• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Covid 19 / 
  • Avrupa'nın En İyi Noel Uçuş Noktaları

Avrupa'nın En İyi Noel Uçuş Noktaları

Yılbaşında Avrupa'da Uçuş Noktaları

Avrupa'nın En İyi Noel Uçuş Noktaları

Yeni yıla başlamak üzereyiz. Artık her yerde süslü ağaçlar, renkli renkli parıltılar görmeye başladık. Bu hepimizi içten içe mutlu ederken Avrupa uçak bileti nasıl alınır, yılbaşında Avrupa denince akla ne gelir merak eder olduk. İşte Avrupa’da ziyaret edebileceğiniz yerler…

Strazburg, Fransa

Fransa2nın ziyaretçi sayısı her yıl noel zamanında artıyor ve Fransa uçak bileti aramaları da bu şekilde artış göstermiş oluyor. Strazburg’da süslü ağaçlar ve yılbaşına dair süslemelerle dolu olan sokaklar her yıl yeni yıl coşkusunu derinden hissettiriyor. Strazburg’a 73 kilometre mesafede yer alan Colmar, Noel kutlamalarının önemli bir noktasıdır. Sokaklarında gezerken bir masal içindeymiş gibi hissettiren mimariye sahip olan Colmar, Noel zamanı bu ambiyansı daha da yukarıya taşıyor. Fransa’nın Noel merkezi olarak anılan ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Strazburg’da birçok Noel tezgâhı bulunuyor. Fransa’da Noel mekânı gezmek istiyorsanız mutlaka Strazburg’u tercih etmenizi öneriyoruz. Place Kleber Christmas Market bölgenin ana Noel mekânı olarak geçiyor. Bu muhteşem pazarı görmek için Kleber Meydanına gidebilirsiniz. 

Prag, Çek Cumhuriyeti

Prag noel için en çok aranan yerlerden birisi. Prag uçak bileti aramaları da her yıl yeni yıla girerken artış gösteriyor. Dünyaca bilinen Prag noel pazarları eminiz size de kendinizi çok farklı hissettirecek. Charles Köprüsünü (Karluv Most) senenin bu zamanı görüp hayran kalmamak elde değil. Orta Çağ mimarisini hala yaşatan şehrin pek çok bölgesinde Noel pazarları kuruluyor. Bu Noel mekânlarında yer alan devasa yılbaşı ağaçları, yerel lezzetleri ve el sanatları renkli bir ortam yaratıyor. Prag’da gezeceğiniz Noel pazarlarında yerel lezzetleri deneyebilir, sevdiklerinize ve kendinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Senenin en ışıltılı zamanı için harika bir seyahat planlıyorsanız Prag mutlaka listenizde yer almalı.

Kopenhag, Danimarka

Danimarka’nın başkenti olan Kopenhag, Noel dönemi ışıltısını artıran kentler arasında bulunuyor. Julemarked, Noel pazarı anlamına gelir. Şehirdeki en güzel ve ünlü julemarked, Tivoli Bahçelerinde (eğlence parkı) kuruluyor. Bu muhteşem mekânda geleneksel ahşap kulübeler, süslemeler ve tatlılarla dolu rengârenk dükkânlar vardır. Disneyland’den ilham alan bu mekânda eğlence kaçınılmaz. Kendinizi tıpkı çocuklar gibi coşkulu hissedeceğiniz bir yer arıyorsanız Tivoli Bahçeleri tam olarak size göre. En hoş zamanının ise hava karardıktan sonra renkli ışıklar altında olduğunu söyleyebiliriz. Noel pazarları ülke kültürüyle tanışma mekânları olarak da görülebilir. Dolayısıyla Nordik kültürü (İskandinav ülkeleri, Kuzey Avrupa) ve nefis yemeklerin keyfini çıkarabileceğiniz en iyi yerlerden biri de Kopenhag’daki Noel mekânlarıdır. Eğer ışıl ışıl yılbaşı ağaçlarının arasında gezmek istiyorsanız Kopenhag sizin için harika bir seçenek olacaktır.

Berlin, Almanya: Sokaklarda Bir Panayır Havası

Almanya, Noel pazarlarının ilkinin kurulduğu yerdir. Weihnachtsmarkt olarak bilinen bu mekânların tarihi Orta Çağa kadar uzanıyor. Almanya en iyi Noel pazarları denilince şehirde kurulan pazarlardan Gendarmenmarkt, kesinlikle görülmesi gereken mekânlar arasındadır. Ahşap oyuncaklar, hediyelik eşyalar, yiyecek ve içecek seçenekleriyle kentin en güzel pazarlarından biridir. Gendarmenmarkt yılbaşına dek ziyaret edilebilir. Alexanderplatz’da kurulan pazarı ise panayır havası taşıyor. Lunapark havasındaki bu mekânda buz pateni yapabilir ve kurabiye kokuları ile bu harika pazarı dolaşabilirsiniz. Aynı zamanda bütün gece dans edebileceğiniz mekânlar da mevcut. Birçok Noel mekânını görmek ve bambaşka şeyler deneyimlemek için Berlin harika bir alternatif.

Brugge, Belçika

Brugge kent merkezi, Noel dönemi büyük bir pazara dönüşüyor. Özellikle Markt ve Simon Stevinplein’de bulunan Noel pazarları çoğunlukla sıcak çikolata ve pek çok Belçika peyniriyle donatılıyor. Aynı zamanda dilerseniz buz pateni de yapabilirsiniz. Brugge ruhunu Noel zamanı görmek isterseniz Belçika’yı seyahat listenize hemen eklemelisiniz.

Budapeşte, Macaristan

Noel döneminin soğuk şehirlerinden olan Budapeşte, Noel ambiyansı ile içinizi ısıtacak bir kent. Vörösmarty Meydanında (Vörösmarty tér) kurulan Noel pazarında müziğin keyfini yaşarken en iyi Macar lezzetlerini tadabilirsiniz. Langos ve Palinka gibi lezzetleri denemeden geçmeyin. Ayrıca meydanda kurulan buz pateni pisti mekânı daha eğlenceli hale getiriyor.

Viyana, Avusturya

Avusturya yeni yıl ruhunu renkli ve capcanlı yaşayan ülkelerden biridir. Viyana’da kurulan pazarların en bilineni Viyana belediye binasında (Rathous) kuruluyor. Noel zamanı her sene çok sayıda kişinin ziyaret ettiği bu mekân muazzam bir görsel şölen sunuyor. Pazarda ahşap oyuncakların, kurabiyelerin, şapkaların ve sıcak şarapların sergilendiği mekân ziyaretçilerini bekliyor. 

Amsterdam, Hollanda

Amsterdam’ın masalsı evlerinin süslenmesiyle görsel şölene dönüşen bölgede Noel pazarlarında harika ürünler bulabilirsiniz. Pazar kasım ayında Museumplein’de kuruluyor. Tarçınlı Noel kurabiyeleri, donut, pankekler ve Hollanda peynirleri pazarın en iyi lezzetleri arasında. Ayrıca Hollanda ayakkabıları ve porselenler gibi hediyelik eşyaları da pazarda bulabilirsiniz. Uçak bileti ararken en uygun fiyatı almak için Sonfiyat.com’u ziyaret edebilirsiniz.