• Anasayfa / 
  • Haberler / 
  • Genel / 
  • Amerika Uçak Bileti Fiyatları

Amerika Uçak Bileti Fiyatları

Amerika Uçak Bileti Fiyatları 2023

Amerika uçak bileti almadan önce seyahat edeceğiniz ülke hakkında bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Amerika uçak bileti fiyatları yazımızda sizler için önemli bazı bilgileri araştırdık.

Amerika, topraklarının önemli bir kısmı Kuzey Amerika kıtasında yer alan ve federal anayasal cumhuriyet ile yönetilen elli eyalet ve aynı zamanda bir federal bölgeden oluşan ülkedir. Amerika’nın başkenti Washington DC, ülkede konuşulan ulusal dil İngilizcedir. Ülke nüfusunun büyük bir kısmını Avrupa kökenli vatandaşlarla İspanyol ve Meksikalı göçmenler oluşturmaktadır. Ülkenin güneyinde Meksika, kuzeyinde Kanada yer alır. Genellikle özgür bir ülke olarak da tanınan Amerika ayrıca Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinden en yoğun göç alan yerlerden biridir. Batısında Büyük Okyanus Doğusunda ise Atlas Okyanusu ile çevrilidir. Amerikan doları ise küresel olarak geçerliliği en fazla olan para birimlerindendir.

Her dönem pek çok turisti ağırlayan ülkenin en fazla ziyaret edilen bölgeleri arasında New York, Orlando, Miami, San Francisco, San Diego ve Las Vegas geliyor. Devasa gökdelenleriyle ülkenin önemli sanat, finans ve kültür merkezlerinden biri olan New York’ta bölgeye gelen seyahat severleri karşılayan sembollerden biri olan Özgürlük Heykeli’ni görebilirsiniz. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü gösterilerin önemli bir merkezi olan Broadway ve birçok kafe ya da mağazayı barındıran Soho gibi yerleri gezebilirsiniz. Dünyanın en dikkat çeken parklarından biri olan ve Manhattan’da bulunan Central Park ise görülmeye değer bir yerdir. Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan önemli şehirlerinden San Francisco’da teknoloji dünyasının önemli bir bölgesi olan Silikon Vadisi’ni ve Golden Gate Köprüsü’nü görme fırsatınız var. Ülkenin önemli yerleri arasında bulunan Orlando’da eğlence parklarının tadını çıkarabilir, Las Vegas’ta şansınızı deneyebilir ya da Miami’de denize girebilirsiniz. Uzun süren uçuşa rağmen her bölgesinde yeni bir şeyler bulunan Amerika seyahat severler için oldukça cezp edici bir ülkedir.  Amerika uçak bileti fiyatları, nasıl gidilir, ABD uçak bileti gibi konuyla ilgili önemli tüm detayları bir araya getirdik. Eğer siz de bu ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız bütün sorularınızın yanıtlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri Uçuş Bilgileri Hakkında

Amerika uçak bileti fiyatları Türk Hava Yolları, aralarında Washington DC, Los Angeles, Atlanta, Houston, San Francisco, Boston, Miami, Chicago, New York, Boston ve Seattle gibi pek çok önemli bölgelerin yer aldığı yüzlerce farklı noktaya uçuyor. Bu havaalanları ayrıca Amerika kıtasının diğer noktalarına da aktarma görevi görmektedir. İstanbul Havalimanı’ndan (IST) başlayan direkt uçuşlar, gideceğiniz bölgeye bağlı olarak değişiklik göstermekle beraber ortalama 11 ila 15 saat arasında sürmektedir. İstanbul Amerika uçak bileti almadan önce direkt ya da aktarmalı uçuşlardan hangisiniz seçeceğinize karar vermelisiniz. Türkiye'de İstanbul kalkışlı seferlerle Amerika'ya direkt uçabileceğiniz şehirler; Atlanta, Miami, Boston, Seattle / Tacoma, Dallas-Fort Worth, Houston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco ve Washington.

Amerika Birleşik Devletleri Uçak Bileti Fiyatları

En uygun fiyatlı Amerika uçak bileti fırsatlarını kaçırmamak için minimum 62 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı veya rezervasyon yaptırmalısınız. Türkiye Amerika uçak bileti fiyatları sezonlara bağlı olarak değişebilmektedir. Ocak, Aralık ve Ağustos ayları en yüksek fiyatlı dönemler arasında yer alır. Bu zamanlardaki fiyatlar senenin diğer dönemlerinden daha pahalıdır. Daha uygun fiyatları bulabileceğiniz aylar ise; Ekim, Kasım ve Mayıs. Amerika’ya uçmak için en uygun fiyatlı gün salıdır. Bugünlerde ise en pahalı Perşembe günüdür. Amerika bilet fiyatları sabah saatlerindeki uçuşlar akşam ve öğlen seferlerine kıyasla daha ucuzdur. Amerika uçuşunuzu daha ekonomik bir ücrete almak için, seyahat tarihinden minimum üç hafta önce ayırmalısınız. Seyahat tarihi yaklaştıkça uçuşun fiyatı artacaktır. Amerika uçak bileti fiyatları kalkış ve varış limanı, seyahat tarihi direkt veya aktarmalı uçuş seferi ve hava yolu şirketi gibi pek çok faktör tarafından belirlenir. Ayrıca Şükran Günü, Noel ve Paskalya gibi dönemlerde fiyatlar daha pahalı olacaktır.

Amerika Uçak Biletini Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Amerika uçak bileti alırken bilet kurallarını ve aynı zamanda gizlilik politikası bölümünü okuyunuz.
  • Gideceğiniz ülkenin vize prosedürünü öğreniniz. 
  • Check-in işlemlerinizi uçuşunuzdan önce bitirmeniz ve uçuştan minimum 2 saat önce havaalanında olmanız gerekir. Check-in işlemlerini havayolunun online menüsünden yapabilirsiniz.
  • Yurt dışı gezilerinden önce seyahat sigortasını unutmayınız.

Amerika Birleşik Devletleri’ne Nasıl Gidilir?

Ülkemiz Amerika uçak bileti için oldukça iyi bir konumdadır. Birçok havayolu şirketi alternatifi sayesinde ABD’ye düzenlenen uçuşlarla ister Avrupa ülkeleri üzerinden ister direkt Türkiye’den istediğiniz Amerika şehrine uçabilirsiniz.  Amerika varışlı direkt ve aktarmalı uçak biletlerini her zaman rahatlıkla bulabilirsiniz. Amerika uçak bileti fiyatları bakımından direkt uçuşlar aktarmalı seferlere göre pahalı olacaktır.  Eğer aktarmalı uçuş seçerseniz aktarma limanı ve uçacağınız havayolunun vaktinde iniş-kalkış zamanlarına dikkat etmelisiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika seyahatleri için vize almaları gerekmektedir. Öncelikle online formu doldurmalısınız. Daha sonra randevu almanız gerekir. Büyükelçilikteki görüşme sonrası vizeniz olumlu veya olumsuz sonuçlanacaktır. Amerika uçak bileti iki ülke arasındaki fırsatlara göz gezdirmeniz için oldukça fazla alternatif bulundurmaktadır.