2022 Green Card Başvuru

Green Card Nedir?

Green Card başvuru işlemleri son zamanlarda en çok aranan konulardan biri. Green Card başvuruları 5 Ekim 2022 tarihinde başlayacak. Green card için en gözde başvuru nedeni; ABD'de oturum ve çalışma hakkı kazanmak isteyen çok fazla birey olması. Green Card çekiliş başvurusu nasıl yapılır ve başvuru şartları neler gibi soruları bu içeriğimizde toparladık.  2022 Green Card çekilişi ve diğer konular için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

2022 Green Card Çekilişi Ne Zaman?

ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2024 Green Card çekilişi başvurusu için bir tarih verdi. ABD elçiliğinden yapılan açıklamaya baktığımızda; bu yıl Green Card başvuruları, 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacağını görüyoruz. 

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

Birçok vatandaş Green Card çekilişi için başvuru yapmaya başladı, DV Lottery'e sizler de başvurunuzu ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz. DV Lottery resmi internet sitesinden (https://dvprogram.state.gov/) Green Card başvurusu yapabildiğiniz için araya resmi bir kurum girmemiş oluyor ve bu şekilde başvurunuzu kolayca tamamlayabiliyorsunuz. Ancak şu konuda sizleri bilgilendirmek isteriz, başvurular yalnızca İngilizce. Bu nedenle başvurunuzu çok iyi ve dikkatli yapmanızda fayda var. Ayrıca Green Card başvurusu yaparken bilgilerinizi hatasız girmelisiniz.

Green Card başvuru sitesi için tıklayın.

Green Card Başvuru Sonucu

Green card için başvuru yaptığınızda green card başvuru sonuçları elbette en çok aradığınız konu olacak. Bu durumda yandaki internet sitesi üzerinden (https://dvprogram.state.gov/) sitedeki "Katılımcı Durum Kontrolü" sayfasına elektronik başvurularını yaptıktan sonra kendilerine verilen onay numaralarını girerek öğrenebilirsiniz. Bu durumda kurayı kazanmış olmayı hedeflediğinizi biliyoruz ancak eğler kura size çıkmadıysa, gelecek sene tekrar katılabileceğinizi de hatırlatmak isteriz. Eğer kurayı kazandıysanız; kazandığınızı öğrendikten sonra Katılımcı Durum Kontrolü sayfasındaki yönergeleri takip ederek istenilen formları Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) adresine göndereceksiniz.

Green Card Başvuru Ücreti

Green Card başvurusu yapmak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Tabi çekiliş sonucunda Green Card almaya hak kazandıysanız, Amerika'ya gitmek için bazı kalemlerde ödemeler yapılması zorunlu oluyor. Bu durumda Green Card ücretsiz başvuru için siz de hemen işe koyulabilirsiniz.

Green Card Başvuru Şartları

  • Ülkenin, Amerikan hükûmetince Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasında belirlenmiş olması. Türkiye, bu hakka sahip olan ülkelerdendir. Amerika Birleşik Devletleri, son 5 yıl içinde kendi sınırları içine toplamda 50 bin kişiden fazla göç vermiş olan ülkelere genellikle Green Card başvurusu hakkı tanınmaktadır.
  • Eğitiminizin en az lise mezunu olması gerekir.
  • Elbette en az lise mezunu değilseniz de bazı çözümler var. Eğer bu durum içindeyseniz geçen son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir işte en az iki yıl çalışmış olmalısınız. Bu iş deneyiminin Amerika Birleşik Devletleri'nin Çalışma Bakanlığı'na ait meslek unvanları listesi gözetilerek, orada bulunan uygun unvan karşılığına göre bildirilmesi gerekmektedir.
  • Yaş sınırlaması da var, 18 yaşınızı geçmiş olmalısınız. Eğer 18 yaşından küçükseniz ebevyn destekli başvuru yapabiliyorsunuz.
  • Green Card resmî web sayfası adresinden başvuru yapmış olmalısınız.
  • Başvuruda kullanılacak fotoğrafınızın güncel ve istenilen formatlarda olması gerekir.
  • Başvuru yaptıktan sonra size verilen numarayı mutlaka saklamanız gerekiyor.
  • Green Card başvurusunu internet üzerinden her başvuru döneminde sadece bir defa yapılıyor. Aynı yıl içinde aynı kişinin birden fazla başvuru gönderdiği kanıtı varsa, başvuruları iptal ediliyor ve diskalifiye ediliyor. Ama eğer farklı yıllarda açılan başvurularda bulunduysanız; aynı kişinin yeniden Green Card başvurusu yapabildiğini hatırlatmak isteriz. Green Card başvurusu sonucunda Green Card'a hak kazanıp kazanmadığımızı, yine başvuru sistemi üzerinden, başvuru sonrasında bize verilen teyit iletisi onay kodu ile tespit edebiliyoruz. Green Card başvuru işlemleri hakkında umarız detaylı bilgi verebilmişizdir, şimdiden başarılar.