Kıbrıs Uçak Bileti Fiyatları

Kıbrıs Uçak Bileti 2023

Kıbrıs uçak bileti almadan önce seyahat edeceğiniz ülke hakkında bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Kıbrıs uçak bileti fiyatları yazımızda sizler için önemli bazı bilgileri araştırdık.

Kıbrıs, Akdeniz’in en güzel adalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Başkenti ülkenin büyük şehri olan Lefkoşa’dır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin para birimi Türk Lirası’dır. Fakat ülkede İngiliz Sterlini de kullanılır. Sıcak iklimiyle birçok turisti ağırlayan Kıbrıs, tarihi ve doğasıyla da muhteşem bir yerdir. Türk vatandaşları pasaportsuz ve vizesiz Kıbrıs’a seyahat edebilir. Yabancı ülkelerin vatandaşları ise Kıbrıs’a girerken verilen vizeden yararlanabiliyor. Kıbrıs da deniz sezonu mayıs ayında başlayıp, kasım ayına kadar devam eder. Kıbrıs’a gitmek için en iyi dönem ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. 

Lefkoşa’da gezilecek yerler arasında Girne Kapısı, Aziz Nikolas Kilisesi, Selimiye Camii (St. Sophia Kilisesi) ve Arap Ahmet Camii vardır. Girne’de ise Venedik Sütununu, çarşı ve hanları ziyaret edebilirsiniz. Tarih ve kültürel değerler için ayrıca Derviş Paşa Etnografya Müzesi’ni görebilirsiniz. Batık Gemi Müzesi, Othello Kalesi, Güzelyurt Arkeoloji Müzesi, St. Hilarion Kale Müzesi ve Soli Antik Kenti bölgenin tarihini yansıtan önemli yerler arasındadır. Eğer doğal güzellikleri ziyaret etmek istiyorsanız Kıbrıs plajlarının keyfini çıkarabilirsiniz. Altınkum Plajı, Dipkarpaz, Yeşilırmak, Alagadi ve Ayios Philon plajları Kıbrıs’ta ziyaret edebileceğiniz yerler arasındadır. Kıbrıs uçak bileti fiyatları, hangi havaalanları kullanılır, kaç saatte Kıbrıs’a gidilebilir gibi konuyla ilgili önemli tüm detayları bir araya getirdik. 

Kıbrıs Uçuş Bilgileri Hakkında

Kıbrıs uçak bileti için Türkiye ile Kıbrıs arasında her gün yüzlerce sefer yapılmaktadır. Kıbrıs şehirlerine en fazla uçuş düzenlenen şehirler; İstanbul, İzmir ve Antalya. Kıbrıs içinde en fazla uçuş yapılan şehirler ise; Kıbrıs Lefkoşa, Larnaca ve Paphos. Kıbrıs’da en çok seyahat edilen bölgeler; Kıbrıs Lefkoşa, Larnaca ve Paphos. Türkiye'den her gün Kıbrıs Lefkoşa ve Larnaca şehrine yüzden fazla sefer, Paphos kentine ise yirmiye yakın sefer düzenlenir. İstanbul ve Kıbrıs Lefkoşa arası 1 saat 30 dakika sürmektedir. Lefkoşa’da yer alan Ercan Havalimanı, kentin merkezine yakın konumdadır. Kıbrıs’a ziyaret için hava yolunu tercih eden kişiler, şehir merkezine dolmuşlar ya da taksilerle ulaşım sağlayabilir. Aynı zamanda Ercan Havalimanı’nda Girne kent merkezine giden dolmuşlar da vardır. Kıbrıs küçük bir yer olduğu için ulaşım konusunda da ufak çözümler sunar. Ülkede, belediyeye bağlı toplu ulaşım aracı yoktur. Şehir içi ulaşımda özel otobüsler ve dolmuşlar tercih edilir. Girne ve Lefkoşa’da bulunan minibüslerle ülkenin pek çok noktasına ulaşabilirsiniz.

Kıbrıs Uçak Bileti Fiyatları

Kıbrıs uçak bileti fiyatları 2022 birkaç ay sonrası (ocak ve şubat ayları) ortalama 650 ile 1.985,78 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Daha yakın tarihlerde (aralık ayı) Kıbrıs uçak bileti fiyatları ise ortalama 1500 TL’dir. En uygun fiyatlı Kıbrıs uçak bileti fırsatlarını kaçırmamak için minimum 44 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı veya rezervasyon yaptırmalısınız. Kıbrıs uçak bileti fiyatları sezonlara bağlı olarak değişiklik gösterir. Eylül, Haziran ve Aralık ayları Kıbrıs’a gitmek için yüksek fiyatlı dönemlerdir. Bu zamanlardaki fiyatlar senenin diğer dönemlerinden daha pahalıdır. Daha uygun fiyatları bulabileceğiniz aylar ise; Ocak, Mart ve Şubat. Kuzey Kıbrıs uçak bileti fiyatları dönemsel olarak değişiklik gösterir. Ülkenin tek havaalanı olan Ercan Havalimanı’na ülkenin pek çok şehrinden direkt uçuşlar yapılmaktadır. Erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmamak için Kuzey Kıbrıs uçak biletinizi daha ekonomik şartlarla satın alabilirsiniz. Salı, çarşamba ve perşembe günleri yapılan uçuşlar diğer günlerden daha ucuzdur. Hafta sonu uçuşları ise pahalıdır. Sabah saatlerinde düzenlenen uçuşlar akşam ve öğlen uçuşlarından daha ucuzdur. Tatil ve bayram gibi dönemlerde seyahat planınız varsa uçuşlarınızı ekonomik fiyata almak için erken tarihte rezervasyon yapmanızı öneririz. Okul tatillerinde ve popüler dönemlerde Kıbrıs bilet fiyatları oldukça artar. Seyahat tarihiniz boyunca bir etkinlik olup olmadığını kontrol ediniz çünkü bu uçuşlar daha pahalı olacaktır.

Kıbrıs Uçak Biletini Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Kıbrıs uçak bileti alırken bilet kurallarını ve ayrıca gizlilik politikası kısmını okuyunuz.
  • Yurt dışı gezilerinden önce seyahat sigortasını unutmayınız.
  • Check-in işlemlerinizi uçuşunuzdan önce bitirmeniz ve uçuştan minimum 2 saat önce havaalanında olmanız gerekir. 

Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

Türkiye ve Kıbrıs arasında önemli bir ulaşım ağı bulunmaktadır. Ülkemizden Kıbrıs'a direkt ve aktarmalı uçuşlarla her dönem seyahat edebilirsiniz. Kktc uçak bileti için ülkemizin pek çok illinden direkt uçuş vardır. Bu şehirler arasında; İstanbul, Adana, Ankara, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Trabzon yer alır. Bu uçuş fırsatlarını yakalamak için uçak bileti alternatiflerine bakmak gerekmektedir. Kıbrıs’a aynı zamanda Mersin'den feribotla ile geçiş mümkün. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ülkemizin doğrudan diplomatik bir ilişkisi bulunmamaktadır. Kıbrıs'ın güneyine seyahat etmek için Rum Yönetimi resmi kurumlarından vize almak gerekir. Bunun yanı sıra Avrupa'nın belirli kentlerinden aktarmalı uçuşları incelemek gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne vizesiz seyahat edebilir. Bunun dışında ülkeye pasaporta gerek duymadan T.C. kimlik kartı ile giriş yapılabilir. Akdeniz'in muhteşem havasını hissettiren Kıbrıs uçak bileti satın aldıktan sonra doğal güzellikleri, nefis yemekleri, mükemmel kumsalları ve mimari yapılarıyla sizleri bekliyor.

 

Sıkça sorulan sorular

Ucuz Kıbrıs uçak bileti nereden alınır?

Sonfiyat.com'dan en son fiyata ucuz Kıbrıs uçak bileti satın alabilirsiniz. Üstelik taksit seçenekleriyle ödeme kolaylığı da var!

Kıbrıs uçak bileti fiyatları ne kadar?

Kıbrıs uçak bileti fiyatları dönem dönem değişiyor. Bu nedenle kampanyaları takip etmekte fayda var. Ya da Sonfiyat.com'dan biletinizi taksitle alabilirsiniz.