• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Vize / 
  • 2022 Yılı İtalya Vize Ücretleri

2022 Yılı İtalya Vize Ücretleri

İtalya Vize Ücreti 2022

İtalya vize ücretleri ne kadar sorusu sıkça karşılaştığımız sorulardan birisi. Sonfiyat.com olarak, kardeş kuruluşumuz Vikingturizm kaynaklı bu hizmeti sizlere sağlayabiliyoruz. 2022 yılı İtalya vize ücretleri hakkında detaylı bilgi için web sitemizi incelemeye devam edebilirsiniz. İtalya Vize başvuruları İstanbul’da İDATA başvuru merkezinden Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep ‘ten VFS Global aracı kurumu tarafından kabul edilmektedir.

İtalya Vize Ücreti 2022 Yılında Ne Kadar Olacak?

İtalya vize ücreti 2022 yılı için yeni bir fiyat standardı karşılığında temin ediliyor. Fiyatlar yetkili mercilerle belirlenirken, seyahat acentaları ve bu tip hizmetleri veren kurumlarca, son kullanıcı ile buluşuyor. Bizler de danışmanlık hizmeti veren kurumlar olarak geçen yıla oranla bu 2022 yılı İtalya vize ücreti konusunda herhangi bir zam uygulanmadığını bildirmek isteriz.

İtalya Vize Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

İtalya Vize başvuruları İstanbul’da İDATA başvuru merkezinden Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep ‘ten VFS Global aracı kurumu tarafından kabul edilmektedir. İtalya Ankara Büyükelçili, İtalya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir İtalya Başkonsolosluğunun yetkilendirilmiş olduğu aracı kurumlar dışında farklı bir kurum vize başvurularını kabul etme yetkisi bulunmamaktadır. İtalya Vize ücretleri başvuru esnasına nakit olarak ödenmelidir. Ödeme yapıldıktan sonra vize değerlendirme sürecinde seyahatin iptal olması veya vizenin ret edilmesi gibi durumlarda ücret iadesi mümkün değildir.

İtalya Vize Ücreti Ne Kadar?

İtalya Vize Ücreti + Aracı Kurum Koordinasyon Ücretleri:

İstanbul’dan yapılacak başvurularda vize ücreti 12 yaş üzeri kişiler için 1006 TL olup sadece nakit olarak kabul edilmektedir, İDATA Koordinasyon ücreti 612 TL’dir. Ücretler TL olarak kabul edildiği için döviz kurunda yaşanacak değişkenliklerden dolayı vize ücreti + İDATA Koordinasyon ücretlerinde değişkenlikler yaşanabilir.

İtalya 0-6 yaş vize ücreti: Vize ücretsiz, İDATA Koordinasyon ücreti 612 TL’dir.

İtalya 6-12 yaş vize ücreti: 503 TL, İDATA Koordinasyon ücreti 612 TL’dir.

Kargo ücreti: 100 TL (her bir başvuru için)

Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep ‘ten yapılacak vize başvurularında vize ücreti 80 Euro nakit olarak tahsil edilmektedir. VFS Global Koordinasyon ücreti 333 TL’dir.

İtalya 0-12 yaş vize ücreti: Vize ücretsiz TL, VFS Global Koordinasyon ücreti 333 TL’dir.

Kargo ücreti: 125 TL (her bir başvuru için)

Yetki Alanları ve Görev Bölgeleri:

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi:

İstanbul, Amasya, Artvin, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Erzurum, Erzincan, Giresun, Gumüşhane, Iğdır, Sakarya, Kocaeli, Ardahan, Bayburt, Kars, Kırklareli, Ordu, Rize, Samsun, Sinop,

Sivas, Trabzon, Tokat, Tekirdağ, Yalova, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu, Yozgat, Zonguldak

Ankara İtalya Vize Başvuru Merkezi’nde Ankara İtalya Büyükelçiliği'nin sorumluluk bölgesinde sadece aşağıda yer alan illerden başvurular kabul edilmektedir:

Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir

Gaziantep İtalya Vize Başvuru Merkezi’nde Ankara İtalya Büyükelçiliği’nin sorumluluk bölgesinde sadece aşağıda yer alan illerden başvurular kabul edilmektedir:

 

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van. İzmir, Antalya İtalya Vize Başvuru Merkezleri’nde İzmir İtalyan Konsolosluğu'nun sorumluluk bölgesinde aşağıda yer alan illerden başvurular kabul edilmektedir: İzmir, Adana, Afyon, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, Karaman, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Uşak.

İtalya Vize Randevusu Nasıl Alırım?

İtalya vize randevusu alabilmeniz için birkaç adımdan oluşan işlemleri tamamlamanız gerekmektedir. Bu operasyonları danışmanlarımızla rahatlıkla çözebilirsiniz. Randevu ve İtalya vize işlemleri konusunda destek alabileceğiniz 0212 334 2828 numaralı hattımızı istediğiniz zaman arayabilirsiniz. İtalya Vizesi nasıl alınır? Konulu içeriğimizi okuyarak diğer tüm detaylara da erişebilirsiniz.