Hamilelikte Uçak Seyahati

Hamile Yolcular

Hamile yolcuların uçuşa dâhil olma durumu sağlık durumlarına ve kaç haftalık hamile olduklarına bağlı değişebilir. Çoğunlukla uzun süren uçuşlarda özellikle sağlık durumları iyi bile olsa doktor izni olmalıdır. Hamilelik süresi ile ilgili kişilerin verdiği bilgileri dikkate alındığından yolcuların konu hakkında doğru bilgi vermeleri çok önemlidir. Siz de uçak seyahati planlarken içeriğimizden faydalanabilirsiniz. Bu yazımızda, hamilelikte uçak seyahati hakkında bilmeniz gerekenleri ve önemli noktaları sizler için araştırdık. Siz de uygun uçak bileti almadan önce yazımızı okuyabilirsiniz. Merak ettiğiniz bütün detaylar yazımızda sizleri bekliyor.

Hamilelikte Seyahat

Hamilelikte uçağa binmek için bazı önemli detaylara dikkat edilmesi gerekir. Hamileliğinin 28. haftasına girmeyen kişiler doktor raporuna gerek olmadan seyahat edebilir. Tek bebeğe hamile olan bunun dışında hamileliğin 28. haftanın başıyla 35. haftanın sonu arasında olan kadınlar -uçakla seyahatinde sakınca yoktur- ibaresinin bulunduğu doktor raporu ile uçuşa katılabilir. İkiz bebek bekleyen, hamileliğin 28. haftanın başıyla 31. haftanın sonu arasında olan kişiler için de rapor alması gereklidir. Taksitle uçak bileti almadan önce hamileliğinin 36. haftasında olan ve bir bebek taşıyan kişilerle hamileliğinin 32. haftasına giren ve ikiz ya da daha fazla bebek bekleyen kişiler doktor raporları olsa dahi uçuşlara katılımı yoktur. Hamilelerin uçağa binmesi için bu noktalara dikkat etmesi gerekir.

Hamile Yolcular İçin Bazı Öneriler

Hamileyken uçak seyahati için doktor kontrolü sonrası uzun sürecek uçuşlar hakkında vereceği tavsiyeleri uyulmalıdır.

  • Okyanus aşırı uçuşlarda Business Class tercih edin. Koltuklar arasındaki mesafe ile daha rahat hareket edebilir ve aynı zamanda kan dolaşımıyla ilgili riski ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Refakatçi ile seyahat edilmeli ve bu kişide doktorunuza ait iletişim bilgilerinin olması önemlidir.
  • Uçuş sırasında bol bol su içilmeli ve kahve, çay gibi içeceklerden uzak durulmalı.
  • Özellikle uzun süreli seferlerde kan dolaşımını artırmak amacıyla belirli aralıklarla yürüyün.
  • Check-in sırasında tuvalete kolay ulaşabilmek adına koridora yakın koltuklarda oturun.
  • Jet lag etkisini minimuma indirmek için uyku hapı kullanmayınız.
  • Doktorunuzdan aldığınız, tüm raporları yanınızda bulundurun. Yurtdışı seyahati için raporları ingilizce hazırlatın. Uçak bileti almadan önce seyahat ettiğiniz yerde konaklayacağınız yere yakın sağlık kuruluşlarının iletişim bilgilerini alın.

Detaylı bilgi için 0212 334 2828 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

Hamileler seyahat edebilir mi?

Hamileliğinin 28. haftasına girmeyen kişiler doktor raporuna gerek olmadan seyahat edebilir. 

İkiz bebek bekleyen hamileler uçağa binebilir mi?

İkiz bebek bekleyen, hamileliğin 28. haftanın başıyla 31. haftanın sonu arasında olan kişiler için de rapor alması gereklidir. 

Hamilelikte kaçıncı aya kadar yolculuk yapılabilir?

Tek bebeğe hamile olan bunun dışında hamileliğin 28. haftanın başıyla 35. haftanın sonu arasında olan kadınlar -uçakla seyahatinde sakınca yoktur- ibaresinin bulunduğu doktor raporu ile uçuşa katılabilir.