Mayıs Ayı Balayı Önerileri

Mayıs Ayında Balayı Yapacaklara Öneriler

Mayıs ayı balayı önerileri arıyorsanız doğru yerdesiniz.  Belki yeni evlendiniz ya da evlenme planları kuruyor olabilirsiniz. Düğününüzün planını yaptıktan sonra balayı için yer seçmeniz gerekiyor. Balayı tatilinde unutamayacağınız bir tatil için mayıs ayında gidilebileceğiniz balayı rotalarını derlerdik.

Balayı için rotanızı belirlemeden nasıl bir tatil istediğinize karar vermelisiniz. Dinlenmek mi istiyorsunuz yoksa hareketli mi olsun? Bu sorunun yanıtını netleştirdiyseniz mayıs ayında gidilebilecek rotaları inceleyebilirsiniz. Ege ve Akdeniz’in rotaları mayıs ayında harika tatil fırsatları sunuyor. Ege Bölgesi’nde mayıs ayı balayı yerleri arasında Marmaris, Datça, Dalaman, Dalyan, Fethiye, Bodrum Çeşme, Kuşadası, Aydın, Balıkesir bulunuyor. Akdeniz Bölgesi için Alanya, Kemer, Adrasan, Side, Belek, Kaş, Kalkan bu ayda harika alternatifler sunuyor. Safranbolu ve Amasra ve Kapadokya mayıs ayı balayı önerilerimiz arasındadır.  Mayıs ayı balayı önerileri ile baharın güzelliklerini keşfetme zamanı. Baharın tadını çıkaracağınız rotalar ile hayalini kurduğunuz balayı tatilini gerçekleştirebilirsiniz. Mayısta balayı fırsatlarından yararlanmak isteyen ve kişiler için mayıs ayında gidebileceğiniz yerler hakkında bir araştırma yaptık. Mayıs ayı balayı önerileri için seyahat edebileceğiniz en iyi yerleri listeledik. Bu yazımızda balayı için en iyi balayı önerileri hangi şehirlerdedir, nerelere gidilmelidir gibi önemli noktaları sizler için araştırdık. Siz de bu yerleri inceleyebilir ve balayı planınız için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. 

Mayıs Ayı En İyi Balayı Rotaları

Düğün hazırlıklarının arasında bir de balayı tatili için yerleri araştırıyorsanız, mayıs ayı balayı rotaları sizleri bekliyor.

Bodrum

Bodrum doğal güzellikleri, koyları ve enfes yemekleri ile dünyada da ilgi gören turizm merkezleri arasındadır. Balayı tatili için popüler yerlerden biri olan Bodrum tabiatı, denizi ve eğlencesiyle pek çok otel alternatifi bulunuyor. Balayı için yerinizi ayırtabilirsiniz. Bodrum’un merkezinin dışında Turgutreis, Yalıkavak ve Türkbükü gibi bölgeler de tercih ediliyor. Derin maviliklerde muhteşem bir balayı sizi bekliyor olacak.

Marmaris

Her sene binlerce turiste ev sahipliği yapan Marmaris, benzersiz tatil merkezlerinden biridir. Mayıs ayında balayı için yer arayan çiftler, Marmaris’in eşsiz koylarını ve plajlarını mutlaka görmelidir. Hareketli bir tatil isteyen çiftlere merkezi, doğa ile huzur dolu bir balayı için Armutalan ve İçmeler gibi tatil beldelerini öneririz.

Datça

Muğla’nın sakin ilçesi Datça inanılmaz koyları, antik kentleri ile balayı için muhteşem bir yer. Mayıs ayında balayı için seçiminiz Datça ise çevresinde yer alan tatil rotalarını da ziyaret etmelisiniz. Sakin doğanın kollarında huzurlu bir balayı için Datça size göre olabilir.

Kuşadası

Türkiye’nin turistik bölgelerinden olan Kuşadası, harika plajlarının dışında eski uygarlıklara ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor. Mayıs ayında balayı rotası için ülkenin sakin liman kentlerinden olan Kuşadası’nı tavsiye ederiz. Balayı için çiftler çoğunlukla balayı için Kuşadası’nın merkezini seçiyor. Çünkü denize girmek, tarihi mekânları gezmek ve gece hayatının keyfini çıkarmak kolay oluyor.

Antalya

Antalya, mayıs ayında balayı tatili için ideal bir yer. Her sene birçok balayı çifti, tatil için Antalya’yı tercih ediyor. Şehirde balayı için çok fazla alternatif bulabilirsiniz. Hem sakin hem de eğlence dolu bir balayı için Antalya’da o kadar çok seçenek var ki. Muhteşem tabiatı, tarihi, koyları ve gece hayatı ile kendine hayran bırakıyor. Mayıs ayında balayı için çiftleri harika koylar, masmavi deniz ve yemyeşil bir tabiat bekliyor.

Kapadokya

Türkiye’nin muhteşem yerlerinden biri olan Kapadokya, balayı çiftleri için harika bir seçenek sunuyor. Kapadokya bahar ayları için oldukça ideal bir rotadır. Taş yapıları ile eşsiz bir atmosfer yakalayacağınız bölgede harika vakit geçirme fırsatı bulabilirsiniz. Mayıs ayı balayı önerileri arasında Kapadokya’ya gittiğinizde vadi turları yapmayı ihmal etmeyin. 

Kıbrıs

Mayıs’ta Kıbrıs düşünüyorsanız plajları, gece hayatı ve tarihiyle bu rota için harekete geçme zamanı. Bu dönemde Kıbrıs da tatil yapmak isteyenler için Girne ve Lefkoşa bölgeleri harika. Balayı tatilinizde eşsiz gün batımını izleyebilir ve doğa yürüyüşlerine katılabilir, eğlenceli anlar geçirebilirsiniz.  Kıbrıs’a gittiğinizde camileri, kiliseleri ve müzeleri de görmeyi ihmal etmeyin.

Çeşme

Mayıs ayında balayına çıkmayı planlıyorsanız kaleleri, koyları ve plajlarıyla hayran bırakan Çeşme size göre bir yer. Tarihi ve doğal güzellikleri ile bölgede balayınızda keşfedebileceğiniz birçok yer bulunuyor. Muhteşem anılar biriktirebileceğiniz tatilinizde Çeşme’nin merkezde ya da Alaçatı’da konaklayabilirsiniz. 

Fethiye

Mayıs ayında balayı önerileri için Fethiye harika bir alternatif. Deniz, kum ve güneş için doğru yerdesiniz. Balayı için Fethiye harika bir seçim çünkü koyları, denizi, ormanları ve kanyonları ile doğayla iç içe bir tatil sunuyor. 

Ayvalık

Ayvalık, balayı tatili için harika bir yer. Muhteşem bir balayı için Ayvalık’ı tercih edebilirsiniz. Bölge su sporları, bisiklet ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler sunuyor. Ayrıca küçük ve şirin bölgede eşsiz manzaraları ile hayal ettiğiniz balayını yaşayabilirsiniz.

Maldivler

Maldivler, tam olarak tropikal bir cennet. Beyaz kumlu plajları, hindistan cevizi ağaçları, bungalovları ile Maldivler, eşsiz bir balayı fırsatı sunuyor. Tropikal iklimiyle Maldivler, mayıs ayında balayı düşünenler için harika bir seçenek sunuyor. 

Bahamalar

Bahamalar, Karayiplerin cennet adası, mayıs ayında balayı yapmak isteyen çiftlere deniz altını keşfedebilecekleri bir fırsat sunuyor.

Bora Bora

Masmavi suları üzerine kurulu bungalovları ile Bora Bora,  büyüleyici manzaralara sahip. Enfes koyları ile Bora Bora, unutulmaz bir balayı tatil için doğru yer. Mayıs ayında balayı önerileri için 0212 334 2828 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz.


 

Sıkça sorulan sorular

Mayıs Ayı Balayı Önerileri Neler?

Mayıs ayı en iyi balayı yerleri, Bodrum, Marmaris, Datça, Kuşadası, Kapadokya, Kıbrıs tercih edilebilir. Hem sıcak hem de doğal güzelliklerle dolu bu yerler balayı için uygun.