• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Covid 19 / 
  • En İyi Lezzetleri Tatmak İçin: İtalya Uçuş Önerileri

En İyi Lezzetleri Tatmak İçin: İtalya Uçuş Önerileri

İtalya Uçak Bileti Almak İçin Nedenler

İtalya uçak bileti almadan önce seyahat edeceğiniz ülke hakkında bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır. İtalya uçuş önerisi yazımızda sizler için önemli bazı bilgileri araştırdık.

Antik dönemin izlerini taşıyan İtalya, sanatın önemli merkezi Floransa ve romantik tatillerin önemli bir bölgesi Venedik. Sanat, romantizm ve eğlence dolu bir İtalya uçuşu, kısa bir yolculuğun ardından sizi bekliyor. Bu seyahat için yapmanız gereken gezi tarihlerinizi belirledikten sonra uçuş durumunu kontrol ederek size uygun zaman için tek yön veya gidiş-dönüş İtalya uygun uçak bileti almak. Avrupa’nın kalabalık bir ülkesi olan İtalya, Roma İmparatorluğu’na gibi köklü tarihiyle ön plandadır. Bu sayede her sene pek çok kişi İtalya’ya akın ediyor. Türkiye’den ucuz uçak bileti bulmak için birkaç ay önceden İtalya uçak bileti rezervasyonu yaptırmak gerekiyor. Ayrıca taksitle uçak bileti kampanyalarını da düşünebilirsiniz.

İtalya muhteşem şehirleri, tarihi, kültürel hazineleri ve manzarasıyla ün yapmış Avrupa'da en fazla ziyaret edilen ülkelerdendir. Seyahat severler için o kadar fazla alternatif var ki nereden başlayacağınızı karar vermek güç olabilir. Pek çok turist Floransa, Milano, Roma, Venedik ve Napoli gibi bölgelerle başlasa da daha önce ülkeye giden kişiler ve farklı şeyler arayanlar yamaç köylerinde yürüyüş yapmak için Amalfi Sahili Sicilya ya da Cinque Terra'ya gidebilir. En iyi lezzetleri tatmak için: İtalya uçuş önerisi yazımızda konuyla ilgili önemli tüm detayları bir araya getirdik. Eğer siz de bu ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız bütün sorularınızın yanıtlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İtalya Uçuş Bilgileri Hakkında

Türkiye'den İtalya'ya pek çok havayolu şirketinin direkt uçak seferleri vardır. Ayrıca aktarmalı seferler de mevcuttur. Yakın tarihte İtalya'ya seyahat için en ucuz ay Ocak en pahalı ay ise Ağustos olarak karşımıza çıkmaktadır. İtalya uçuşunuzu daha uygun bir fiyata almak için, uçuş tarihinden önce biletinizi ayırmalısınız. Seyahat tarihi yaklaştıkça uçuşun fiyatı artacaktır. İtalya ucuz uçak bileti kalkış ve varış limanı, seyahat tarihi direkt veya aktarmalı uçuş seferi ve hava yolu şirketi gibi pek çok faktör tarafından belirlenir. Ayrıca özel günlerde ve bayramlarda fiyatlar daha yüksek olacaktır. İtalya'da Haziran ayından Eylül ayına kadar, özellikle sahil beldelerinin yoğun olduğunu söyleyebiliriz. İtalya yıl boyunca seyahat edilebilecek bir ülkedir ancak erken rezervasyon yaptırırsanız uygun uçak bileti bulabilirsiniz. İtalya sene boyunca birçok etkinlik ve festivale ev sahipliği yapmaktadır. Bu yüzden tarihlere dikkat etmelisiniz çünkü etkinlikler İtalya uçuşlarınızı daha pahalıya getirecektir. Kayak yapmak isteyenler, Aralık ayından Nisan ayına dek tatil yerlerini ziyaret edebilir. Pisa Kulesi ve Floransa Katedrali Eylül ayından Ekim'e kadar fazla kalabalık olmayacaktır. İtalya'nın birçok bölgesi için senenin en sakin zamanı Kasım ayından Aralık ayına kadardır. Daha kısa günler ve kış, birçok merkezin kısa süreliğine açılmasına sebep olabilir. Fakat bu dönemde İtalya en ucuz uçuşları ve konaklama seçeneklerini bulabilirsiniz. Venedik gibi yerler her zaman yüksek fiyatlıdır bu yüzden İtalya ucuz uçak bileti bulsanız dahi uygun fiyatlı konaklama bulmak zor olabilir.

İtalya Uçak Bileti Fiyatları

İtalya uçak bileti ne kadar, en çok merak edilen sorulardan biridir. Genel olarak İstanbul İtalya uçuşları ortalama 1.776,16 TL’dir. En uygun fiyatlı İtalya uçak bileti fırsatlarını kaçırmamak için üç veya dört ay öncesinden uçak biletinizi satın almalı veya rezervasyon yaptırmalısınız. İtalya Türkiye uçak bileti fiyatları sezonlara bağlı olarak değişebilmektedir. İtalya uçuşları için uygun fiyatlı gün şu anda salı günüdür. Salı günü ortalama olarak İtalya uygun uçak bileti için en ucuz gündür. Perşembe ise uçuş için daha yüksek fiyatları göstermektedir. İtalya ziyaret için en ucuz saati öğleden sonraya rezervasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Genel olarak öğlen vakti uçuşlar daha yüksek talep aldığı olduğu için İtalya uçak bileti fiyatları artacaktır.

İtalya Ucuz Uçak Bileti Almanın Yolları

Yaşam tarzınıza bağlı olarak, İtalya ucuz uçak bileti rezervasyonu için birden fazla iyi zaman mevcuttur. Örneğin, yamaçlara çıkmayı istiyorsanız, Aralık ayından önce uçak biletinizi temin edin. Plajlarda vakit geçirmeyi ve İtalya’nın merkezi şehirlerini gezmeyi istiyorsanız, yine seyahatten birkaç ay önce uçak biletlerinizi almalısınız. İtalya'nın her bir noktasını karşılaştırıp en uygun uçuşları kontrol etmelisiniz. Örneğin İtalya'ya ucuz uçak bileti ararken seyahat etmek istediğiniz İtalya Venedik uçak bileti pahalıysa Bologna yönüne bilet bakabilirsiniz.  Uygun uçak bileti için havayolu şirketlerinin fiyatlarını görerek karşılaştırma yapabilir ve ucuz uçak biletini bulabilirsiniz. Ayrıca fiyat alarmı gibi bazı özellikleri kullanarak daha hızlı bir sonuç alabilirsiniz. İtalya’ya biletinizi almadan önce taksitle uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

İtalya'ya Nasıl Gidilir?

Dünyanın diğer ucundan İtalya'ya seyahat edenleri düşününce Türkiye İtalya uçak bileti konusunda oldukça şanslı. Çünkü direkt uçuşla ve kısa bir yolculukla İtalya'ya varmaları mümkün. İtalya'nın birçok şehrine Türkiye'den direkt uçuşlar bulunmaktadır. Direk uçuş olmayan yerlere ise İtalya’da trenle gitmek mümkün. Ayrıca macera sevenler için Çeşme'den kalkan feribotlarla Yunanistan üzerinden İtalya'ya gidebilir. İtalya'dan dönüşler ise uçakla yapabilir.

İtalya Uçak Biletini Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • İtalya uçuş biletleri alırken bilet kurallarını bölümünü okuyunuz.
  • Gideceğiniz ülkenin vize prosedürünü öğreniniz. 
  • Check-in işlemlerinizi uçuşunuzdan önce yapmanız gerekir. Check-in işlemlerini online menüden yapabilirsiniz.
  • Seyahat sağlık sigortasını unutmayınız.

İtalya’nın En İyi Lezzetleri 

Lezzet rotası hazırlarken ilk akla gelen ülkelerden biri elbette İtalya’dır. İtalya’nın en iyi lezzetleri arasında pizzaları, çok sayıda makarna çeşitleri ve tatlılarıyla her öğünün bir festivali havasında olduğu yerel restoranlara uğrayabilir, değişmeyen tariflerle yapılan yemekleri deneyebilirsiniz. İtalya ucuz uçak bileti işlemlerinizden sonra seyahat planınıza eklemek isteyebileceğiniz Roma’nın en iyi restoranları aşağıdaki gibidir;

  • Nino,
  • Felice A Testaccio,
  • Cecconi’s Teresa,
  • Ristorante La Matriciana,
  • Trattoria al Moro,
  • Pierluigi,
  • La Gatta Mangiona,
  • La Pergola,
  • Pro Loco Pinciano.

İtalyan yemekleri ise;

  • Risotto,
  • Lazanya,
  • Focaccia,
  • Fiorentina Steak,
  • Gnocchi,
  • Tiramisu.

Seyahat planlarınızla ilgili sorularınız için 0212 334 2828 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz. Ucuz uçak bileti ve taksitle İtalya uçak bileti için bizimle iletişime geçin.