz hem de fazla kalabalığa denk gelmeden tatilinizin tadını varabilirsiniz. 

Kış tatilinin fırsatlarından yararlanmak isteyen ve henüz uçak bileti almamış kişiler için ocak ayında gidebileceğiniz şehirler hakkında bir araştırma yaptık. Ocak ayı tatil önerileri için seyahat edebileceğiniz en iyi 8 rotayı listeledik. Bu listemizde hem kış tatili için gidebileceğiniz hem de kış tatili dışında gezebileceğiniz rotalar mevcut. Ocak ayında bir seyahat planı yapıp 2023’e harika bir başlangıç yapmak istiyorsanız kesinlikle içeriğimiz tam size göre. Bu yazımızda ocak ayının en güzel yurt içi uçuş noktaları hangi şehirlerdedir, nerelere gidilmelidir gibi önemli noktaları sizler için araştırdık. Kış tatilini yansıtan uygun uçak bileti bulabileceğiniz en iyi bölgeleri bir araya getirdik. Siz de bu yerleri inceleyebilir ve tatil planınız için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Merak ettiğiniz bütün detaylar yazımızda sizleri bekliyor.

1) Palandöken, Erzurum

Türkiye’de kış tatili denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Palandöken, Erzurum’un güneyinde yer almaktadır. Türkiye’deki en iyi kayak noktalarından biri olarak görülen Palandöken, kış sporları tutkunları için harika güzergâhlardan biridir. Anadolu’da anlatılan pek çok hikâyede ismi geçen bölge, sahip olduğu görkemiyle de öne çıkıyor. Ülkemizin en çok tercih edilen kış sporları merkezlerinden olan Palandöken bu sezon sizi bekliyor. Aynı zamanda Erzurum’a kadar gelmişken bölgenin tarihi güzelliklerini mutlaka görmelisiniz. Uygun uçak bileti için erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmeyi unutmayın. Taksitle uçak bileti kampanyalarını da düşünebilirsiniz.

2) Uludağ, Bursa

Ocak ayında tatil yapılacak yerler arasında olan Uludağ, ülkemizin en sık ziyaret edilen bir başka kış turizmi bölgelerindendir. Bölgede yer alan oteller ve konaklama tesisleri oldukça kaliteli hizmet vermektedir. Seyahat severler için pek çok alternatif konaklama alanları mevcuttur. Uludağ’da kış festivallerinden eğlenceli partilere kadar her ziyaretçiye hitap eden bir organizasyon bulunmaktadır. Her bakımdan memnun kalacağınız kış tatil için Bursa’yı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra şehre gelmişken Uludağ Milli Parkını gezmeyi unutmayınız.

3) Sarıkamış, Kars

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kar kaplı çam ağaçlarının manzarasıyla Sarıkamış’a kesinlikle hayran olacaksınız. Aynı zamanda hem amatör hem de profesyonel kayakçılara uygun pistler de vardır. Bunun yanı sıra İnkaya Micingirt Kalesi ve Katerina Köşkü bölgenin gezilmesi gereken noktalarındandır. Uçak bileti almadan önce Sarıkamış’ı mutlaka listenize eklemelisiniz.

4) Bozdağ, İzmir

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alan Bozdağ, adeta bir cennet gibidir. Kış tatilini çam ağaçlarının o güzel kokuları ile yapmak isteyen seyahat severler için muhteşem bir seçenek. Bozdağ Kayak Merkezinin yanı sıra Gündalan Yaylası, Gölcük Gölü ve Çavdar Yaylası görülmesi gereken yerlerdir. Gölcük Gölü, ise eşsiz doğa manzaralarına sahiptir. Ayrıca bölgede kamp için alanlarda mevcut. Kamp alanları ve gölün çevresindeki restoranlar görülmeye değerdir. Gölcük, Ovacık, Gündalan, Çayır ve Çavdar kampa elverişli bölgelerdir. Bölge yeni keşifler ve kış kampı için mükemmel bir yerdir.

5) Uzungöl, Trabzon

Uzungöl, Trabzon‘da yer alan sahip olduğu doğal güzellikler sayesinde tatilciler için önemli bir güzergâh. Şehirde Karadeniz iklimi hâkimdir ve bölgede her dönem yağış alan yağmur ormanları vardır. Ayrıca bölge civarındaki bitki örtüsü oldukça zengindir. Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl muhteşem manzaraları ve huzur veren tabiatı ile her zaman mutluluk veriyor. Trabzon’a biletinizi almadan önce taksitle uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

6) Ayder Yaylası, Rize

Rize’de bulunan Ayder Yaylası, yaz aylarındaki bunaltıcı sıcaklardan kaçanları oldukça memnun ediyor. Ocak ayında seyahat etmek isteyenler için kaplıca suları ilgi çekiyor.  Çam ağaçları, göz alıcı manzarası ve kendine has evleri ile seyahat severlere görsel bir şölen sunuyor. Bunun yanı sıra Karadeniz yemekleri ve kültürü de cabası.

7) Kapadokya, Nevşehir 

Kapadokya’da yer alan peri bacaları, tam anlamıyla kartpostal gibi bir görüntüye sahiptir. Bu sayede oldukça tanınmıştır ve her sene bölgeyi görmek için pek çok kişi şehri ziyaret ediyor.  Özellikle ocak ayında bölgedeki peri bacaları kar yağışıyla beraber büyülü bir atmosfer sunuyor. Bu doğa harikasını görmek istiyorsanız, ocak ayı uçuş noktası için Kapadokya’yı tercih edebilirsiniz. Ayrıca balon turlarına katılarak bölgeye yukarıdan bakma fırsatına erişebilirsiniz. Derinkuyu, Acıgöl ve Kaymaklı gibi yeraltı şehirlerini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Göreme, Ürgüp ve Avanos’u ziyaret etmeyi unutmamalısınız.

8) Abant Gölü, Bolu

Ocak ayında gidilecek yerler arasında Abant Gölü, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlıdır. Göl doğal güzellikleri ve özellikle çam ağaçlarıyla isminden söz ettirmektedir. Ocak ayında adeta kartpostal gibi bir görünüme sahip olan Abant Gölü, güzel bir tatilin kapılarını açıyor. Aynı zamanda fotoğrafçılıkla ilgilenenler için harika bir yerdir. İstanbul ve Ankara gibi şehirlere yakın bir konumda yer alıyor. Bu yüzden pek çok kişi tarafında tercih edilmektedir.

Tüm seyahat planlarınızla ilgili sorularınız için bize 0212 334 2828 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.