• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Seyahat / 
  • İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

İstanbul: Kamp Alanları

İstanbul’a yakın kamp alanları hakkında bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Buyazımızda sizler için konuyla ilgili önemli bilgileri araştırdık.

Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak bir hafta sonu dinlenmek için harika bir fırsat. Göl, orman ve patikaların bulunduğu yollarda nefes aldığınızı hissedeceğiniz bölgelerden dilediğinizi seçerek güzel günlerin tadını çıkarabilirsiniz. Kamp yapmak tabiata yakın olmanın en kolay yollarından biridir. Kuş sesleri ile güne başlamak, ateşin etrafında ısınmak ve kendinizi dünyadan uzaklaştırmak için kamp yapmak muazzam bir alternatiftir. Yaşadığınız bölgeden uzaklaşıp istediğiniz gibi bir tatil yapmak istiyorsanız bu yazımız size göre. İstanbul çevresi kamp alanları arasında hangi bölgeler tercih edilmelidir gibi merak ettiğiniz bütün detaylar yazımızda. Siz de listedeki 7 tatil bölgesi içinden size en uygun yeri seçebilir ister yakınlarınızla beraber ister yalnız harika vakit geçirebileceğiniz bir hafta sonu yaşayabilirsiniz. İşte İstanbul’a yakın çadır kamp alanları listesi.

1) Green Park Camping, Ağva / Şile

Green Park, Şile’nin doğal güzellikleriyle bilinen Ağva bölgesinde yer alıyor. Şile merkeze 19 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’a yakın kamp alanları arasında Green Park ülkenin büyük kamp bölgelerindendir. Özellikle denizi için tercih edilmektedir. Kamp içerisinde yer alan tesis pek çok ihtiyacı karşılamaktadır. Alanda çadır, karavan ve bungalov kampı imkânı da bulunur.  Green Park wi-fi, çamaşırhane, restoran ve plaj gibi olanaklar sunmaktadır. 

2) İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, Kırklareli

En büyük longoz ormanlarından olan İğneada, yalnızca bu özelliği için dahi görülmesi gereken bir yerdir. Senenin bazı zamanları göllerden taşan su ormanın yüzeyini kaplamaktadır. Bu ormanlara longoz ormanı denilir. İstanbul’a yakın kamp alanları listesinde İğneada Longozu’nda kamp yapmak için ayrılmış bir alan vardır.  Kamp için en iyi zaman yaz dönemidir. Fazla yağış aldığı için bahar ve kış dönemlerinde sorun olabilir. Çeşme, su kaynağı ve tuvalet yoktur. İhtiyaçlarınızı hazırlayıp öyle gitmelisiniz. Bu bölgede tabiatla tamamen iç içesiniz. Kamp alanına giderken sinek kovucu sprey almayı unutmamalısınız. Kamp alanı İstanbul’a ortalama üç saat uzaklıkta yer alır.

3) Seferoğulları Kamping, Şile / İstanbul

İstanbul’a yakın kamp alanları içinde Ağva ve Şile hafta sonu gidilmesi gereken en iyi kamp rotalarındandır. İstanbul yakını kamp alanları olduğu için ve birçok kamp işletmesi bulunduğundan avantajlıdır. Dolayısıyla en iyi seçeneklerden biri de Seferoğulları Kamping diyebiliriz. Duş, elektrik, tuvalet ve büfe gibi olanakları vardır. İşletmenin bungalov ve çadırları da bulunuyor. Aynı zamanda kendi çadırınızı da getirebilirsiniz. 

4) Polonezköy Tabiat Parkı, Beykoz / İstanbul

İstanbul’a yakın kamp alanları arasında bulunan Polonezköy, tabiatı ve hafta sonu kahvaltıları ile pek çok kişinin bildiği bir bölgedir. İstanbul’a yakın olması sayesinde kalabalığı da oldukça fazladır. Özellikle piknikçilerden uzak durmak için hafta içi plan yapmak en iyisidir. Polonezköy Tabiat Parkında çadırınızı kurabileceğiniz bir yer vardır. Eğer çadırınız yoksa kiralayabiliyorsunuz. Kamp alanında büfe ve restoran bulunmaktadır. Tuvalet için tesisleri kullanabilirsiniz. Kampın dışında trekking, yürüyüş, atv ve bisiklet gibi aktiviteler de sizlerin harika vakit geçirmesiniz sağlayacaktır.

5) Sülüklü Göl Tabiat Parkı, Mudurnu / Bolu

Bolu ilinin Mudurnu ilçesinde bulunan Sülüklü Göl, heyelan sonucu oluşan bir tabiat parkıdır. Özellikle gölet çevresi bahar döneminde rengârenk görünümü ile muhteşem oluyor. Bölge İstanbul’dan yaklaşık 3 saat uzaklıkta yer alır. İstanbul’a yakın kamp alanları arasında park çevresindeki seçeneklere göre sakin bir ortama sahiptir. Göl çevresinde dilediğiniz yere çadır kurabilirsiniz. Parkta ufak bir büfe de bulunmaktadır. Tuvalet var ancak duş ve elektrik bulunmamaktadır. 

6) Yedigöller Milli Parkı, Bolu

İstanbul’a yakın kamp alanları listesinde bir diğer bölge Yedigöller. Türkiye’de kamp yapabilecek en iyi yerlerdendir. İstanbul’a yaklaşık 4,5 saat uzaklıktadır. Yedigöller Milli Parkı’nda çadır veya bungalov konaklama mevcuttur. Kamp için parka gittikten sonra, park alanının içinde yer alan Büyük, Küçük, Serin, Derin, Nazlı, İnce ve Sazlı gölün kenarındaki bazı alanlarda kamp yapabilirsiniz. Kamp yerleri tabelayla belirtiliyor. Siz de istediğiniz bölgeye göre çadırınızı yerleştireceğiniz alanı belirleyebiliyorsunuz. Tuvalet ve restoran var ancak elektrik yoktur. 

7) Ballıkayalar Tabiat Parkı, Gebze / Kocaeli

İstanbul'a yakın kamp alanları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan ve her dönem farklı renklerle görsel şölen sunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, tabiatın sahip olduğu en eşsiz yerlerden biridir. Kocaeli ilinin Gebze ilçesinde yer alan Tabiat Parkı, kamp yapabileceğiniz yakın rotalardan biridir. Özellikle parkın üst taraflarında kamp için elverişli yerler mevcuttur. 

İstanbul’a yakın kamp yerleri için daha fazla seçenek aşağıdaki gibidir;

  • Pürenli Yaylası Kamp Alanı, Mudurnu / Bolu
  • Kömür Limanı Kamp Alanı, Çanakkale
  • Pürenli Yaylası Kamp Alanı, Düzce
  • Acarlar Longozu Kamp Alanı, Sakarya
  • Kilimli Koyu Kamp Alanı, Ağva / İstanbul
  • Torkul Gölü Kamp Alanı, Uğur / Düzce 
  • Kıyıköy v, Vize / Kırklareli
  • Madam Martha Koyu Kamp Alanı, Burgazada / İstanbul
  • Riva Elmas Burnu Tabiat Parkı Kamp Alanı
  • Yenice Ormanları Kamp Alanı, Karabük