• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Genel / 
  • Azerbaycan Uçak bileti Fiyatları

Azerbaycan Uçak bileti Fiyatları

Azerbaycan Uçak Bileti

Azerbaycan uçak bileti almadan önce seyahat edeceğiniz ülke hakkında bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Azerbaycan uçak bileti fiyatları yazımızda sizler için önemli bazı bilgileri araştırdık.

Azerbaycan, başkenti Bakü ve para birimi Azerbaycan Manatı’dır. Kafkasya’nın merkezinde bulunan ülke genç, dinamik ve gelişmekte olan bir bölgedir. 1918 senesinde Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti ismiyle kurulan ve yalnızca 2 sene sonra Sovyetler Birliği’ne bağlanan, 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığına kavuşan Azerbaycan şimdilerde modern ve gelişmekte olan bir ülke olarak hızlı adımlarla ilerlemektedir. Ülke ekonomisi çoğunlukla doğalgaz ve petrole dayanır. Ticaret yolu üzerinde bulunması ve doğusunda yer alan Hazar Denizi’ndeki limanları ile ayrıca önemli bir transfer merkezi konumundadır. Azerbaycan genel olarak havyar ve Azeri Dansı ile bilinmektedir. Güreş ülkenin milli sporudur. Azeri mutfağında ise sütlaç, tandır, yaprak sarması ve şerbet gibi oldukça tanıdık aynı zamanda nefis lezzetler bulunuyor. Bunun yanı sıra çay yanında pek çok reçelle servis ediliyor. Azerbaycan’a seyahat edenlerin ülkeye özgü pışka tatlısını yemesi önerilmektedir. Ülkenin batı kısmında, Hazar Denizi kıyısındaki başkent Bakü, ülkenin en büyük ve önemli kentidir. Absheron Yarımadası'nın (Abşeron Yarımadası) güney bölümündeki bölgede petrol üretimi ve gelirleri yaşamın merkezinde bulunmaktadır. 

Bakü'de görülmesi gereken önemli yapılar arasında; Kız Kulesi, Gobustan Antik Kenti, Shirvanshakhs Sarayı, Azerbaycan Ulusal Edebiyat Müzesi, Ateşgah (Ateshgah) Tapınak Kompleksi, Kırık Kule ve Devlet Halı Müzesi yer alır. Ülkenin en kalabalık ikinci şehri olan Gence, Batı Azerbaycan'ın önemli bir kavşak noktasıdır. 1700'lü senelerde Gence Hanlığının bir merkezi olan kent, 1918 senesinde kurulan Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin de ilk başkentidir. Petrolün keşfi ve öneminin artmasıyla yerini Bakü'ye kaptıran kent Leyla ile Mecnun mesnevisinin şairi Nizami'nin de memleketidir. Ülkemizin Azerbaycan'la sınır komşusu Nahçıvan, Azerbaycan’a bağlı özerk bir cumhuriyet. Dağlık bir bölgede olan Nahçıvan, eşsiz doğasıyla şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenleri cezp ediyor. Farklı efsanelere konu olan Nuh'un Gemisi'nin Nahçıvan bölgesinde olduğuna dair bir inanış da vardır. Azerbaycan uçak bileti fiyatları, hangi havaalanları kullanılır,  Azerbaycan bilet gibi konuyla ilgili önemli tüm detayları bir araya getirdik. 

Azerbaycan Uçuş Bilgileri Hakkında

Azerbaycan uçak bileti için Türkiye ile Azerbaycan arasında her gün binlerce sefer yapılmaktadır. Azerbaycan bölgesi içinde en fazla uçuş düzenlenen şehirler; Bakü, Nahçıvan ve Gence. Türkiye ve Azerbaycan arasında en sık sefer gerçekleştiren hava yolu şirketleri; Türk Hava Yolları, Azerbaycan Hava Yolları, Flydubai, Qatar Airways ve Pegasus. İstanbul’dan hareketle düzenlenen uçuşlar genel olarak iki buçuk saat ile dört saat arasında sürmektedir. İstanbul Nahçıvan ya da Bakü arası ortalama 2 saat 35 dakika sürmektedir. Türkiye'den Azerbaycan'a direk uçuş olan şehirler; İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya.

Azerbaycan Uçak Bileti Fiyatları

İstanbul Azerbaycan uçak bileti fiyatları en uygun tek yön uçuşu ortalama 1.963,00 ila 2.313,82 TL arasında değişmektedir. İzmir Azerbaycan uçak bileti fiyatları ortalama 2.490,00 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Ankara Azerbaycan uçak bileti fiyatları 3.203,97 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. En uygun fiyatlı Azerbaycan uçak bileti fırsatlarını kaçırmamak için minimum 60 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı veya rezervasyon yaptırmalısınız. Uçuş zamanı yaklaştıkça fiyatlar yükselecektir. Türkiye Azerbaycan uçak bileti fiyatları sezonlara bağlı olarak değişebilmektedir. Nisan, Kasım ve Ocak ayları Azerbaycan’a gitmek için yüksek fiyatlı dönemlerdir. Bu zamanlardaki fiyatlar senenin diğer dönemlerinden daha pahalıdır. Daha uygun fiyatları bulabileceğiniz aylar ise; Mayıs, Haziran ve Temmuz. Ucuz Azerbaycan uçak bileti fiyatları dönemsel olarak değişiklik gösterir. Şu anda çarşamba günü Azerbaycan’a uçmak için en uygun fiyatlı gündür. Salı günü, uçuş fiyatları yükselmektedir. En uygun Azerbaycan uçak bileti için öğleden sonra uçuş yapabilirsiniz. Genel olarak talep fazla olduğundan akşam uçuşlarında fiyat artacaktır. Azerbaycan uçak bileti fiyatları genellikle ucuz ya da çok pahalı olduğu dönem fazla yoktur. İstanbul Bakü uçak bileti arıyorsanız ve fiyat yüksek çıktıysa tarihlerinizi değiştirerek yeniden arayabilirsiniz. Yeni yıl hariç kış dönemi uygun fiyatlıdır. Şu anda en ucuz ay şubat. En pahalı ay ise mayıs ayıdır. Fakat fiyatlar seyahat tarihine, havayolu şirketine ve ayrıca ne kadar erken rezervasyon yaptığınıza bağlı olarak değişecektir.

Azerbaycan Uçak Biletini Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Azerbaycan uçak bileti alırken bilet kurallarını ve aynı zamanda gizlilik politikası bölümünü okuyunuz.
  • Check-in işlemlerinizi uçuşunuzdan önce bitirmeniz ve uçuştan minimum 2 saat önce havaalanında olmanız gerekir. Check-in işlemlerini havayolunun online menüsünden yapabilirsiniz.
  • Yurt dışı gezilerinden önce seyahat sigortasını unutmayınız.

Azerbaycan'a Nasıl Gidilir?

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki söz konusu ulaşım için pek çok imkân vardır. Ulaşımın en hızlı ve kolay olan yöntem havayolu kullanımıdır. Ülkemizden Bakü, Nahçıvan, Gence ve Kabala'ya direkt uçuş vardır. Bu seçenekler için Azerbaycan uçak bileti alternatiflerine göz atmak gerekir. Azerbaycan uçak bileti fiyatları iki ülke arasındaki fırsatlara göz gezdirmeniz için oldukça fazla alternatif bulunduruyor. Türkiye'nin önemli bir komşusu olan Azerbaycan, değerli geçmişin günümüze taşıdığı samimi duyguların dışında doğal güzellikleri, tarihi ve modern yapısıyla da cezp edici bir bölgedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Azerbaycan seyahati için vize almalarına gerek yoktur. Dolayısıyla vizeyi sorun etmeden Azerbaycan uçak bileti rezervasyonunu dilediğiniz zaman yapabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve uçak bileti alımı konusunda destek için 0212 334 2828 numaralı hattımızdan faydalanabilirisniz.

 

Sıkça sorulan sorular

Azerbaycan uçak bileti fiyatları ne kadar?

Azerbaycan uçak bileti fiyatları dönem dönem değişiyor. Bu nedenle kampanyaları takip etmekte fayda var. Ya da Sonfiyat.com'dan biletinizi taksitle alabilirsiniz.

Ucuz Azerbaycan uçak bileti nereden alınır?

Sonfiyat.com'dan en son fiyata ucuz Azerbaycan uçak bileti satın alabilirsiniz. Üstelik taksit seçenekleriyle ödeme kolaylığı da var!