Avustralya Seyahat Kısıtlamaları

Avustralya 1 Aralık'ta Seyahat Kısıtlamalarını Güncelliyor

Avustralya, uluslararası sınır düzenlemelerinde 1 Aralık'ta yürürlüğe girecek ek değişikliklerle birlikte güvenli bir şekilde dünyaya yeniden açılmak için daha fazla adım atmaya devam ediyor.

Avustralya'yı güvenli bir şekilde yeniden açma ulusal planına uygun olarak, bu değişiklikler Avustralyalıların sağlığını korumaya devam etmesini sağlarken, aileleri yeniden bir araya getirecek ve sınırlarını yetenekli bireylere ve öğrenci vizesi sahiplerine açarak ekonomik iyileşmeyi güvence altına alacaktır.

Pandemide Avustralya'ya Seyahat Etmek

1 Aralık 2021'den itibaren, tam aşılı uygun vize sahipleri seyahat muafiyeti başvurusunda bulunmalarına gerek kalmadan Avustralya'ya seyahat edebilirler. Uygun vize sahipleri arasında yetenekli bireyler ve öğrenci gruplarının yanı sıra insani yardım, çalışan tatilci ve geçici aile vizesi sahipleri bulunmaktadır.

Bu düzenlemelere göre, yolcuların:

  • Avustralya Terapötik Ürünler İdaresi (TGA) tarafından onaylanan veya tanınan bir aşının tamamlanmış bir dozajı ile tamamen aşılanmış olması,
  • Uygun vize alt sınıflarından biri için geçerli bir vizeye sahip olması,
  • Aşı durumlarının kanıtlayan bir belgeye sahip olması,
  • Kalkıştan sonraki üç gün içinde negatif covid-19 polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi sunması gerekmektedir.

Avustralya'ya Seyahat İçin Gereklilikler

Avustralya'ya seyahat edenler, varış eyaletinde veya bölgesinde ve seyahat etmeyi planladıkları diğer eyalet veya bölgelerde karantina gerekliliklerine uymalıdır.

  • Omicron koronavirüs varyantının yayılımından dolayı Avustralya nın aldığı ek önlemler ise aşağıdaki gibidir :
    • SYD ve MEL'e gelen tüm tam aşılı yolcular 3 gün boyunca kendilerini izole etmelidir.
    • ADL'ye gelen tüm tam aşılı yolcular 14 gün boyunca karantinaya alınmalıdır.
    • Son 14 gün içinde Güney Afrika'dan (ve diğer birkaç Afrika ülkesinden) gelen Avustralya vatandaşları ve daimi sakinleri (ACPR),tam aşılanmış olsalar bile varışta 2 haftalık zorunlu karantinaya tabi tutulmalıdır.
    • Bu ülkelerde 14 günlük seyahat geçmişine sahip Avustralya vatandaşları ve daimi sakinleri (ACPR) olmayanların Avustralya'ya girmesine izin verilmez.