Bebekle Uçak Yolculuğu Yapmak

Bebek Yolcu Nedir?

Bir yolcunun bebek yolcu olarak adlandırılabilmesi için, 0 ila 24 ay yaş aralığında olması gerekir. Bebek yolcular için elbette farklı ayrıcalıklar var ancak bu her hava yolu şirketine göre değişkenlik gösterebiliyor. Bazı durumlar için genellikle benzer kuralları içerirler. Her ebeveynin aklında olan soru ise, bebek yolcu uçak bileti fiyatları.

Bebekler İçin Uçak Bileti Fiyatları

Her hava yolu şirketinin bebekler için uyguladığı prosedür farklıdır ve ücretlendirmeler elbette değişkenlik gösterebilir. Siz seyahat planınızı çizerken, tercih ettiğiniz hava yolu şirketinden bebeğinizin yaş grubuna yönelik bebek uçak bileti fiyatı hakkında bilgi alabilirsiniz. Ya da bizimle iletişime geçerek işleminizi çok daha hızlı çözebilirsiniz.

Bebekle Uçak Yolculuğu Yapmak

Bebekle uçak yolculuğu yapmak özellikle anneleri en çok düşündüren konulardan birisi. Uçuş esnasında bebeğin davranışlarını kontrol altında tutmak ya da bebeği sakin tutmak bazı şartlarda zorlayıcı olabilir. Her ebeveynin kendi bebeği hakkında farklı yöntemleri vardır. Bazı bebekler sesli oyuncaklardan hoşlanırken bazı bebekler kitaplardan hoşlanabilir. Bebekle uçak yolculuğu yaparken annelerin en çok düşündüğü konu, bebeğinin ağlamadan sakin bir yolculuk yapmasıdır. Bu konuda elbette önerilerimiz olacak ancak, şunu belirtmeliyiz ki aslında her bebeği en iyi önce kendi ebeveyni tanır.

Bebekle Uçak Yolculuğu Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bebekle uçak seyahati yaparken dikkat etmenizi istediğimiz bazı konular var. Bunlara birlikte bakmaya ne dersiniz?

  • Öncelikle bebeklerin ay grubuna bakalım. Bir bebeğin uçabilmesi için doktorların önerisi ilk haftasını doldurmuş olması ancak bazı durumlarda bu değişiklik gösterebilir. Bebeğinizin bir sağlık sorunu yoksa ve uçmasına sorun çıkarak herhangi bir durum yoksa elbette bebeğiniz uçabilir. Bu nedenle seyahat öncesi bebek doktorunuzdan bir görüş almanızda fayda var.
  • Bebekler seyahat ederken aslında kendi alışkanlıklarına göre hareket ederler. Yeni doğan dönemindeki bebekler gece de gündüz de uyuyabilir bunun için seyahatinize özel bir plan çizmenize gerek yok ancak bebek üç ayını geçmişse bir plan çizmenizi öneririz. Çünkü bebekler 3 ayını doldurduklarında genelde bir uyku alışkınlığı edinirler, bazıları gündüz uyur bazıları gece. En iyi siz bebeğinizi tanıyacağınız için buna sizin karar vermeniz en doğrusu olacak.
  • Yolculuğa başlamadan önce yanınıza almanız gereken eşyaları unutmayın. Bu bebeğinizin en sevdiği oyuncaklar, ilgisini çekebilecek kartlar, resimler vb her şey olabilir. Elbette emziriyorsanız, emzirmeye devam etmek için yanınıza almanız gereken emzirme örtüsü gibi eşyaları unutmamalısınız. Eğer bebeğiniz mama kullanıyorsa yine seyahat boyunca bunu da yanınızda bulundurmakta fayda var. Emzik kullanıyorsa en çok buna ihtiyacınız olabilir. Dolayısıyla seyahat öncesi bir kere etraflıca düşünmeniz aslında her şeyi eksiksiz yapmak için yeterli olacaktır.
  • Bebekle seyahat konusunda uçakta destek alabileceğiniz personellerin yani memurların olduğunu unutmayınız.
  • Bebeğinizin doğumundan henüz bir hafta geçmemişse doktor raporu almanız gerektiğini unutmayın. Bu farklı hava yollarına göre değişebilir, özellikle araştırmanızı ya da bizi arayarak danışmanızı öneririz.
  • Uçakta sıcak su, ya da süt ve ya formül süt ısıtmak istediğiniz noktada uçak memurlarından destek alabilir, her sorunuzu sorabilirsiniz.

Bebekle Seyahat Etmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bebeğinizle seyahate çıkmadan önce, uçuş saatinizden en az 1 saat evvel havalimanında olmanızı öneririz.
  • Bebek arabasını ne yazık ki uçak içerisine kabul etmiyorlar.  Bebek arabanızı kayıtlı bagaj teslimi yapmanız gerekiyor, bu durumda bagaj teslim noktasından destek almanız mümkün.
  • Bebeğinizin ihtiyacını acil çözebileceğiniz eşyalar için minik bir çanta yapmanızı öneririz. Bu durum işinizi kolaylaştıracak.
  • Eğer bebeğinizle yalnız seyahat ediyorsanız mutlaka ana kucağı, kanguru isimli bebek taşıma aparatlarından kullanın. Böylece bebeğinizi taşırken yanınızda olan birkaç çantaya da kolayca hakim olabileceksiniz.

Bebekle seyahat konusunda sizlere elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Bebekle uçak yolculuğu konusunda farklı sorularınız için 0212 334 2828 numaralı hattımızı kullanabilirsiniz.