• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Seyahat / 
  • Haziran Ayı Yurt İçi Uçuş Rotaları

Haziran Ayı Yurt İçi Uçuş Rotaları

Haziran Ayı Tatil Noktaları

Haziran ayının gelmesiyle sonunda yazın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. Bu yüzden haziran ayında gidebileceğiniz yerler deniz ve güneşin keyfini çıkarmak için harika rotalar sunuyor. Aynı zamanda haziranda birçok bölge henüz kalabalık olmuyor. Üstelik hava durumu da ağustostaki gibi sıcak olmamaktadır. Haziran ayında muhteşem bir tatil yapmayı düşünüyorsanız hazırlığınıza yardımcı olacak bazı öneriler hazırladık. Haziranda denize girilecek uçuş rotalarıyla başlıyoruz. Maviliklerin tadını çıkaracak, anılarınıza yenilerini ekleyeceksiniz. Haziran ayında yazın coşkusunu hissedebileceğiniz deniz, kum ve güneşin eşsiz rotaları sizlerle. Üç tarafı denizler ile çevrili ülkemiz bu dönem tatil yapmak isteyen seyahat severlere birbirinden güzel tatil beldeleri sunuyor. Türkiye’de haziran ayında tatil yerleri hem cıvıl cıvıl, hem de hayat doludur. 

Yaz dönemi tatil fırsatlarından yararlanmak isteyen ve uçak bileti almamış seyahat severler için haziran ayında gidebileceğiniz yerler hakkında bir araştırma yaptık. Bu listemizde haziran tatili için gezebileceğiniz rotalar mevcut. Bu yazımızda haziran ayı yurtiçi uçuş rotaları hangi şehirlerdedir, nerelere gidilmelidir gibi önemli noktaları sizler için araştırdık. Yaz tatilini yansıtan uygun uçak bileti bulabileceğiniz en iyi bölgeleri bir araya getirdik. Siz de bu yerleri inceleyebilir ve tatil planınız için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Siz de taksitle uçak bileti almadan önce yazımızı okuyabilirsiniz. Merak ettiğiniz detaylar yazımızda sizleri bekliyor.

Kaş 

Kaş, tarihi Likya yoluyla Karia yolunun kesişim noktasında bulunan Antalya ilinin batısındadır. Tarih öncesi zamanlardan kalan göz alıcı dokusu ve muhteşem doğal güzellikleriyle dikkat çeken tatil beldesi, ayrıca sahip olduğu kültürel özellikleri ile de görülmesi gereken bölgelerin başında gelmektedir. Doğal ve tarihi güzelliklerinin dışında hem masmavi denizi hem de su altı güzellikleriyle de gezginlere ilham veren Kaş özellikle Patara Antik Kenti, Kaputaş Plajı ve Antiphellos Antik Kentiyle herkesi kendisine çekiyor. Bu cennet beldeye ulaşmak için Antalya’ya uçabilir ve aktarma yapabilirsiniz. Antalya’nın bakir alanlarından olan Kaş, dalış sporu ile ilgilenenlerin tercihleri arasındadır. Özellikle bölgede yer alan Kaputaj plajı, beyaz kumlarıyla cezbediyor. Denizde yüzerken eşsiz bir manzara ile karşılaşacağınız Kaş’ta harika vakit geçireceksiniz.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin Ölüdeniz bölgesinde bulunuyor. 1995 senesinde doğal sit alanı olan bölge kelimenin tam anlamıyla saklı bir cennet. Babadağ’ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi, ayrıca kamp aktivitesine de elverişli bir yerdir. Haziran tatili için gidilecek beldeler arasında olan yer, trekking sevenler için de uygundur. Birçok kelebek türünü görebileceğiniz bölgeye ulaşım için Dalaman’a uçup aktarma yapmalısınız. 2006 senesinde dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz’in muhteşem sularında kendinizi olağanüstü hissedeceksiniz. Denizin muhteşem etkisinin yanı sıra biraz doğayı da keşfetmek istiyorsanız, Kelebekler Vadisi’ne kesinlikle gitmelisiniz. M.Ö. 4. yüzyıla uzanan geçmişe sahip Kelebekler Vadisi’nde ayrıca kamp yapabilirsiniz. Gezi boyunca tırmanış yapabilir, turlara katılıp serin sularda yüzebilir ya da dalış yapabilir ve kelebek turuna katılarak pek çok kelebek türünü görebilirsiniz.

Foça

Haziran ayı tatil için bir diğer rota Foça, İzmir ilinin kuzeyinde bulunan ve tarihi antik dönemlere uzanan bir yerleşim yeridir. İsmini çevredeki koylarda ve ada açıklarında yaşayan foklardan alan belde özellikle denizi ve mitolojik efsaneleriyle ünlüdür. Tabiatıyla olduğu kadar balıkçılığıyla da kendinden bahsettiren bölge, ülkedeki balık tutma rotaları arasında yer alır. Midyeli karidesli böreği, balık şiş ahtapot salatası ve deniz börülcesi gibi yerel lezzetleriyle de meşhurdur. Foça beldesine ulaşmak için İzmir’e uçmanız ve aktarma yapmanız gerekmektedir.

Akyaka

Marmaris ile Muğla ilinin ortasında bulunan Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir cennet adeta. Deniz ve ormanın iç içe hali sizi büyüleyecektir. Akyaka, kiralık bungalovları, ılık esen rüzgârı ve sıcacık güneşi muhteşem bir tatil rotasıdır. Ege’nin en özel tatil yerlerinden olan Akyaka, kamp yapmak için de oldukça idealdir. Sessiz ve huzurlu ortamı sayesinde her sezonun gözdesi bir beldedir.

Datça/Muğla

Şehrin kalabalığından uzaklaşıp harika bir tatil istiyorsanız Datça size göre bir seçim. Eşsiz koyları, yeşil doğası ve taş evleriyle Datça’da görülecek birçok yer vardır. Apollon Tapınağı, Knidos Antik Kenti, Palamutbükü, Hayıtbükü ve Kargı koylarını görmeden Datça’dan ayrılmayınız.

Seyahat planlarınızla ilgili tüm sorularınızı 0212 334 2828 numaralı hattımıza sorabilirsiniz, şimdiden keyifli tatiller dileriz.